Pazar, Ekim 12, 2008

~~~YOĞURTLU EKMEK~~~

YUMOŞ EKMEK:)

Ramazan dolasıyla ara verdiğim ''ekmek çalışmalarıma'' tekrar başladım.Müslili kepek ekmeği,köy ekmeği,ruşeymli ekmek derken, yoğurtlu ekmeği de denedim.Yoğurt suyunun verdiği yumuşaklik ve yoğurdun lezzeti,ekmeğin lezzetine lezzet kattı.Ailecek çok sevdik.Muhakkak denemenizi tavsiye ederim.İşlerimin yoğunluğu sebebiyle sizlere ziyaretlerimi aksattım ama teker teker ziyaretinize geleceğim arkadaşlar :)


  • Buradaki klasik,sade ekmek tarifime 3 yemek kaşığı yoğurt ekledim.Arşiv yaptığımdan tarifi tekrar yazıyorum.

    Ekmek yapımı ile ilgili püf noktalarını da bu yazımdan inceleyebilirsiniz.




    YOĞURTLU EKMEK;

    MALZEMELER;
    • 1+1/2 cup ılık su = 250 gr.lık 1,5 bardak su
    • 1 tablespoon şeker =1 yemek kaşığı şeker
    • 1 tablespoon = 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı(diğer çeşit yağlar ile aynı sonuç alınmıyor)
    • 1 teaspoon tuz =1 çay kaşığı tuz
    • 4 cup un =4 bardak un.
    • 1,5 teaspoon instant maya = 1.5 çay kaşığı kuru maya
    • 3 yemek kaşığı sulu yoğurt


    YAPILIŞı;

    • malzemeleri sırasıyla makinamızın kabına koyuyoruz
    • 1.program veya standart yazan program da pişiriyoruz.
    • 3 saatlik bir program seçilmeli.
    • Bu tarifin ölçülerine sadık kalarak çeşitli ekmekler yapabilirsiniz;Tambuğday
      unlu,cevizli,üzümlü,kurutulmuş ekmekli,haşhaş tohumlu vs..


    ~~Makina da değil de elde yapacaksanız aynı ölçüleri kullanabilirsiniz.

    • Eskiden bardaklar küçüktü ama şimdi her boy var.Klasik bardakları bilirsiniz,tepeleme un doldurursanız 250 gr.olur.

    • Ya da klasik bardağı normal doldurup un ölçüsünü 5 bardak yapın.Bu söylediklerim makine ölçü kabı olmayanlar için.
    • Su kesinlikle sıcağa yakın ılık olsun ve az koymayın.Su çoğaldığı müddetçe ekmeğinizin yumuşacık aynı fırındaki ekmekler gibi dokusu olur.

    • afiyet şeker olsun.


    Diğer ekmek tarifleri;


    kuru domatesli ve peynirli ekmek;

    ramazan pidesi;

    haşhaş tohumlu altın harman ekmeği;

    sütlü ekmek;


    21 yorum:

    1. ben bu ekmeği alıp kaçıyorum:))

      bir daha işlerin yüzünden bu kadar ara verme;) özlüyoruz seni canım:)

      ellerine sağlık ve hayırlı pazarlar:)

      YanıtlaSil
    2. ellerine,emegine saglik nefis görünüyor...
      Sevgilerimle......

      YanıtlaSil
    3. ellerine saglik canimcim senin yaptigin her sey bi baska güzeldir eminim... (EMINE)

      YanıtlaSil
    4. Saliha'cım ellerine sağlık ya süper bir ekmek olmuş puf puf hazır olanı alıp kaçmışlar.Bir tanede benim için yaparsan sevinirim.
      Huzurlu ve mutlu bir pazar günü dilerim,sevgiler...

      YanıtlaSil
    5. gerçekten çok güzel görünüyo..
      ellerine sağlık..
      öpüyorum....
      iyi pazarlar diliyorum...

      YanıtlaSil
    6. Cok harika bir ekmek olms, ellerine saglik canim.

      YanıtlaSil
    7. hayatım güzel yorumun güzel dostluğun için sonsuz teşekkürler...siteye veda yazısını yazınca ilk arayan kişi sen oldun canımsın sende çok tatlı çok sevgi dolu dost bir insansın.....ekmekleri yemeye ne zaman davet edicen bakıyım bizi söyle çabık:)))) ellerine sağlık hayatım herşey çok güzel olmuş...sevgilerimle öpüyorum

      YanıtlaSil
    8. Canım bu ekmek harika olmuş,bu kadar uzun ara verme bir daha binbirçeşnim...
      sevgiyle kal,hatırlı haftalar...

      YanıtlaSil
    9. Bende evde ekmek yapmayı çok seviyorum ama uzun zamadıevde ekmek yapmadım.Evde yemek yiyen olmadığı için:((Sana gelsem bu ekmeğin üzerine tereyağı bal sürsek yesek:))Nasıl ama:))

      YanıtlaSil
    10. EKMEK MAKİNAMYOK BANA YOOURTLU ELMEK YAPANDA YOK :(( YAAAA

      YanıtlaSil
    11. Gerçekten harika bir ekmek olmuş, üzerine tereyağ ve bal ile ne de güzel bir lezzet olur.Ellerine sağlık, sevgiler...

      YanıtlaSil
    12. Ssalihacımm önce sitem !!! :
      bidaha özletmek yok !! :))
      Ben talibimm.. deniyeceğim..
      çok başarılı değilim. 2-3 denemem var sadece ekmek konusunda. hemde elde, makine değil..
      bunu yapmalıyım, madem öyle diyorsan.
      eline sağlık cnm svglrrr

      YanıtlaSil
    13. canım yenı sablonun cok guzel ve sık olmus gule gule kullan. ve yoğurtlu ekmek bende denedim ama yeturcumun tarıfı ıle senın tarıfıde denıyecegım sevgılerımle...

      YanıtlaSil
    14. Eline sağlık canım...

      Selamlar....

      YanıtlaSil
    15. CANIM BLOGUNU YENİ HALİ ÇOK HOŞ OLMUŞ GÜLE GÜLE KULLAN BİNBİRÇEŞNİM:))

      YanıtlaSil
    16. bende ekmeklerimde yoğurt ve ayrıca da yoğurdun suyunu kullanıyorum.sonuç çok daha güzel oluyor.hatta arada bir parça teray kimi zaman yumurta))içimden nasıl gelirse deniyorum.hiç pişman olmadım.selamlar arkadaşım..

      YanıtlaSil
    17. Ne de güzel koktu tatlım..Sıcakken içersine yağ konup yendiğini hayal ettim..Ellerine sağlık canım benim..

      YanıtlaSil
    18. GÜLCÜM,MMMM COK GUZEL HAYALI BILE:))

      LEYYA,EVET COK LEZZETLI OLUYOR,

      AYSULTAN COK TESEKKKURLER..
      NIHAN..CANIM:))

      OYA HOSGELDIN,SAGOL CANIM:)

      BANU SAGOL CANIM...

      NUNU TAMAM SÖZ!!!

      LİMONLU KEK MMMM CANIMI CEKTIRDIN YA:))

      AYLINDEDIGIM GIBI YAPARIM))

      FULYA SAGOL CANISI!!!,

      GÖNUL BIDAHA THE END YOK!!

      YanıtlaSil
    19. SENEM SAGOL CANIM:))

      YESILDOMATES ÖZLEMISIM SENI:))SAGOL,

      AYSULTAN COK COK SAGOL:))

      DERYA ,PAPATYAM,ELMASEKERI,EMINE ABLACIM,HURIYECIM COOK SAGOLUN:))

      YanıtlaSil

    hoşgeldiniz:)