Çarşamba, Mart 18, 2009

Kuskus Salatası,Bolu Böreği























Kuskus salatası bizim son zamanlarda müdavimi olduğumuz bir salata.Ev halkı çok seviyor.Hem çabuk hazırlanıyor hem de pratik.İç malzemelerini değiştirerek değişik versiyonlar elde ediyorum:)

 tarif makarna paketinin arkasından:D


KUSKUS SALATASI;
  • 1 paket kuskus
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • kornişon turşu
  • yoğurt,mayonez,tuz
YAPILIŞI;
  1. kuskusu tarifine göre haşlayın süzün.
  2. havucu incecik rendeleyin
  3. kornişon turşuyu kesin
  4. mayonez ve yoğurdu karıştırın,genelde 1 su bardağı yoğurda 2 yemek kaşığı mayonez ilave ederim.
  5. malzemeleri karıştırıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.
























Bolu böreğini ilk Oktay usta'da gördüm ama Nihan'ın arkadaşında tadıp yaptığı versiyon daha hoşumuza gitti.Hakikaten lezzetli bir börek.İster peynirli ister kıymalı mutlaka denemelisiniz.Benim gibi börek açamayanlara güzel bir alternatif.Teşekkürler Nihan!!



BOLU BÖREĞİ; (tarif oktay ustanın sitesinden uyarlanmıştır)
malzemeler;

  • 4 su b. un
  • 1 p. kabartma tozu
  • 3 çorba k. sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 2 çorba k. sirke
  • 1 çay b. yoğurt ve 1 çay b. yoğurt suyu
  • 150 gr tereyağı
  • 1 tatlı k. tuz
iç harcı için:
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2-3 adet yesil biber
  • 2-3 adet domates
  • Karabiber,Tuz,Siviyag
YAPILIŞI;
  1. Unu karıştırma kabına alın. ortasına sıvıyağı,tereyağının yarısını,yumurtanın bir tanesini,sirkeyi,yoğurt ve yoğurt suyunu,tuzu,kabartma tozunu ekleyip yoğurun. hamur dinlenirken içini hazırlayın.
  2. Yemeklik doğranmiş soğanlari, biraz sivi yağla birlikte kavurun. doğranmış biberleri ekleyin. Biberlerde kavrulunca, doğranmış domatesleri ilave edin. kıymayı ekleyikavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
  3. hamuru ikiye bölün. tepsi büyüklüğünde açın.üzerine tereyağını eriterek yarısını dökün. tepsiye birinci hamuru yayın. hazırladığınız harcı dökün.diğer hamurun üzerine kalan yağı döküp harcın üzerini bu hamurla kapatın.ayırdığınız bir yumurtayı üzerine sürüp 180 derecede nar gibi pişirin.

17 yorum:

  1. kus kus salatası harika bolu böregini ise biz de arnavut böregi diye geçiyor yufka açamada sorun yaşayanlar için harika pratik bişey ellerine salık.

    YanıtlaSil
  2. Salata benimde hoşuma gitti,hem hızlıca hazırlanıyor hemde görünüşü çok güzel...Ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. HEM SALATAN HEM BÖREĞİN HOŞUMA GİTTİ.ELİNE SAĞLIK CANIM.NEFFFİSLERR.

    YanıtlaSil
  4. Bu tarifi not etmeli evlendikten sonra çok işime yarayacak Saliha'cım

    YanıtlaSil
  5. salatada börekte nefis ötesi olmuşlar.ellerine sağlık sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  6. ikiside nefir tarifler .bizde makarna salatalarina bayiliyoruz bu tarifide en kisa zamanda deniycem.
    Borek de cok pratik bir tarif olmus ,ellerinize saglik .

    YanıtlaSil
  7. Salata gerçekten çok pratik.En kısa zamanda deneyeceğim.Börek de nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Canım iyi geceler iki süper lezzet ellerine sağlık
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. biri bolumu dedi :))

    İşte geldim burdayım saliham..

    Bizim oranın böreğiyse yemeden gitmem :)

    ellerine sağlık canım benim

    sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım.börek ve salata nefis görünüyor.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. kus kus salatasını bir arkadaşımda yemiştim. eve lezzetli oluyor. Börek için zaten söylenecek söz yok. ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık.
    İkisi de nefis görünüyor. Hamur açmayı beceremiyorum henüz.Sanırım böreği anneme yaptıracağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. adaşım nefis tarifler bunlar...kıymalı böreği çok beğendim..kuskusu zaten sık sık yaparım...

    ellerine sağlık canım....

    gel beni ye diyor..

    YanıtlaSil
  14. karamel mutfak
    pelin,
    fundacım,
    tesekurler arkadaslar:)
    zeynepcım,emınım yarayacaktır sevgıler:)
    nigün,lezzetsefası,müjdecım,sagolun ,sevgıler:),
    derya,zerrin,neslıhan cok tesekkurler guzel yorumlarınız ıcın:),
    betulcum,sagol canım,
    pelincım acılmak gerektırmıyor sadece oklavayla bır ıkı kere uzatcan yeter:)
    adasım sagol canımmmm...

    YanıtlaSil
  15. ayyy canim ya ne zamandir ugrayamamistim :) nelerde yapmis bolu boreginide begenmis nasil mutlu oldum :) ellerine saglik canim seninkiler daha bi citir gorunuyo ;)

    YanıtlaSil
  16. elinize sağlık, tarif için sağolun.
    salı günü gelecek misafirlerime bolu böreğini deneyeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  17. nıhancım tekrar tesekkurler borek ıcın:)

    haydımutfaga afıyet olsun kolay gelsın sımdıden:)

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)