Pazartesi, Şubat 12, 2007

~~ SÜTLÜ EKMEK ~~




BU BENIM EN SEVDIGIM VE SIKCA YAPTIGIM EKMEGIM:))TARIFIN ASLI PORTAKALAĞACIN'DAN SEVGİLİ HATICE'YE AIT..

BENDE AYNISINI UYGULADIM VE BOYLE YUKSEK KABARIK BIR EKMEGIM OLDU.ENSON DUN KAHVALTIYA MISAFIRLERIME YAPTIM.HERKES COK BEGENDI VE 2 ADET YAPMAMA RAGMEN INANIN HIC KALMADI:)))

TESEKKURLER SEVGİLİ HATICE..TARIFI AYNEN YAZIYORUM YANINADA YAPTIGIM DEGISIKLIKLERI EKLEDIM..UMARIM UYGULAR VE BEGENIRSINIZ...

Malzeme;


  • 1 cup bardağı ılık sut,
  • 1 cup bar. ılık su
  • 5 cup bardağı un(3 S.B.TAMBUGDAY UNU+2S.B.NORMAL UN)
  • 2 tatlı kaşığı seker
  • 1 tatlı kasığı tuz
  • 2 çorba kaşığı yumusak tereyağı kupler halinde(Z.YAG KULLANDIM)
  • 1 tatlı kaşığı toz maya


Yapılışı;

  • once sıvı malzemelerı dahasonra kuru malzemelerı makınaya koyun.

  • standart pısırmeyı ve az kabuk pısırmeyı secıp 3 saat sonra lezzetlı bır ekmegınız olsun:))

  • Elde yapamak ısteyenler;ben makınam yokken 3 kez elımde yaptım yınede guzel oldu.unu kaba eleyın ortasını acıp suyu ,sutu tereyagı sekerı tuzu ve mayayı ekleyıp yogurun.

  • 2 saat sıcak bır yerde ustu bezle kapatıp bekleyın hamur ıkı katına cıkmıs olacak daha sonra tekrar yogurup gazını cıkarın:))ve baton bır kalıba yada fırın tepsısıne somun seklı verıp 1 saattde kalıbda bekletın

  • ve fırında uzerı hafı kızarana kadar 25-30 dk.pısırın.

  • unutmayın fırına gore degısır pısmesı,kapagı acmadan 20 dk sonra sık sık kontrol edın:))
    hepınıze afıyet olsun..ekmek tarıflerım devam edıcek......:))

3 yorum:

  1. Sayın Binbir Çeşni,ekmek harika gözüküyor.Ellerinize ve emeğinize sağlık. Benim öğrenmek istediğim konu;bu tarifte cup ölçüsü nedir? Bunu belirtirseniz çok sevinirim.İyi Çalışmalar Dilerim.

    YanıtlaSil
  2. SEVGİLİ IŞIL GUZEL SÖZLERIN ICIN TESEKKURLER..CUP ÖLÇÜSÜ 250 ML DENKTIR YANI 250 ML LİK BİR BARDAGA DENK..
    SEVGILER....

    YanıtlaSil
  3. merhaba elıne sağlık bende çoğu kez evde yapıyorum sevgıler

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)