Perşembe, Eylül 03, 2009

Yalancı Ekmek Kadayıfı (Kusursuz Pasta)




Tarif forumdan Yetur Ablanın...uzun zamandır denenecekler listemdeydi.Evde uzunca müddet tatlı, çörek pişirmeyince hamlaşmışım:) elim ağırlaşmış.Denencekler listemi aldım elime onu mu bunu mu derken yorumlarda da herkesin çok beğendiği bu yalancı ekmek kadayıfını yapmaya karar verdim.


Evdeki herkes gerçek ekmek kadayıfı zannetti.Hangi ara gidip aldın ekmek kadayıfını?birde üzerine krema yaymışsın değişik olmuş, diyen bile oldu:) kek için dikdörtgen borcam kullandım,bir dahaki sefere kare borcam da deneyeceğim.Kek daha kalın olursa nasıl olacağını merak ediyorum.Teşekkürler Yetur Ablacım..Tatlımız ''İftar Bereketi 3 Sevgili Sevil'e gitsin..kolay gelsin arkadaşım..


Ekmek kadayıflarına göre oldukça hafif,lezzetli ve bereketli bir tatlı,tam iftarlık.Deneyin derim:)


Keki için Malzemeler ;

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Kekin Karamel Sosu;

  • 2 bardak şeker
  • 2 bardak su


Kremasının Malzameleri;

  • 1 lt süt
  • 2 kaşık buğday nişastası
  • 2 kaşık un

üst kat için;
1 poşet krem şanti -üzerindeki tarife göre hazırlanmış

Yapılışı;

  1. Şeker ve yumurtayı mikserle iyice beyazlaşana kadar çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın.Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.Fırından çıkınca dışarda soğutun ve keki kesinlikle tepsiden çıkarmayın.
  2. 2 bardak suyu kaynatın.Teflon bir tencerede(yüksek bir tencere olmalı etrafa sıçrıyor) 2 su bardağı şekeri karıştırarak karamelize olmasını bekleyin, koyu bir karamel rengini alınca (yanık kokusu da olmasın ama) ocagin altini kısın.
  3. Kaynayan suyu yavaş yavaş karamele ekleyin ve hızlı hareketlerle bir yandan karıştırarak suyu karamelinize yedirerek homojen bir şerbet elde edi (bu şekilde 2-3 dk daha kaynatın.(Suyu karemele dökme işlemini yaparken yavaş olmalısınız karamel çok sıçrıyor yanabilirsiniz dikkat edin.Hemen erimiyor karamel sabırlı olun ve karıştırmaya devam edin.)Soğumuş kekinizin üzerine bu karamelli şerbeti dökün.
  4. Kremanın malzemelerini tencereye dökün ve önce karıştırın ocağı yakın ve pişirin.Ocaktan alıp ılıtın, ılıdıktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın,soğumuş kekin üzerine dökün.Buzdolabında soğutun.
  5. Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın, buzdolabından çıkardığınız soğumuş kremanın üzerine sürüp buzdolabında iyice soğutun.Krema soğumamışsa şanti erir dikkat edin.en az 6 saat- bir tam gece bekletirseniz lezzeti daha da artıyor.

20 yorum:

  1. canım süper olmuş süper....ya siz benden çoook daha önde ve hızla ilerliyorsunuz...maşallah...eline yüreğine sağlık...böyle görünce nasıl mutlu oluyorum asla anlatamam...

    küçük bir not:
    tarifimiz benle gündeme gelsede ben forumda tarifi vermeden önce sofra dergisinden olduğunu belirtmiştim...çıktı alan arkadaşlar o dönemde göreceklerdir...

    ağzınızın tadı hiç bozulmasın...çok öptüm....

    YanıtlaSil
  2. Hakikaten yalancıymış:)Eline sağlık.hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Harika görünüyor. Ekmek kadayıfına bayılırım...

    YanıtlaSil
  4. bayılrım böyle şerbetli üzeri kremalı tatlılara tam ağzı tadıma uygun bir tatlı hafta sonu inş bende deneyip tadına bizzat yakından vakıf olmak istiyorum:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. yeşim ablacım ne kadar mütevazisin ya...olsun tarıfı ben senden gordum:)
    pembe tatlar teşekkürler..
    Kitchen Sweet Kitchen hayırlı Ramazanlar arkadasım..
    Arzu bende cok severım serbetlı tatlıları hıc sevmeme rağmen..
    esma ben sana yaparım bana gel:)sen cansın :)

    YanıtlaSil
  6. CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .
    SEVGİLER
    BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
    BU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık, nasıl sevap işledin biliyor musun? Ölüyorum burada ekmek kadayıfı diye kaç gündür. normalde aklıma gelmez ama gurbet olunca...
    Çok sağol.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Offf bu nefis bir tarif olmuş,eşim bayılır bu tarife...
    ellerine sağlık ...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Ben deneyeceğim bu harika tatlıyı:)
    ellerine sağlık canım eminem bizde çok severiz bu lezzeti:)

    YanıtlaSil
  10. sevgı gurbet zor..allah kolaylık versın dene canım bayılacaksın..
    pelincım sagol
    sultanım afıyet olsun sımdıden..

    YanıtlaSil
  11. İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3-

    HAZIRLAYANLAR

    HTTP://PORSELENDEMLİK.BLOGCU.COM

    HTTP://GELİBOLU17.BLOGSPOT.COM

    HTTP://BİRDEMLİKSOHBET.COM

    6 EYLÜL 2009 - 19 EYLÜL 2009

    tarihleri arasında GELİBOLU17 yani ben,


    HTTP://GELİBOLU17-MİDEDENKALBE.BLOGSPOT.COM

    adresimde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağım.
    her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
    sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,zevkle sayfamda yayınlayacağım...
    şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum...
    sevgiler

    Not: cboxa bırakılan mesajlar gözden kaçabileceği için,
    yoruma bırakmanız önerilir....
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bu pastanın tarıfı bır sıteden almıstım ve 1 yıldan fazladır tarıf defterımde duruyordu ama hıc denemedım sızın sıtenızde resımını gorunce goruntusu cok cezbettı ve hemen mutfaga gıdıp yaptım..pastanın dınlenmesı ıcın gereklı olan bır gunu beklemeden 3 saat sonra ılk dılımı aldım tek kelımeyle muhtesemdı...hem goruntu hem lezzet olarak suan favorı tatlım oldu...

    YanıtlaSil
  13. ilk cümlede şeker ve unu çırpın dedikten sonra ikinci cümlede unu ve kabartama tozunu eleyerek ekleyin demişsiniz. sanırım burda bir yanlışlık olmuş. bir bakarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. adsız:)tesekkurler afıyet olsun,
    banucum yenı gordum hemen duzelttım tabıkı yumurta olucak:D
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,
    Dün denedim harika oldu. Şekerde çok güzel eridi sıçramadan üstüme:)) Krem şantiye vakit bulamadım ama yinede çok leziz oldu. Tarif için çok teşekkür ederim.
    Yalnız kremasında şeker yok mu gerçek tarifte? Ben şekerde ekledim.
    ayfer

    YanıtlaSil
  16. sevgılı ayfer tarıfın esasında kremada seker yok:)ben ıhtıyaten ekledım:)ellerıne saglık begenmene cok sevındım,sevgılerımle...

    YanıtlaSil
  17. bu tarifi, kek yapmak yerine etimek ile deneyin oda güzel olur.hemde daha pratik. meryem

    YanıtlaSil
  18. hangi kalıp veya tepside kek pişiyor?

    YanıtlaSil
  19. orta boy kare veya dıkdortgen borcam veya tepsi de yapılabılır ben klasık dıkdortgen borcamda yaptım..

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)