Çarşamba, Şubat 18, 2015

Portakallı Çikolata





Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar olsun :) 3. şehzademiz dünyaya teşrif etti 40 mız çıktı neredeyse 2 aylık olduk şükürler olsun şimdiki çabalarımız hayatımızın br düzene girmesi inşallah o da olacak :)
Dışarısı buzz gibi okullar bugün tatildi çocuklar evde olunca isteklerin ardı arkası kesilmiyor ben hem çikolata hem muhallebi isteklerine kendimce pratik bir yol buldum ve ortaya bu portakallı çikolatalar çıktı..
Ben çikolatamı pasta malzemeleri satan yerlerden kiloluk temin ediyorum tabii ki siz marketten aldıklarınızla da yapabilirsiniz..bu miss gibi pratik lezzeti denemenizi tavsiye ederim çocuklar hatta siz bile bayılacaksınız.





Portakallı Çikolata;


Portakal Peltesi İçin;
  • 1 Su Bardağı Portakal Suyu
  • 1,5 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
Çikolatalı Kısım İçin;
  • 250 gr. Bitter veya Sütlü Çikolata
Hazırlanışı;
  1. Bir tencereye portakal suyu,nişasta ve şekeri koyup kıvam alana kadar pişirin.Bu tarifte pelteyi biraz daha kıvamlı yapıyoruz ki çevirince formu bozulmasın.
  2. Pelte kıvama gelince kalıpların yarısına gelecek şekilde doldurun ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  3. Ufak bir tencereye su koyup kaynatın tencerenin üzerine ısıya dayanıklı cam veya metal bir kase koyun.Çikolatayı incecik kıyıp bu kaseye koyun ve arada karıştırarak benmari usulü erimesini sağlayın.
  4. tencerenin üzerinden alıp karıştırarak ılıtın ve buzdolabından aldığımız peltelerin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin. Süre sonunda dolaptan çıkarıp kalıplardan dikkatlice çıkarıp servis yapın.
  5. Afiyetle!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)