Perşembe, Şubat 19, 2015

Narlı İrmik Tatlısı



Oğlumun en sevdiği tatlılar, üzeri meyve suyuyla hazırlanan pelteli irmik tatlıları olunca bende her defasında mevsim meyvaları suyuyla hazırladığım irmik tatlıları yapıyorum.Özellikle nar suyuyla nefis oluyor irmik tatlısı..hem kolay hem lezzetli bir klasik daha ne olsun ki :))
 
Narlı İrmik Tatlısı;
 
Nar Peltesi için Malzemeler;
  • 2 Su Bardağı Nar Suyu (taze sıkılmış)
  • 4 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
İrmik Tatlısı için Malzemeler;
  • 1 Litre Süt
  • 9 Yemek Kaşığı İrmik
  • 10 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Adet Limonun Kabuğunun Rendesi
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Hazırlanışı;
  1. İrmik tatlısı için tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelip göz göz kaynayana kadar pişirin.Sıcağı sıcağına orta boy kare borcama dökün ve buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
  2. Narlı pelte için malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin,nar ekşi bir meyva olduğundan şeker miktarını arttırıyoruz..peltemiz sıcakken tatlıyı buzdolabından alıp üzerine döküyoruz ve tekrar buzdolabına kaldırıyoruz en az 2 saat dinlendirip servis yapıyoruz :)
  3. Afiyetle!!
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)