Kaygana,akıtma,pancake(tava keki) cızlama vs bunlar hep birbirinin benzeri çeşitli malzeme ekleme çıkarmayla hatta evdeki imkanları yansıtan ortaya çıkmış bir yemek.Yemek diyorum çünkü doyurucu üstelik çok lezzetli :)
Malzemeler;
- 2 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1,5 Su Bardağı Un(kıvamı bozadan koyu olacak)
- 3-4 Dal Pırasa
- tuz,karabiber
- 1 Tutam Karbonat veya 1 Silme Çay Kaşığı Kabartma Tozu
- Pırasa incecik doğranır ve tuzla hafif ovulur su salarsa suyu süzülür.
- Bir büyük kasede yumurta yoğurt çırpılır un ilave edilir kıvamı bozadan biraz daha koyu olacak akıtma hamuru gibi değil :)
- Tuzunu ilave edin dilerseniz karbonat veya kabartma tozu koyun ama ben genelde ince sevdiğimden koymuyorum koyarsanız kayganayı biraz daha kalın dökün ki daha puf puf olur lezzeti artar :)
- Pırasayı ilave edin ve karıştırın dilerseniz 2 yemek kaşığı sıvıyağda ekleyebilirsiniz.
- Kızgın tavaya 2-3 damla yağ dökün ve kayganadan 1 kepçe porsiyonluk isterseniz 1 dolu yemek kaşığı döküp arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
- Afiyetle..
Ne güzel, böyle sebzelerle de çeşitlenebiliyor. Kaygana ismini duymamıştım daha önce bu hamur için. Çok iştah kabartıcı duruyor fotoğraf. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil