Cuma, Nisan 17, 2015

Nefis Ev Yapımı Dondurma Tarifleri

Nefis ev yapımı dondurma tarifleri

İçimizi ısıtan bahar aylarına yeni girmiş bulunuyoruz, ancak leziz dondurmalarla içinizi ferahlatmak için yazı beklemeye gerek yok. Evinizde hazırlayacağınız doğal dondurma tarifleriyle yaz gelmeden bu keyfi yaşayabilirsiniz. İşte size birbirinden güzel üç ev yapımı dondurma tarifi:



















Muzlu Dondurma ;
Malzemeler
2 kg muz
100 gram tozşeker
Yarım su bardağı su


 

 
Yapılışı
 
Muzları yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını soyarak blender’a koyun. Toz şekeri suyla birlikte iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından muzları üzerine ekleyin. Önce yavaş sonra hızlı devirde toz şeker tamamen eriyene kadar El blender ile karıştırın. Daha sonra karışımı çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapatarak derin dondurucu içine yerleştirin. 4 saat boyunca, her yarım saatte bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırıp 2-3 dakika kadar karıştırın. 4 saatin sonunda çırpma teli ile 2 dakika çırpıp üzerini düz bir hale getirerek tekrar dondurucuya koyun. 24 saat sonra servise hazır hale gelecek.
 



Çikolatalı Dondurma
 
Malzemeler
 
 
2 litre süt
400 gram tozşeker
14 gram yerli sahlep
Yarım su bardağı çikolata kreması
Yarım kg damla çikolata


 

 
Yapılışı
 
Toz şeker ve sahlebi karıştırıp bir kenara koyun. Sütü çelik bir tencereye koyup ağır ateşte pişirin. Ardından sahlepli karışımı sürekli karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyin. Boza kıvamına geldiğinde yarım çay bardağı kadar damla çikolatayı kalan karışıma ilave edin. Ardından üzerine çikolata kremasını ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğumasını sağlayın. Daha sonra uygun bir çelik kaba alın.
Üzerini streçleyip buzdolabı içindeki dondurucu bölümüne koyun. Her saat başı karıştırıp 6 saat süreyle dondurucuda bekletin. Süre dolduğunda dondurmayı dondurucudan çıkartın. Ardından damla çikolatasını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerini düzleyerek dondurucuya koyun. 1 günün sonunda afiyetle yiyebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
Limonlu Dondurma
Malzemeler
1 kg süt
1 silme yemek kaşığı sahlep
1.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuz
2 küçük limon suyu
1 çay kaşığı zerdeçal
 
Yapılışı:
 
Derin bir tencerenin içerisine sütü koyup kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca şeker ve sahlebi ekleyerek karıştırın.10 dakika süre boyunca ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğuması için belli aralıklarla karıştırın. Ardından içine limon tuzu, limon suyu, bir limon kabuğu rendesi ve zerdeçal ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı derin dondurucuya koyun. Dondurmayı saatte bir çıkarıp karıştırın.8 saat bekledikten sonra dondurmayı servis edebilirsiniz.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)