Perşembe, Mart 19, 2015

Portakal Güzelim-- Portakallı İrmik Pastası :)


 
 
O kadar lezzetli bir o kadar da yapımı kolay olan bu tatlı böyle harika bir ismi hakkediyor.İçindeki portakal aroması, üzerindeki portakal peltesi klasikleşmiş irmik tatlısına nefis bir dokunuş oldu..
 
Bizim evin favori tatlısı oldu diyebilirim kaç kere yaptım hatırlamıyorum :) Eşimin tabiriyle Yalancı Cheesecake :)) portakalın mevsimi geçene kadar bu pratik tatlıya devam sonra mevsimsel meyvalarla devam ederiz :))
 
 
Malzemeler;
 
  • 1 Lt. Süt
  • 10 Yemek Kaşığı İrmik
  • 10 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
Portakal Peltesi;
  • 2 Su Bardağı Portakal Suyu
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 5 Yemek Kaşığı Şeker
 
Tabanı için;
  • 1 Paket Yulaflı Bisküvi
  • 2 Yemek Kaşığı Oda Isısında Tereyağı

Hazırlanışı;
  1. Önce bisküvileri rondodan geçirip tereyağı ekleyip karıştırıp kelepçeli kalıba elinizle yayın.
  2. Portakalları yarım ay keserek kalıbın yan duvarına dizin.
  3. Tencereye süt,irmik ve şekeri alıp kıvam alana kadar pişirin tereyağı ve portakal kabuklarını ocağı kapattığınızda ilave edin .
  4. Tatlıyı bisküvili tabana yayın ve buzdolabına kaldırın.
  5. Bu arada pelte malzemelerini tencereye alıp pişirin ve dolaptaki tatlının üzerine yayın.
  6. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin yoksa 1 saatte yeterli olacaktır.
  7. İrmikli muhallebiyi bisküvili tabana sıcakken dökün ki servis yaparken dağılma sorununu önlemiş olursunuz..
  8. Afiyetle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)