Kerevizler miss gibi kokularıyla tezgahlarda sıraya girdiler bile..Ben miss gibi diyorum fakat bazıları bunu okurken ıyghh diyebilir bende o zaman portakal suyuyla pişirmeyi deneyin derim nefiss oluyor :)) ben çocuklarıma bu şekilde sevdirdim kerevizi..Misafirlerinize çocuklarınıza birde bu şekilde sunum yapın sofranız çiçeklensin :))
Unutmayın siz ne yerseniz çocuklarınızda onu yer!!!
Malzemeler;
- 1 Kilo Kereviz
- 4-5 Adet Fazla Kalın Olmayan Havuç
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- Yarım Limonun Suyu
- 1 Adet Portakalın Suyu (isteğe bağlı)
- 1 Ufak Çay Bardağı Zeytinyağı
- Tuz,Şeker
Yapılışı;
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.
- Kerevizleri temizleyin yuvarlak şekilde dilimleyin.
- Havuçları kazıyın temizleyin.
- Kerevizlerin kenarlarına bıçakla resimdeki gibi düzgün çiçek şekli verecek şekilde çentikler atın ve ortasını oyacak yardımıyla elinizdeki havuçların gireceği şekilde oyuk açın.
- Havucu oyuk kısma koyun ve kerevizi dikkatlice dilimleyin.
- Başka bir yöntem ise kerevizi temizleyip çentikleri atın ve dilimleyin sonra dilimlerin ortalarına havuçların gireceği şekilde oyuk açın havuçları dilimleyin ve ortalarına yerleştirin.
- Hazırladığınız kerevizleri limonlu suya alın.Hazırladığınız da limonlu suyun içinden alın tencereye dizin.
- Üzerine portakal suyunu,tuzu ve şekerini zeytinyağını ve kerevizleri beklettiğiniz limonlu sudan yeteri kadarını ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
- Kereviz çok çabuk pişen sebzeler arasındadır bu yüzden 15. dakikadan sonra kontrol edin.
- Pişmesine 2-3 dakika kala kereviz yapraklarını kıyıp ekleyin ve ocağı söndürün.
- Ilık veya soğutarak servis yapın.
- Afiyetle!!!
saolun cok tesekur ederiz
YanıtlaSil