Çarşamba, Kasım 12, 2014

Karnabahar Kızartması/Karnabahar Pane

 
 
 
 
Kış boyunca aynı sebzeleri yaptığımızdan, ister istemez biz annelerin kafasını; daha geçen bu şekilde yapmıştım şimdi napsam acaba? sorusu kurcalıyor.İşte bende yemeği yerine kızartmasını yaptım gayette farklı ve lezzetli oldu.
 
Pane harcını hazırlarken kendi bardak ölçünüzün farklılığından dolayı kıvamının değişeceğini unutmayın lütfen bu sebeple size kıvamını tarif etmem gerekirse akıtma hamurunda biraz daha koyu diyebilirim..Daha birçok farklı tarif var sırada hem de çok farklı :))
 
 
Malzemeler;
  • 1 Orta Boy Karnabahar
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • tuz,sirke
Pane Harcı;
  • 2 Su Bardağı Un
  • 3 Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Şişe Maden Suyu
Yoğurt Sosu;
  • yoğurt
  • sarımsak
  • tuz
  • nane
Yapılışı;
  1. Karnabaharı koçanını ve yapraklarını yuvarlak şekilde ayıklayın ve ister bütün ister çiçeklerini ayırıp haşlayın.Haşlama suyuna muhakkak sirke ekleyin.
  2. Pane harcını karıştırın harcdaki limon suyu kokuyu bir nebze önlüyor.Haşlanan karnabaharları pane harcına daldırıp heryanını harca bulayın ve kızgın yağda hafif kızarana kadar kızartın.
  3. Kağıt mutfak havlusuna alın ve  sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
  4. afiyet olsun...

3 yorum:

  1. ellerinie saglık acaba aynı yöntemle fırında olmazmı

    YanıtlaSil
  2. Katnıbaharın en güzel hali..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Çok sevdiğim bir halidir karnabaharın. Artık pek yiyemesem de önceden ablam çok yapardı. Aslında bu ara tekrar yiyesim var. Hele bu fotoğraflardan sonra :) Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)