Cumartesi, Ağustos 23, 2014

Mürdüm Eriği Marmeladı Tarifi






Merhaba Dostlar,Nasılsınız?;
Benim kışlık hazırlıklarım son sürat devam ediyor. Malum durumumdan dolayı ben biraz kaplumbağa hızında ilerlesem de elimden geleni yapmak, mümkün olduğu kadar çocuklarıma aileme doğal ev yapımı katkısız ürünler yedirmek ruhuma huzur veriyor.
 
Belki içinizden;''Sizin gibi vaktimiz yok, yoğun çalışıyoruz, eve çok geç ve yorgun geliyorum zaten gelince yemek yeme temizlik vs vakit kalmıyor diyorsunuz haklısınız ama bakış açınızı şu yöne çekmek isterim;biz ebeveynler ne için çalışıyoruz? öncelikle evlatlarımızın sonra kendimiz için güzel rahat bir yaşam için çalışıyoruz ve bu güzel yaşamın eğer sağlık elden giderse ne tadı kalır ne tuzu..biz annelere düşen mümkün olduğunca sağlıklı beslenmek ve beslemek..Beden sağlıklı olursa ruhta sağlıklı olur bunu unutmamak gerek.
 
İnanın ben geceleri 1 saat uykumdan fedakarlık yaparak geç yatıyorum ve bu hazırlıkları yapmaya çalışıyorum. Çünkü gündüz iş çocuklar vaktim kalmıyor ..    Düzenli,istikrarlı ve azimli olmak yeterli ve bu biz annelerde bulunan fıtratın verdiği bi özellik :)))
 
Kayınvalidemin ağacından gelenlerle yapılmış nefis bir lezzet kışlık kilerde yerini aldı bile hadi sıra sizde :))) sırada kızılcık marmeladımız var :)))
 
Mürdüm Eriği Marmeladı Tarifi
 
malzemeler;
  • 1 Kg. Mürdüm Eriği
  • 1 Kg. Şeker
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 1 Limon Suyu veya 7-8 Adet Limon Tuzu
  • 1 Çay Kaşığı Tereyağı
yapılışı;
  1. Erikleri yıkayıp süzüp çekirdeklerini çıkaralım ve tencereye alalım.
  2. Suyu ilave edip yumuşayana kadar en fazla 10 dk pişirelim ve mutfak robotundan geçirerek iyice pürüzsüz yapalım.
  3. Üzerine şekeri döküp reçelimiz kıvam alana kadar orta veya kısık ateşte pişirelim.
  4. Bu tarz marmelatların dipleri hemen tutar sık sık karıştıralım.
  5. KIVAM ANLAMA TESTİ;Bir çay kaşığıyla marmeladımızdan alıp düz bir tabağa damlatıp ileri-geri hareket ettirerek akışkanlığını kontrol ediyoruz eğer hemen akmayıp duruyorsa tamamdır değilse kaynatmaya devam :)
  6. Kıvama gelince tereyağı ve limon tuzunu ekleyip bi taşım daha fokurdatın ve altını kapatın.
  7. Tereyağı hem parlaklık verecek hem de keflenmesini önleyecektir.
 
 

1 yorum:

  1. İsteyen her şeye vakit buluyor aslında. Biraz tembelliğe kaçıyoruz :) Ama her zaman ev yapımı en iyisidir. Dediğiniz gibi mümkün olduğunca ev yapımını tercih etmeli. Hiçbir şey zor değil çünkü. Her şey her yerde , elimizin altında.
    Mürdüm eriğini çok severim, kütür kütür yemeyi :) Marmeladı da harika olmuş. Reçelini denemiştim. Bu şekilde marmelat olarak da deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)