Pek çok kişinin tercih etmediği bir sebzedir bamya ama
benim en sevdiğim yaz sebzesi.. ..ne kabak ne patlıcan boool domatesli bamyanın
yerini tutabilir..sadece ben değil çocuklar bile bayılıyor.Ben bamya seçerken
ne büyük ne küçük orta büyüklükte bamya seçmeye çalışırım bu şekilde lezzeti
yakalamak daha kolaylaşıyor J bamya yemeklerinde soğanın çokluğu lezzetle doğru orantılı
Jbu yüzden ben
soğanı bol tutuyorum.
Birde kıymalı yiyelim dedim ve çok sevdik..İşte nefis
tarif..
Malzemeler;
·
1 Kg Bamya
·
300 Gr.Kıyma
·
2 Adet Orta Boy Soğan
·
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
·
1 Yemek Kaşığı Salça
·
2 Adet Orta Boy Domates (Mevsimindeyse Kullanalım)
·
Tuz,Karabiber
Yapılışı;
1.
Bamyalar tepeleri koni şekilde soyulup limonlu suda
bekletilir.
2.
Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kıymayla birlikte
kavrulur.
3.
Eğer domates mevsimi değilse 2 kaşık saşça eklenip
kavrulur.Domates zamanıysa 1 kaşık salça kavrulur ve 3-4 adet domates doğranıp
kenara alınır.
4.
Bamyalar yıkanıp tencereye alınır ve domateslerde
üzerine konur.
5.
Biraz su ilave edilip bamyalar yumuşayana kadar
pişirilir.
6.
Afiyet olsun..
BİZİM EVDE ÇOK SEVİLİR AMA EN ÇOK BİZİM KISIR BAMYA DEDİĞİMİZ ETSİZ BOL EKŞİLİ TERCİH EDİLİYOR..ELLERİNİZE SAĞLIK,ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..SEVGİLER..
YanıtlaSilBayılıyorum bamya ya :) Neden bu şahane lezzeti sevmezler anlamadım gitti.
YanıtlaSilŞimdiden kışa hazırlık boll stok yapmak lazım.
aa bende bamya yapıyorum akşama.bende minik miniklerini secerim ayıklaması zahmetli ama lezzeti için değer. hayırlı iftarlar
YanıtlaSil