Kreması ve hamuruyla müthiş başarılı bir tart….bayıldım… bayıldım….meyvası obsiyonel olarak sık yapılanlar defterime eklendi J Başka söze gerek yok muhakkak yapın derim J
Ahududulu Tart; _dünyanın en güzel tatlıları kitabından
adapte edilmiştir_
Malzemeler;
Tart Hamuru;
·
1+1/4 Su Bardağı Un (150 Gr.)
·
Yarım Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
·
¼ Tatlı Kaşığı Şeker (15gr)
·
Yarim Limon Kabuğu Rendesi
·
6 Yemek Kaşığı Sert Soğuk Doğranmış Tereyağı (90gr)
·
1 Yumurta Sarısı
·
3-4 Yemek Kaşığı Çırpılmış Krema (45-60gr)
Kreması;
·
4 Yumurta Sarısı
·
1/3 Su Bardağı Toz Şeker (65gr.)
·
3 Yemek Kaşığı Un (45gr)
·
1+1/4 Su Bardağı Süt (300ml)
·
Bir Tutam Tuz
·
Yarım Tatlı Kaşığı Vanilya (Yarım İmon Kabuğu Rendesi
De Olur)
·
450 Gr. Taze Ahududu,Çilek,Böğürtlen ,Karadut
·
Kayısı Veya Çilek Reçelinin Suyu
Yapılışı;
1.
Hamuru yapmak için;un,k.tozu ve tuzu bir kaseye koyun
şeker ve limon k. İlave edin tereyağını da ilave ederek parmak uçlarınızla ekmek
ufağı kırıntısı haline gelene kadar karıştırın çırpılmışyumurta sarısını
ekleyip top haline getirin fazla elle temaz ettirmeyin ki tereyağı yumuşayıp lezzetimizi
azaltmasın.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
2.
Krema için; yumurta sarılarını şekerle birlikte limon
rengine gelip kafif köpürene kadar çırpın.Unu da yavaşça ilave edip karıştırın.
3.
Sütü tuzla birlikte kaynatın ve ocaktan alın.Yumurta
sarılarını hızlıca çırpmak usulüyle süte akıtarak ekleyin.Tekrar tencereyi
ateşe koyup 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirin.Pişen kremayı bir kaseye alıp
üzerini yağlı kağıtla örtün.
4.
Fırını 200 derece ısıtın ve tart hamurunu çıkarıp iki
yağlı kağıt arasında 25 cm.’lik kalıbınıza göre açın,yağlayıp unladığınız
kalıbınıza yerleştirip üzerine yağlı kağıt koyun ve fasulye veya nohut döküp
fırında 15 dakika pişirin amacımız kabarmasını önlemek şekilli olmasını
sağlamak.
5.
Fasulyelerini alıp 5 dakika tekrar pişirin ama dikkat
edin çok pişmesin.
6.
Pişen tartınızı soğutun ve kremasını bekleyen kasede
çırpıp tart hamuruna dökün ahududuları dizin ve üzerine çilek reçeli sürüp
parlaklaştırın.
7.
Afiyet olsun J
Salihacım süper olmuş,hemen ahududu alıp deniyorummm..Bayıldım..
YanıtlaSilHımmm Salihacım lezzete bak. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilahududularda ahududuymuşş yanii saliham..:)
YanıtlaSilher biri bir kalem..
maşallahhhh...
inci gibi de dizmiş benim kardeşimm.:)
ellerine emeğine sağlık canım kardeşim..
sarılırımm sana..
muhabbetle...
Goruntu harika... tadida guzel diyorsan tamamdir saliha cigim.... emeklerine saglik....
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilmerhaba çok güzel gözükğyor. acaba bu tarifi donmuş ahududu ile yapsak olur mu?
YanıtlaSilhemen üzerine dizerseniz veya servisten hemen önce dızersenız olur cunku çabucak suyunu salar..
Silben bunu tek başıma yerim vallahi hafif ve leziz bişi bu ellerine sağlık saliha,cım...
YanıtlaSil