Bu sene çilekten aklıma ne geldiyse yaptım desem yalan
olmaz J bol bol
tükettik şükürler olsun.Hala kafamda fikirler uçuşuyor mevsimi geçmeden
denemelere devam.Bu tatlım butik pasta siparişlerimden kalan traşladığım kekleri
değerlendirmek için yaptım, her zaman ki krema tarifimi ve üzerine de nefis
çilek sosu veya peltesi de diyebiliriz.Bu tatlıyı yerken müşterilerimden gelen
teşekkür telefonları da keyfime keyif kattı J
Çilekli Kolay Tepsi Pastası;
Malzemeler;
Keki için;
·
Herhangi bir önceki günden kalmış kek,hazır kek veya
buradaki tariflerden birini hazırlayabilirsiniz.kendi basit kek tarifinizide
uygulayabilirsiniz size kalmış ben önceki gün hazırladığım pandispanyamı
kullandım..
Kreması;
·
3 Su Bardağı Süt
·
1 Su Bardağı Şeker
·
3 Yemek Kaşığı Un
·
1 Yemek Kaşığı Nişasta
·
1 Adet Limonun Rendelenmiş Kabuğu
·
1 Kutu (200gr.) Krema
Çilek Peltesi İçin;
·
500 Gr.Çilek
·
2 Su Bardağı Su
·
2 (Silme) Yemek Kaşığı Nişasta
·
4-5 Yemek Kaşığı Şeker
Yapılışı;
1.
Dikdörtgen borcam veya herhangi bir tepsinize ince ama
geniş kesilmiş kekilerinizi yanyana sıkışık olacak şekilde dizin.
2.
Daha sonra krema ve limon kabuğu hariç tüm malzemeleri tencerenizde alıp önce
karıştırın ve altını yakın, pişmesine yakın kutu kremayı ekleyip muhallebi
kıvamındaki kremanızı ilk sıcaklığının çıkması için kenara alın.
3.
Çilek pelteniz içinse çilekleri blendır veya robotta
püre haline getirin ve üzerine şeker,nişasta ekleyip göz göz baloncuklar
çıkarana kadar pişrin ve bunu da kenara alın.
4.
İlk sıcaklığı çıkan kremamızı kekin üzerine dökün bil 5
dk. bekleyip pelteyide üzerine dökün.Pelteyi dökmeden evvel güzelce karıştırın çünkü
bekleyince topaklaşıyor.
5.
Tepsi pastanızı 1 saat buzdolabında bekletip öyle
servis yapın.Afiyetler olsun.
Hem kolay hem de çok şık bir pasta olmuş. Evet çilek bol ve ucuzkken değerlendirmek gerek. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇilek tatlılara bambaşka bir hava veriyor. Artan kekleri değerlendirmenin güzel bir yolu olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHımm Salihacım çok lezzetli görünüyor ve oldukça da pratik. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş çileğin zamanıyken bol bol tüketmekte fayda var
YanıtlaSilSaliha Hanım tatlının görüntüsüne vurulup bu hafta sonu denedim, tadı çok güzel olmasına rağmen tepsiden alamadım hem muhallebi kısmı hemde pelte kısmı çok akışkandı tamamen dağıldı gitti tabakta, peltedeki 2 su bardağı su biraz fazla gibi geldi bana ama denemiş olduğunuz için aynı ölçüde kullandım o çay bardağı olabilirmiydi acaba? ya da başka püf noktası mı var acaba?
YanıtlaSilSaliha Hanım mailinize de yazdım kıvam tutturamadım, muhallebi ve peltesi çok akışkan. Malzemeleri tamamen tariteki gibi kullandım başka bir püf noktası mı var. yardım lütfen....
YanıtlaSilsevgili sevimm hanım öncelıkle gec verdıgım cevap ıcın kusura bakmayın evde degıldım..Benım ılk aklıma gelen un ve nişastaları kullandığınız kaşığın ufak olması veya alırken az almış olmanız yoksa ınanın kıvamları gayet normal...hatta şöyle bir ölçü kolaylığı vardır ; 1 bardak sıvı = 1 kaşık un,nişasta..muhtemelen un markasından veya kaşığın kucuklugunden kaynaklanan bi durum..resim benım kendı resmım sevim hanım ve denenmiş ve sıklıkla yaptığım bi tarif..tarifte silme yazmıştım birde tepeleme deneyin dilerseniz...
YanıtlaSilsevimm hanım tarıftekı muhallebi tarifi çiğ krema hariç klasik pasta kremasıyla aynı orantılardadır zaten...kuvvetle ıhtımal kaşık ölçüsü veya un markanızla alakalı bı durum....
YanıtlaSilSaliha Hanım teşekkür ederim cevap için en kısa zamanda önerdiğiniz şekilde tekrar deneyeceğim tadı çok güzeldi çünkü,birde biraz daha fazla kaynatıcam ikisini de, ben göz göz olunca kapattım altını, belki onunla da alakalı olabilir diye düşündüm, sonucu size de bildiririm mutlaka..
YanıtlaSil