Halk pazarının köy ürünleri kısmına uğramamıştım epeydir. Vakitsizlikten ve zırlayan kıpırcanımdan dolayı J
Geçen hafta uğradım; baharın yaklaşıyor olmasından dolayı yeşillikler çoğalmaya başlamış ve ebegümecinin yanına kazayağı otu da eklenmiş.
Otlar hem sağlıklı hem uygun, 1 kiloya öyle çok geliyor ki sırf bu yüzden bazen almaya tereddüt ediyorum fakat lezzetiyle doğru orantılı olarak faydasını saymakla bitiremem. Ispanak gibi hafif ekşimsi bi lezzete sahip ve et-tavuk yemeklerinin de yanına yakışacağını düşünüyorum…kavurması ve yemeği ise yapılacaklar listesinde J
Otlu salataların bir faydasını daha gördüm yazması en
kolay tarifmiş JTezgah başındaki teyze ve ablalardan aldığım tarifi şöyle;
Malzemeler;
·
Yarım Kg. Kazayağı Otu
·
1 Lt.Su
·
Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
·
1 Adet Limon Suyu
·
2-3 Diş Sarımsak (ezilmiş)
·
Tuz
Yapılışı;
1.
Kazayağı otunu temizleyip, iyice yıkayın,kök
kısımlarını mümkün olduğunca az kesin. Sirke veya karbonatlı suda 10 dk. bekletin
2.
Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve temizlenen otları
bütün olarak kaynayan su içine atın.10-15 dakika haşlayın. Otların sapına çatal
batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
3.
Haşlanan otları küçük küçük kesin, salata tabağına
alın.
4.
Zeytinyağı,tuz ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
5.
Servise yakın yağlı karışımı dökün ve servis yapın.
ne kadar sağlıklı olmuş canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilYaa bizim buralarda böyle otlar niye yokki,imreniyorum bunlara.Ellerine sağlık ,tatmayı çok isterdim..
YanıtlaSilhiç tatmadım bu otu hazır yapmışken yolla bari şekerim
YanıtlaSilellerine sağlık,sevgiler
biz egede olmanın nimetlerinden bu konuda çok faydalanıyoruz canım. Ellerine sağlık salata nefis görünüyor..
YanıtlaSildoktorlarda yeşil renkte herşeyi tüketmemizi söylüyor...siz gibi blogyazan diğer arkadaşlarda gördükçe heveslenip daha sık yapıyorum yeşillikleri, evdeki beylere inat...ellerinize sağlık sizin tarifinizde güzel görünüyor
YanıtlaSilBizde çok yapılır kavurması. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler