Pazartesi, Aralık 15, 2008

SİZ NEYLE BESLENİYORSUNUZ?



Bayram öncesinde başlayan hastalık,hasta bir anne+baba ve hastalığın verdiği huy değişikliğiyle mızmız bir çocuk,ve bunca şeye rağmen bayram boyunca çırpınan bir anneanne,hizmette sınır tanımayan bir teyzeyle geçen harika bir bayramın ardından herkese merhaba.Hastalığımın yatak kısmını atlattım şükür ama halsizlik ve isteksizlik şeklinde devam ediyor.Yorumlara ve ziyaretlere inş.tekrar başlayacağım arkadaşlar.

Siz neyle besleniyorsunuz?Çok anlamlı bir soru.Her şeyin bol olduğu şu zamanda çoğu yiyeceklerde maalesef ki katkı maddesi var.Özellikle ekmekte!! Benim ekmeğe gösterdiğim özen,bir akrabamızın fırınlara ekmekler için katkı maddesi dağıttığından bahsettiği zaman başladı.Kendi kendime bir karar verdim,her fırından ekmek almayacaktım ,fırınları gezip incelediğimde hem kendilerinin hem müşterilerin hijyen konusunda çok dikkatsiz olduğunu gördüm.

Ekmek almaya gelen, tezgahta duran ekmek sepetlerindeki ekmekleri tabiri caizse mıncıklayarak seçiyordu.Sonra tv’de Uno ekmeğin;ekmeğinizi elletmeyin sloganlı reklamını gördüm ve marketlerde ekmek tezgahlarında Uno ekmek aramaya başladı gözlerim.Evime yakın marketlerde bulamadığım için yürüme mesafesi 20 dk olan Bim’den almaya başladım Uno ekmeğimi.Baktım ki olacak gibi değil Uno ekmek satmaları için market sahiplerine rica etmeye başladım.Bir süre sonra hediye gelen ekmek makinamla da enfes lezzette çeşit çeşit ekmekler yapmaya başladım.Gün içinde dışarıdaysam veya başka sebeblerden ekmeğimi yapamamışsam eğer Uno ekmeğimi alırım.

Geçen haftalarda ,Uno-Blogger Sofrasından bir mail aldım,ilk maili görmediğimden 2. Bir mail daha gelmiş.Davetliydim ve seve seve geleceğimi belirten cevabımı büyük bir sevinçle yazdım.Hatta eşim;’’ senin, UNO ekmeklerini nasıl çok sevdiğini ve tükettiğini öğrenmişler,seni davet ediyorlar diye espiri bile yaptı:).

Ama gel gelelim oğlumun hastalanması ve havanın çok soğuk olması gitmeme engel oldu.Sevdiğim ve sayfalarını büyük beğeniyle takip ettiğim arkadaşlarımın gittiğini görünce aralarına katılamadığım için çok üzüldüm .İnş.önümüzdeki etkinliğe katılacağım.
Bayram arefesinde gelen Uno ekmeklerimle hemen o gün çok güzel bir sabah ve ikindi kahvaltıları yaptık.Neler yaptığıma gelince;



Biz kahvaltıda ekmeğimizi , ev çemeni,acıka,krem peynir,kaymak,nutella:) vs. şeklinde yemeği seviyoruz.Bu harika Uno ekmeleri en güzel bu şekilde tüketilebilir bence:)



Kahvaltı için fırında sucuklu,kaşarlı enfes UNO RUS ÇAVDAR EKMEĞİ;







Alman esmer ekmeğimle ise zeytinyağına bandıra bandıra yedik:)enfesti:)..ekmeklerim şimdilik bitti ama denemelerim devam edicek:))

11 yorum:

  1. bende uno sevenlerdenım
    kesınlıkle cokda lezzız
    bu arada sızın unolu menuuler cok sık gorunuyor

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık tontiş yahu ben ara ara bulamadım şu almala rus çavdarı migrosa flan bakıcam bakalım geçebilirsem o taraflara bizim burdakiler kanımca satmaz die sadece bilindik bi kaç çeşitini getiriolar

    YanıtlaSil
  3. Canım benim çok sağlıklı,şık ve lezizler ellerine sağlık öptüm...

    YanıtlaSil
  4. Yemeklerde ençok ekmeği ben tüketirim. Hele de tazeyse çıtır çıtır boş ekmek bile yerim... Uno ekmekleriyle bol denemeli günler...

    Ellerine sağlık canım afiyetle...

    YanıtlaSil
  5. unonun light ekmeği ile 3 ayda 18 kilo vermiştim tabii tüm yediklerime dikkat edip birde haftanın 3 günü nutra slime giderek...3 ayın sonunda normal ekmek yeme alışkanlığım kalmamıştı...diyet ekmeğe alışmıştım. bazen normal öğünde sadece 2 dilim yiyiyordum ve beni oldukça tok tutuyordu. 6 ay sonra normal ekmeğe dönüş yaptım dönüş o dönüş...yiyiyorum wallahi ama evde kendi yaptığım ekmeği...içime sine sine....katkı maddesiz doğal ve hijyenik...neyse
    ellerine sağlık salihacım hepside çok iştah açıcı tam benlik...
    çok öptüm sevgiler canım....

    YanıtlaSil
  6. maalesef arkadaşım....dediğin gibi oluyor ama biz o mıncıklanmış ekmekleri hala alıyoruz....

    ekmek resimlerin harika.....
    bende bayramı yatarak geçirdim sayılır...et yaramadı bana....halsizlik ve ağrılar içindeydim....

    neyseki sende iyiymişsin bende iyiyim...
    öpüyorum adaşşş....

    YanıtlaSil
  7. bir sonraki buluşmada tanışmak dileğiyle o zaman:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Salihacim öncelikle gecmis olsun canim.Sen daha hala iglesemedinmi.Sana söyle güclü dualar yapayimda cabucak iglesirsin insal.
    Lohsa kadinlarin duasi cabuk kabul olurmus. Salihacim bir sey aklimi karistirdi,su ekmek konusunda.Sen yazmisinki diyer ekmeklerdeki katki maddeleri.Ne gibi katki maddeleri var?Ben zaten alman ekmegi aliyorumda ama türkiyeye gidince özledigim türk ekmegine ne gibi katki maddeleri katiliyor dogrusu merak ettim canim.Hani ona göre davranim. Peynirli sucuklu ekmeklerin harika görünüyor canim ,ellerine saglik.Sana kocaman sevgilerimi gönderiyorum canim:)

    YanıtlaSil
  9. zehra tesekkurler:)
    aylin ben getırtıyorum buralarda satılmıyo ama benım ıcın getırıyolar..
    deracım,
    ayselcım tesekkurler,
    yetur ablacım hakıkaten ekmeklerı doyurucu buda kalıtelı unun farkı olsa gerek degılmı?
    adasım gecmıs olsun ya..cokmu kacırdın etı acaba:)
    yasemıncım ıns. tanısırız:)
    yarencım malesef ıyılesemedım canım..canım kabarsın,kuflenmesını onleyıcı ve daha uzun sure dayansın dıye katkı maddelerı eklenıyor malesef.
    herkese sevgı ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  10. Saliha'cığım,
    Ekmeğin içindekilere baktın mı? Uno'nun ekmeklerinde hiç katkı maddesi yok muymuş?

    YanıtlaSil
  11. Rusya'dan merhaba.
    Bu çavdar ekmeği burada meşhurdur. Hatta Perterburg'da ekmek müzeleri bile var.
    Burada yemek kültürü zayıf. İklimin bunda etkisi çok. Zira pek bi şey yetişmiyor. Benim için de bu durum zor tabi. Ama bu kaşarlı, fırına sürme işini burda sık yaparlar.
    Sizinki de hiç fena durmuyor.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)