Çarşamba, Eylül 15, 2010

Mısır Mücveri (Mısır Galetesi)

 mısır galetası (1)

 

 

 
Mısırı çok severim hatta oğlum ve eşime de sevdirdim diyebilirim.Öyle seviyorum ki herşeye ekleyesim var :)(Küküş kulakların çınlasın:).Mesela;pilava,salataya,ton balığına çok yakışıyor bence,hele pilava mısır nefis bir lezzet veriyor.
Geçen sene,Cemal Türkan'ın ''aşçılık'' kitabını aldığımda ilk gözüme çarpan tarifti.Yaptığım zaman kaç tane yediğimi hatırlıyamıyorum bile :)) Izgara et ve tavuk yemeklerinin yanına değişik bir garnitür denemek isterseniz çok lezzetli bir tarif.Davet yemeklerinde sunulabilecek kadar  şık.Hatta kahvaltıya bile yapılabilir.Ben tavuk şinitzelin yanında püreyle beraber servis yapıyorum.Mısır severseniz muhakkak denemelisiniz derim ben.

 
Mısır Mücveri;
malzemeler;
  • 500 gr konserve mısır

hamur harcı;
  • 1 yumurta
  • 1 s.b un
  • yarım s.b süt
  • tuz,biber

yapılışı;

  1. Bir kaseye yumurta kırıp sütü ekleyip çırpın,unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  2. Konserve mısırın suyunu iyice süzdürün yoksa hamurun kıvamını bozuyor,cıvıklaştırıyor.hamurlu karışıma mısırı ekleyin ve karıştırın.
  3. Tavaya az sıvıyağ alıp kızıdırın ve mısırlı harçtan tepeleme 1y.k alıp dökün ve yaydırın.Arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  4. Sıcak servis yapın.

15 yorum:

  1. Salihacığım bu saatte yapılır mı nefis görünüyor ellerine sağlık afiyet bal şeker olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ayyyy bu cok güzel bir sey olmali.,,, Ben de tam bir misir canavariyim, bu tarifi mutlak surette deneyecegim, eelrine saglik arkadasim.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Mısırı ben de çok severim ama şu "GDO" olayında adı çok geçip sicili bozulunca korkar oldum elimi uzatmaya... Sevgiler canım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. salihacımm balımm bu tarifi "depdeğişik" kategorime alıyor mısırımı temin edip hemenn yapıveriyorum bilesinn:))
    aşkitomla biz mısıra bayılırız bu mamayı yemeye de bayılacağız sanırımm:))

    YanıtlaSil
  5. En kısa zamanda denenmeli:))
    ellerine sağlık,en tatlı mısır canavarım:)))

    YanıtlaSil
  6. rengi bile iştah açmaya yetiyor...
    ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ayni sekilde ben de misiri herseye ekleyip yiyebilirim,bu tarifin de harika

    YanıtlaSil
  8. Merhaba mısır gdo olayından dolayı nedense artık mesafeli durduğum bir sebze oldu! tarif süper ama dediğim gibi düşünerek ve organiğini bularak kararında kullanmak lazım . Sevgiler Kadriye

    YanıtlaSil
  9. gerçekten nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Salihacım ellerine sağlık bende mısırsevenlerdenim mevsiminde haşyaıp ayıklayıp saklayıp kullanıyorum.

    bir yemek dergisinde rastlamıştım bu tarife ama mısırlar tane tane kalıyor diye denememiştim seninki daha güzel görünüyor

    Konserve mısr daha tatlı ve daha yumuşak,ben konserve kullanmaktan kaçınıyorum,salatalarımı pizzalarımı normal mısırla yapıyorum
    haşlanmış mısırla denedin mi bu tarifi,mısır daha diri kalır gibime geliyor
    ne dersin?

    mısırı püre haline getirip denemeyi düşündüm oda pek zahmetli göründü gözüme
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. tam bana goooreee!amerikan tarif vrabuan benzer ama Tur'kunu bulmusuz, bunu denemek lazim
    Firini acaya usenmezsem yapacagim.sahi, firinda yaptin mi hic? yavda ugrasmayi gozum almadi simdi..
    kasar rendesi ekledin mi hic...ya da beyqaz peynir,guzel olur gibime gelior.ne dersin?

    YanıtlaSil
  12. Salihacım harika görünüyor. Ellerine sağlık canım.Denenecekler listesine alındı bile.

    YanıtlaSil
  13. Nefis görünüyr ellerine yüreğine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Değişik bir lezzet blogları bu yüzden dolaşmayı seviyorum insan durmadan birşeyler öğreniyor.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  15. En kısa zamanda deneyeceğim bende :)
    banada beklerim =)

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)