Mısırı çok severim hatta oğlum ve eşime de sevdirdim diyebilirim.Öyle seviyorum ki herşeye ekleyesim var :)(Küküş kulakların çınlasın:).Mesela;pilava,salataya,ton balığına çok yakışıyor bence,hele pilava mısır nefis bir lezzet veriyor.
Geçen sene,Cemal Türkan'ın ''aşçılık'' kitabını aldığımda ilk gözüme çarpan tarifti.Yaptığım zaman kaç tane yediğimi hatırlıyamıyorum bile :)) Izgara et ve tavuk yemeklerinin yanına değişik bir garnitür denemek isterseniz çok lezzetli bir tarif.Davet yemeklerinde sunulabilecek kadar şık.Hatta kahvaltıya bile yapılabilir.Ben tavuk şinitzelin yanında püreyle beraber servis yapıyorum.Mısır severseniz muhakkak denemelisiniz derim ben.
Geçen sene,Cemal Türkan'ın ''aşçılık'' kitabını aldığımda ilk gözüme çarpan tarifti.Yaptığım zaman kaç tane yediğimi hatırlıyamıyorum bile :)) Izgara et ve tavuk yemeklerinin yanına değişik bir garnitür denemek isterseniz çok lezzetli bir tarif.Davet yemeklerinde sunulabilecek kadar şık.Hatta kahvaltıya bile yapılabilir.Ben tavuk şinitzelin yanında püreyle beraber servis yapıyorum.Mısır severseniz muhakkak denemelisiniz derim ben.
Mısır Mücveri;
malzemeler;
malzemeler;
- 500 gr konserve mısır
hamur harcı;
- 1 yumurta
- 1 s.b un
- yarım s.b süt
- tuz,biber
yapılışı;
- Bir kaseye yumurta kırıp sütü ekleyip çırpın,unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- Konserve mısırın suyunu iyice süzdürün yoksa hamurun kıvamını bozuyor,cıvıklaştırıyor.hamurlu karışıma mısırı ekleyin ve karıştırın.
- Tavaya az sıvıyağ alıp kızıdırın ve mısırlı harçtan tepeleme 1y.k alıp dökün ve yaydırın.Arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Salihacığım bu saatte yapılır mı nefis görünüyor ellerine sağlık afiyet bal şeker olsun sevgiler..
YanıtlaSilAyyyy bu cok güzel bir sey olmali.,,, Ben de tam bir misir canavariyim, bu tarifi mutlak surette deneyecegim, eelrine saglik arkadasim.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilMısırı ben de çok severim ama şu "GDO" olayında adı çok geçip sicili bozulunca korkar oldum elimi uzatmaya... Sevgiler canım öpüyorum...
YanıtlaSilsalihacımm balımm bu tarifi "depdeğişik" kategorime alıyor mısırımı temin edip hemenn yapıveriyorum bilesinn:))
YanıtlaSilaşkitomla biz mısıra bayılırız bu mamayı yemeye de bayılacağız sanırımm:))
En kısa zamanda denenmeli:))
YanıtlaSilellerine sağlık,en tatlı mısır canavarım:)))
rengi bile iştah açmaya yetiyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler..
ayni sekilde ben de misiri herseye ekleyip yiyebilirim,bu tarifin de harika
YanıtlaSilMerhaba mısır gdo olayından dolayı nedense artık mesafeli durduğum bir sebze oldu! tarif süper ama dediğim gibi düşünerek ve organiğini bularak kararında kullanmak lazım . Sevgiler Kadriye
YanıtlaSilgerçekten nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilSalihacım ellerine sağlık bende mısırsevenlerdenim mevsiminde haşyaıp ayıklayıp saklayıp kullanıyorum.
YanıtlaSilbir yemek dergisinde rastlamıştım bu tarife ama mısırlar tane tane kalıyor diye denememiştim seninki daha güzel görünüyor
Konserve mısr daha tatlı ve daha yumuşak,ben konserve kullanmaktan kaçınıyorum,salatalarımı pizzalarımı normal mısırla yapıyorum
haşlanmış mısırla denedin mi bu tarifi,mısır daha diri kalır gibime geliyor
ne dersin?
mısırı püre haline getirip denemeyi düşündüm oda pek zahmetli göründü gözüme
Ellerine sağlık
tam bana goooreee!amerikan tarif vrabuan benzer ama Tur'kunu bulmusuz, bunu denemek lazim
YanıtlaSilFirini acaya usenmezsem yapacagim.sahi, firinda yaptin mi hic? yavda ugrasmayi gozum almadi simdi..
kasar rendesi ekledin mi hic...ya da beyqaz peynir,guzel olur gibime gelior.ne dersin?
Salihacım harika görünüyor. Ellerine sağlık canım.Denenecekler listesine alındı bile.
YanıtlaSilNefis görünüyr ellerine yüreğine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilDeğişik bir lezzet blogları bu yüzden dolaşmayı seviyorum insan durmadan birşeyler öğreniyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgilerimle:)
En kısa zamanda deneyeceğim bende :)
YanıtlaSilbanada beklerim =)