Cuma, Mart 26, 2010

Portakal Kabuğu Şekerlemesi & Moda'da Top 5 & Soft Bowl Çay saati





Kakaolu vişneli kekimin üzerine kullandığım portakal şekerlemesini keklerin içine,pasta kremalarına da kullanıyorum.Geçtiğimiz ay, eşimin işyerine çikolatalı,portakal şekerlemeli pasta yaptım, tarifi ekliyeceğim ama ne zaman bakalım:).Portakalı keklerde,pastalarda bol bol kullandım bu sene hatta farklı bir yöntemle reçelini bile yaptım,güzel oldu.Tarif Lezzet.com'dan...Portakalın vakti geçmeden denemenizi tavsiye ederim;


eklenti;şekerlemeleri yapalı epey oluyor,yaklaşık 2 aydır buzdolabında ve formunu hala koruyor,yani çekinmeden tarifi deneyebilirsiniz ama şekerlemeler muhakkak buzdolabında saklanmalı...notlar kısmına dikkat edilmeli..



                                                                   Notlar;





• Turunç ve limon kabuğu şekerlemelerini de aynı yöntemle hazırlayabilirsiniz.
• İnce kabuklu meyveleri tercih etmelisiniz. Kalın kabuklular olmuyor.

• Portakalı iyice yıkayıp kurulayın. Aksi takdirde üzerindeki toz ve tarım ilaçları şekerlemenin tadını bozuyor.

• Portakal kabuklarını fırın ızgara teline birbirlerine değmeyecek şekilde dizin,yoksa birbirlerine yapışır.
• Hazırladığınız şekerlemeyi pasta ve kek süslemelerinde kullanabilirsiniz.

• Şekerlemeyi cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatmayı ihmal etmeyin.Ben öyle yaptım. Böylece uzun süre muhafaza edebilirsiniz.




Malzemeler; Lezzet.com'dan uyarlanmıştır...

• 6 adet portakal

• 5 su bardağı tozşeker

• 1 çorba kaşığı tuz

• 3 litre su



Yapılışı;



1. Portakalları yıkayıp kabuklarını dilimleyin. Dilimleri tencereye alıp üzerine tuz ekleyin. Kapağını kapatın ve 24 saat bekletin.



2. Tuzda beklettiğiniz portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin. Portakal kabuklarının acılığını gidermek için bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın.



3. Haşlama ve süzme işlemlerini 3 defa tekrarladıktan sonra portakal kabuklarını doğrama tahtasına alın. Birer santim eninde şeritler kesin.



4. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzün.



5. Süzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin. Kalan şekeri üzerlerine serpiştirin. 3-4 gün oda sıcaklığında bekletip kurutun.

               

                                                                      
 
 
 
                                                                 

....... 
 
Büyük bir kadın blog portalı olma yolunca emin adımlar atmaya başlayan Beyazsepetim, beni güzel bir sohbet için davet etmiş,kabulümdür deyip geçiyorum.Modaya uymam o bana uysun :) diyenlerden olmasam da kendime yakışanı giyenlerdenim.Yakıştıramıyorsam istediği kadar moda olsun fark etmez.Aslında beyazsepetimin yazdıkları benimde moda alanıma giriyor ama farklı bir şeyler yazalım bakalım;

Modada Top 5’im;

1)duvar sticerlerı..yıllarca gözün alıştığı aynı eşyalara sanki yeni alınmış havası katıyor.mutfak dolaplarıma almayı düşünüyorum.

2)pantolon etek tarzı kot etekler:)

3)tüylüşeyleri sevmemekle birlikte tavus kuşu tüylü taclarımı ve badilerimi çok seviyorum:)

4)yemek yazarı olarak yemeği de modanın içerisine eklersem eğer bence eskisi gibi süslü ağır sofralar yerine sade süslenmiş ama yemeklerle ağırlığını gösteren sofralar…

5)olmazsa olmazım bavul çantalarım ve küçük bavullarım.Oğlum doğduğundan beri normal çantalar bana yetmez olduğundan ufak bavul ve bavul çantalarla yaşamaya başladım,ilklerde zorlansam da artık alıştım,içine her şey giriyor:) 2. Çocuk olunca çekçekli bavullara transfer oluruz heralde:):)



                                                                         ............


Sevgili Sevilimin vasıtasıyla, Soft bowl’un düzenlediği Çay saati etkinliğine davetliydim.Geç katılmama rağmen çok güzel dakikalar geçirdim.Blog yazarı olmamızdan olsa gerek sanki önceden tanışmış gibi kaynaştık..herkese çok teşekkürler..Teşekkürler softbowl,teşekkürler Sevilim:)

Herkesin karşılaştığı sorunlardan olduğunu düşündüğüm slikonda kekin parçalanarak çıkması Softbowlda kesinlikle olmuyor,kalitesine bir kere daha şahit oldum.En kısa zamanda ürünlerinden almayı düşünüyorum.
 
Kimler vardı derseniz; Yemek zevki Melda;Meldacım tanıştığıma çok memnun oldum:),Benhurum,Nefis yemek tarifleri,Papatyakızkulasi,Birdemliksohbet Sevilim ve ben:)
 
Yapılan tarifler okadar lezzetliydi ki anlatamam,evde de denemeyi düşünüyorum,tarif defterimde not alındılar bile:) herşey çok zevkliydi,Sevilim tadı damağımda kaldı bilesin:)
 


Börülceyi ilk defa bu şekilde yedim ama bayıldım desem yeridir..



13 yorum:

  1. Canım ne tesadüf ben de dün akşam yaptım Portakal şekerlememi... Daha önce yapıp blogda paylaşmıştım zaten, bu sefer de aynen senin gibi kek içinde kullanarak paylaşmayı düşünüyorum... Ellerine sağlık, şekerlemelerini harika tariflerle buluşturacağına eminim...

    Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım, şimdi kendi bloğuma tarif ekledim ve senin de güncellediğini gördüm hemen geldim. Öncelikle portakallı kurabiye için sorduğum soruları cevapladığın için teşekkür ederim o akşam yapmıştım senin yorumunu sabah okudum yine de yanlış bir şey yoktu, kurabiyeyi yaparken margarin fazla yumuşamıştı un belirttiğin miktardan epey fazla aldı ve yumuşak bir kurabiye oldu yani seninki kadar güzel olmadı sanırım ama portakal aroması hissediliyordu benim de istediğim buydu zaten en yakın zamanda tekrar deneyip tarifi de o zaman yayınlayacağım şimdi başka bir kurabiye ekledim. Portakal şekerlemelerine gelince şu son portakallar bitmeden mutlaka yapmak istiyorum senin tarifinle bakalım kısmet neyse uzattım kusura bakma görüşmek üzere. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık bu arada unuttum demin :D

    YanıtlaSil
  4. Şekerim nasıl yazı bu böle üçü birarada maşallah:)
    şekerleme olayını ben pek severim süslemede çok iyi oluyor:)
    Moda top 5 de pek cici:)
    etkinlik zaten güzel bir sürü güzel hatun birlikte ne güzel:)
    hadi canım iyi geceler :) yarına güzelliğim bozulmasın :P

    YanıtlaSil
  5. Salihacım ellerine sağlık canım. Geçen sene bende yapmıştım ama fazla dayanmadı. Annemin televizyondan aldığı tarif ile. İnşallah bu sene portakallar bitmeden denemeyi düşünüyorum. Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  6. Ayselcim hep boyle pişti oluyoruz:)senınde ellerıne saglık canım..
    nazıfecım herkesın malzemelerı farklı ooldugundan sonuclar farklı olabılıyor ama emınım senınkıde enfes olmustur,teşekkürler..
    sultanım cok tesekkurler:)
    ebrucum nerdeyse 3 aydır dolapta duruyor benımkı hala duruyor yanı:)bu tarıfı dene memnun kalırsın:)
    sevgıkler..

    YanıtlaSil
  7. canımm şekerlemene bayıldım açıkçası denemeyi düşünüyorummm umarım başarırım:))

    YanıtlaSil
  8. canım eminim şekerlemelerinin tadı güzeldir.ben resmine bayıldım.canlı gibi.şekerlemelerle birleşince elimi uzatıp alasım geldi.etkinlik de eminim çok zevkli geçmişdir yediğin içtiğin sana kalsın denir ya biz onuda gördük:)hepsi çok güzel görünüyor.top 5 sohbetine katıldığın içinde teşekkürler.Bende bavul çantadan ben ten li sırt çantasına terfi ettim.seygiyle kal.görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  9. canım ben teşekkür ederim
    geç de olsa geldiğin bizleri kırmadığın için
    tekrar yeni organizasyonlarda buluşup bol bol sohbet edebilmek ümidi ile
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. C0k gözel,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Salihacığım, ellerine sağlık. Bu şekerlermeleri yapma fikri nicedir aklımda, portakal kalmayacak neredeyse ben tembellik yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Canım hep görürüm marketlerde , aman prtakal kabuğuna para verilir mi evde yaparım der geçerim ama ne kadar zahmetliymiş meğer..:)) Evde yapılan gibi olmaz tabi..

    sevgiler

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)