Pazartesi, Haziran 29, 2009

ÇİLEK PELTELİ KEDİDİLİ PASTASI


Kedidiliyle yapılan herşeyi hatta kedidilinin kendisini yemeyi seven oğlum için yapıldı. Çilekli pelte bu pastaya çok yakışıyor.Kreması ise , Hatice ablamdan öğrendiğim,Hatice ablamın klasikleşmiş olan pasta kreması.Hafif bir krema olduğu için her türlü pasta,tart ve kup tatlılarında kullanıyorum.Miktar olarak 20-23 cm.lik 2-3 katlı pastalara yetiyor. 20 cm.lik pastamın dışını bile kaplayabiliyorum, şantiden daha lezzetli oluyor:) tavsiye ederim..Eğer üzerine pelte kullanmazsanız meyve sosu,çikolatalı sos veya sadece kakao serpebilirsiniz.
Hatice ablacım çok teşekkürler!!....
Çilek Pelteli Kedidili Pastası;
Malzemeler;
  • 1 paket kedidili
  • ıslatmak için 1 su bardağı süt
  • üzeri için hindistan cevizi
  • Çilek Peltesi için; tarifi burada..
Pasta Kreması;
  • 80 gr. un
  • 180 gr. şeker
  • 1 yumurta
  • 2,5 s.b süt
  • 1 p.vanilya
Yapılışı;
  1. Çilek peltesi hazırlayın, soğumaya bırakılır.
  2. krema malzemesi tencerede telle çırpın.Ocak yakılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kenara alın ve karıştırarak soğutun.Soğuyunca mikserle 5 dk. çırpın bu kremayı daha akışkan ve lezzetli yapıyor.
  3. Kedidillerini sütle ıslatıp kabınıza dizin.Üzerine kremayı yayın.En üstede çilekli pelteyi yayın.
  4. Hindistan ceviziyle süsleyin.Dolapta 2 saat dinlendirin.Dilimleyerek servis yapın.
MİM.....
Sevgili Gülizar beni mimlemiş,aslından ben mimleri hiçmi hiç sevmiyorum. Cevaplayanlara mimleyenlere saygım sonsuz ama bazı sorular çok özel oluyor ve ''bazıları'' mim işini çoooook abartıyor..Yani sonuçta bir link takası,sitelerin,blogların tanınmasında önemli bir unsur ama benim fikrimde bu:)Ama Sevgili Gülizarı çoooook seviyorum ve hiç kıramayacağım arkadaşlarım arasında, bu yüzden Gülizarın adına bu tabumu bir kereliğine yıkıyorum:):)
1-Kremlerimim markası?
Arko nem ve nıvea,diğer markaları denedım ama çok da memnun kalmadım.Aaaaa birde Avonun bir kremi vardı çok güzel yenı kullanıyorum krem elde kalmıyor hemen emiyor.
2- Şuan okuduğum kitabın adı ?
Kitaplarımı yeni ısmarladım heyecanla gelmelerini bekliyorum...bugün geleceklerdi:) Şuan Elif Şafağın AŞK'ı.
3- En son aldığım üç ürün?
inanırmısınız 3 gundur lavabo için üçgen çöplük arıyorum ama bulamıyorum:(:( LCW'den gömlek,pardesü ve kitap:)
4- En çok sevdiğim üç dizi?
Ben tv karşısında otururken sıkılan tiplerdenim eğer açıksa tv o an ne varsa onu izlerim ben:)ama en çok ayna programı belgeselini izliyorum çok güzel şeyler öğreniyorum bence en guzel dizi:D:D
5- Kullandığım parfümün markası ?
Kardeşimin Avon temsilcisi olması bana birçok faydalar sağlıyor ; Pur Blanca ve Celebre sevdiğim kokular..birde vazgeçemediğim orjınal Calvin Klein....

15 yorum:

  1. Tatli olarak sutlu tatlilar en ideal bu sicaklarda. Cilekte cok yakismistir eminim bu tatliya.
    Iffet

    YanıtlaSil
  2. Çilek gördümmü dayanamıyorum:))dediğin gibi kedi diliylede çok yakışır,ellerine sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çilek sütlü tatlılara çok yakışıyor ellerinize sağlık neis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım harika görünüyor

    YanıtlaSil
  5. harşka görünüyor.Serin Serin.Ellerine Sağlık.

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık.nefis görünüyor pastan.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    Ellerine sağlık görüntü güzel .Tadida güzeldir eminim.Size afiyet olsun.Biz bakar yutkunuruz.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  8. Salihacığım ilgin çok saol canım:)
    yeni post yolda, sıcak yaz günleri için ilgini çekeceğini düşündüğüm nefis bir çorba:)

    pastan harika görünüyor canım, benim de ne zamandır aklımda böyle bir pasta yapmak var, hem çilek hem de kedidili sever oğluma:)
    çilek mevsimi kapanmadan yapsam iyi olacak:)

    sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  9. şahane görünüyor canım ellerine sağlık..kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel olmş. Çok şık bir görüntü. Kedi dili bulamazsam cici bebe ile de yapabilirim herhalde. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle
    http://www.lezzetibol.com

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık canım çok güzel gözüküyor serin serin iyi giderdi şimdi sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. merhaba!şimdi bu yaptıgınız pastaları bir de yaptıktan sonraki tadını yazarsanız çok memnun olacagım çünkü tat bakımındanda önemli benim için eger arkadaşlar bu konuya da açıklık getirirse daha manidar olacagını düşünmekteyim efendim saygılarımla şükran

    YanıtlaSil
  13. sevgili şükran denediğm lezzetleri müsaitsem resimliyorum sonra tadıyoruz veya misafirlerime ikram ediyorum..eger tadından memnunsam blogumda yayımlıyorum..ama begenmedıysem yayımlamıyorum resimlerinide siliyorum.zaten yazılarımdada cok guzeldı veya normaldı gıbı belırtmelerde bulunuyorum
    kısacası begenmedıgım ve tatmadıgım bır lezzetın bu blogda işi yok...zaten okuyan cogu kişinin damaktadına uyuyorda olabılır uymuyorda olabılır burada işe okuyan kişinin damak tadı gırıyor ben begenmısımdır ama okuyucu yok ya ben sevmedım der okurken tarıfı veya sevecegını umarak yaparsın ama sonucu begenmezsın bu benım ıcınde gecerlı ve defalarca denedıgım ama sonucunu begenmedıklerım olmustur...ıns acıklayıcı olmustur yazım...sevgılerımle...

    YanıtlaSil
  14. Salihacım, bende kremanı kaydettim.Çok kolaymış.Eline sağlık.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)