Klasikleşmiş olan,enfes oldu! harikaa!şimdiye kadar yaptığım en iyi kurabiye!! gibi laflar etmicem.Şu zamana kadar beni takip eden blogcu arkadaşlarım ve yorum konusunda sessiz(!) ama bana mail yoluyla ulaşan okuyucularım,aileme yapıp beğendiğim tarifleri paylaştığımı bilirler.Tabiiki bu tarif konusunda damak tadı çok önemli,bana güzel gelen başkasının damaktadına uymayabilir.
Portakallı kurabiyemle oğlumun gönlünü kazanmış:) Hanımeli bisküvisiyle mutfak kavonozunda daim hazır bir atıştırmalık hasıl olmuştu,hal böyle olunca bu iki kurabiye mutfağımın ve midemizin demirbaşı olmuş başka kurabiye arayışlarına gitmemiştim.
Dr.oetker paketlerinin arkasında sürekli gözüme çarpan ''çıtır kurabiyeyi''yapmak isteyince, yulaf ezmesini hiç!sevmeyen ben bir an tereddüt ettim ama yaptım:):) kurabiyelerin içinde yulaf olduğu anlaşılmıyor hatta kurabiyeye adını veren çıtırlık da buradan geliyor:)
Çıtır kurabiyeler,Creampuffsinvenice,Magazin Mondays'a gitsin,kolay gelsin Ivonne!... Arkadaşlar ye 43 ekmek yapalım etkınlıgı için bana mail yolladığı halde tarifi yayınlanmayanlar varsa tekrar yollamalarını rica ediyorum bazı spama düşen mailleri silmişim:(kimsenin incinmesini istemem...Tarifte üzerine yaprak badem serpin diyor ama ben fındık serptim.Dolgu malzemesi olarak da çilek reçeli diyor sizce Nutella,fındık ezmesi,fıstık ezmesi varken başka şey sürmeye gerek var mı?
malzemeler:
- 150 g (2,5-3 çay bardağı) un
- 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
- 60 g (1,5 çay bardağı) yulaf ezmesi
- 100 g yumuşak margarin
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon kabuğu rendesi
- 45 g (yarım çay bardağı) toz şeker
- 1 yumurta akı
- 50 g (1 çay bardağı) yaprak badem
Hazırlanışı:
- Unu eleyip hamur kabartma tozunu ilave edin. İkisini birlikte bir kez daha eleyip yulaf ezmesini ilave edin ve karıştırın.
- Margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri ilave edip iyice yoğurun.
- Hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. 6 cm çapındaki yuvarlak kalıpla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın.
- Üzerlerine yumurta akı sürün. Yaprak bademleri serpin ve Yaklaşık 15-20 dakika 170°C (önceden ısıtılmış)pişirin.çıkartıp soğutun. Kurabiyelerin düz taraflarına çilek reçeli sürün ve ikişer ikişer yapıştırın.
Goruntusu bile cezbediyor.Elelrine saglik canim.
YanıtlaSilGünaydın canım.
YanıtlaSilGüne bu enfes görüntüyle başlamak inan çok güzel:))
Ellerine sağlık,sevgiler...
yulaf yiyen birisi degilim ama birazdan çıkıp alıcam büskivilerin görünümü bile beni mest etti ellerinize salık.
YanıtlaSilNutella her şeye bedel bence,reçeli kim arar :) Ellerine sağlık....
YanıtlaSilCanımmm muhteşem ellerine sağlık harika olmuş kocaman sevgiler.Demek benim ekmekte spamlarda gitmiş sağlık olsun öptüm canım...
YanıtlaSilTatlım sölediğin seyın mantıgını anlamadım. Nedemek maille ulaşanlar bilir. Burası paylaşım alanı olup yaptıgın seylerın beyeni seviyeni neden saklayıp özel birşekilde sunuyorsun?
YanıtlaSilSELEN
şahane görünüyoe kesinlikle denemek lazım ellerine sağlık,sevgiler....
YanıtlaSilSELEN HANIM ASIL BEN SIZIN YAZDIGINIZI ANLAMADIM?YAPTIGIN SEYLERIN BEYENİ SEVİYENİ NE DEMEK? İŞTE DEMEK İSTEDİĞİM ŞUDUR Kİ YORUM YAZMAYA ÜŞENENLER BANA MAİLLE ULAŞIYORLAR!! AYRICA AKRABALIĞIMIZ VE YAKINLIĞIMIZ OLMADIGINA GÖRE BIRAZ DAHA SEVIYELİ KONUSALIM TATLIM CİCİM NEDEMEKTİR ANLAMADIM?
YanıtlaSillezzet sefası,
YanıtlaSilmüjdecim,
karamel mutfak,
pelince,
derya,
sedacım,
coooookkk tesekkurlerr....
Off offf offf bece süper içinde de yulaf varsa deyme keyfime....
YanıtlaSilEllerin dert görmesin arkadaşım...
Çok öpüyorum seni..
Yine ve her zaman ki gibi harika görünüyor canım. Fotoğraflarını da çok beğendim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
saliham vallahi döktürmüşsün canım benim harika görünüyorlar....oğluşunada sanada afiyetler olsun.sizi çok öptüm sevgiler....
YanıtlaSilEllerine saglik...
YanıtlaSilYulaf ezmesini bu sekilde kurabiyelerde hic görmedim. Denemek gerek lezzetini anlamak icin.
Selametle...
çayın yanına çok yakışıcak bir lezzet olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Salihacığım kurabiyeler nefis nefis...
YanıtlaSilnutella fındık ezmesi daha ne olsun:))
Ben de kabartma tozu paketinde hep rastlıyordum aynı tarif mi bilmiyorum, benim gördüğümde yağ miktarı biraz fazla diye es geçiyordum, sendeki daha az, bunu da deneme listesine alayım, ellerine sağlık canım, sevgiler...
deniyorum kurabiyelerini canım ve her tarifin harika oluyor.bu kurabiyeler de nefis olmuş.mutlaka denyeceğim.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilSüper bir görüntü eminim ki süper de bir lezzet olsa gerek ellerine ve emeğine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
ahh ahh....
YanıtlaSilbu diyete sözüm var.,diyetinde bana !! :)))
ama sen hem aşağıdaki cağğnım helvacığa :)
hemde bu şahasere çoooooooookk selam yolla nunusundan emi salişim :)
:(
Enfes olmuş.Eline sağlık..
YanıtlaSilbence mükemmel olmuş.tek kelime il.eline sağlık canım..
YanıtlaSilGoruntusu harika, citir citir olduguna gore tadi da benlik... En kisa zamanda deniycem, ellerine saglik...
YanıtlaSilSevgiler...
Merhabalar...
YanıtlaSilKurabiyeler çok iştah açıcı gözüküyor canım çekti...
Ellerinize sağlık
Sevgilerimle:))
Those cookies are delicious, Saliha! Wish I could have some right now!
YanıtlaSilGörüntü tek kelimeyle muhteşem..Üstelik ben yulaf ezmesini de çok severim:).
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgileeer:).
aslı
Bu kurabiyeleri gorumcemin kizinin dogum gunu icin yaptim . Tabii ki herkesin damak tadi farklidir , bana gore bu kurabiyeler cok super oldu :) yalniz hamuru acip kalipla kestikten sonra hamur masaya yapisti . Ben yilmadim :) hamuru toparlatip yagli kagidin ustunde actim . Yine yagli kagidin ustunde kesip kagitla beraber tepsiye yerlestirdim :) kurabiyeleri yaparken ellerim nedense cok sicakti . sanirim hamur ellerimin sicakligindan eridi :)
YanıtlaSilTarif icin cok tesekkurler ! :)
Firdevs
sevgili fırdevs öncelıkle ellerıne saglık..guzel sozlerın ıcınde tesekkurler:)) kurabıye hamurlarıyla çalısırken bıraz hızlı olmak gerekıyor el ısısından dolayı formları bozulabılıyor bu benımde basıma gelıyor varsa mermer tezgahta calısmak daha guzel sonuclar verıyor mermerın sogugu kurabıyeyı tok tutuyor...sevgılerımle..
YanıtlaSil