Balık mevsimi geçmeden bol bol balık yemeye çalışıyoruz.Değişik yöntemlerde deniyorum.Bu güzel balıkların tarifi ise,Tarif defterinden ....Patatesler balıklardan süzülen suyu emiyor ve buda balığın ızgara şeklinde pişmesini sağlıyor.Biz çok sevdik,çok lezzetli oldu.Uzun zaman ya tavada çupra yada Çupra buğulama yapıyordum,artık bir müddet balık tarifim budur:)
Malzemeler;- 4 adet levrek
- 3 diş sarımak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4-5 adet göre patates
- kaşar peyniri
Yapılışı;
- balıkları dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile mümkünse dolabta 1 gece evvelden veya 3 saat marine edilir.
- fırın 250 derece ısıtılır.yağlı kağıt veya alümiyum kağıt serilir.Patatesler halka kesilir ve tepsiye dizilir.Balıklara yetecek kadar yani balıklar dizildiğinde altı boş kalmamalı.
- balıklar patateslerin üzerine dizilir.garnitür veya baska sebze konulmuyor ki buğulama gibi olmasın.Patatesler balıklardan süzülen suyu ve buharı emiyor.
- Dilerseniz servise yakın kaşar serpebilirsiniz.
Balık, Begonvilli Ev'de favori yemeklerden biridir. Levrek de çok sevdiklerimizden biri. Balığı sarmısak ve zeytinyağında dinlendirmek fikri harika olmalı. Deneyeceğim. Ben bu tarife kaşar peyniri değil de azıcık cevizli tarator ekliyeceğim.(Antalya usulü:)
YanıtlaSilellerine saglkik canim
YanıtlaSillevrek cok istah acici gorunuyor
afiyetle...
keyifli bir hafta dilerim...
www.yenitadlar.blogcu.com
Tek kelime ile HARIKA...
YanıtlaSilEllerinize saglik.
Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle...
canımm nefis görünüyor ellerine sağlık...mutlu haftalar..sevgiler:=))
YanıtlaSilCanımmmm ellerine sağlık harika görünüyor sımsıcak sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor
YanıtlaSilCanım muhteşem görünüyor.Ellerine sağlık.İlk fırsatta deneyeceğim nasipse...
YanıtlaSilMutlu haftalar...
Fazla et sevmeyen biri olarak gene de yemeye calistigim sey balik, ama inan goruntu gel beni ye diyor.Patatese de bayiliyorum zaten, bir dahakine ben de denemeyi dusunuyorum.
YanıtlaSilBen de tarif defterinden aldigim bir tarife bayiliyorum,Uzum yapraklarini sarma yapar gibi baliga sarip hafif zeytin yaginda kizartiyoruz.
Cok guzel oluyor.
Genelde balik hafif bayatlamis gibiyse mutlaka boyle deniyorum.
Hic bir balik cesidine hayir demem.Cok faydali ve hafif.bu tarifde cok guzel olmus ellerine saglik canim,
YanıtlaSilALTINA HALKA SOĞANLA DİLİMLENMİŞ MANTARDA DİZ MMMHH BAK SEBZELERİ YEMEKTEN BALIĞA YER KALMIYOR:))
YanıtlaSilahh ahh..
YanıtlaSiliçim gider bu manzaraya her defasında..
Boyle tatlari maalesef buralarda bulmak cok zor.Bize de boyle guzel fotograflarini izlemek kaliyor:)
YanıtlaSilIffet
ben de bol bol balık yapıyorum bu aaralar.fakat bu tarifi ikilk kez gördüm.muhakkak denemeli salihacığım.ellerine sağlık.harikasın..sevgiler...not:sarımsağı eksik yazmışsın malzeme listesinde..
YanıtlaSilTamamdır, ilk balık yapışımda (cuma günü) bu şekilde deneyeceğim. Süper fikirmiş Salişim eline sağlık.
YanıtlaSilSalihacığım,
YanıtlaSilBiz levreği çok severiz. Bu tarifi hemen yapmalıyım. Alabilirsem bugün yapacağım.
İyi haftasonları
Sevgiler
begonvilli ev cevızlı tarator tarıfını ısterım:)
YanıtlaSilyenı tadlar cok tesekkurler,
aybıkecım sagol,
fatoş canım tesekkurler,
deryacım canımsın,
hayatın ta kendısılok.cok tesekkurler,
mujde sagol canım,
hanımeli tesekkurler balıgı bırde yapraga sararak denıcem cok sagol fıkır ıcın:),
lezzet sefası sagol,
aylın zaten önce patatesler yendı sanra balık:P,
nunum gıtmzezmı:),
iffet yokmu balık oralarda?,
fundacım sagol,mmm şimdi duzeltım hemen:),
şefim,afıyet olsun sımdıden:),
pelincim afıyet olsun dene muhakkak enfes oluyor:)
gec yazdıgım ıcın özurdılerım ama herkese guzel hafta sonları:)