Hem Çocukların Hem Büyüklerin Gözdesi......
Karışık sebze salatası yazımı ekleyecektim ama istek üzerine ''porsiyonluk köstebek pasta''yı yazıyorum.Her yapışımda yiyenleri şaşırtan ve bol bol övgü alan bir pasta;porsiyonluk köstebek pasta;
Herkesin yaptığı gibi bende de tarifler, zamanla edindiğim tecrübe ve damak tadı duyarlılığına göre değişikliklere uğruyor.İlk tarifi defalarca yaptım.Yaptıkçada farkına vardım ki keki kuru olduğu için yerken çok dağılıyor.Böylelikle yeni kek tarifi uygulamaya başladım ve pastamı tekrar yiyenler bir değişiklik olduğunu farketti.Kek yumuşak,nemli yerken çok dağılmıyor.Kek orta boy borcama uygun,12-14 adet kekcik çıkıyor.Birde bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.
Halenze,ne desem sana bilmem,okurken gözlerim yaşardı.Oğlum ;anne nıye gülüyorsun dedi durdu..Allah içinden huzuru,neşeyi hiç eksik etmesin taze anne!! Sizde okumak isterseniz tıklayın da içiniz şenlensin:)))
Geçelim tarife;
Malzemeler:
Keki için:
- 2 tane yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 çay bardağı süt,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı kakao,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı un__ 2. bardaktan sonra ölçülü koymaya dikkat edin___
Kreması;
- 2 su bardağı süt,
- 2 silme çorba kaşığı un,
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı pirinç unu,
- 1 silme çorba kaşığı nişasta ,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt,
- 1 avuç kadar fındık ,ceviz veya meyve
Yapılışı;
- kek için yumurta ve şekeri 5-6 dk köpük olana kadar çırpın.
- un,kakao,k.tozu ve vanilini eleyin.
- sütü ekleyin karıştırın.sıvıyağı ekleyip tekrar az karıştırın.
- elediğiniz kuru karışımı azar azar ekleyin ve telle karıştırın.
- orta boy borcama döküp,180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
- kremayı tencerede karıştırıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
- krem şantiyi sütle hazırlayıp soğuyan muhallebiye ekleyip çırpın.
- kekten çay bardağı ile parçalar çıkarın ve kalanı rondodan geçirin.
- muhallebiden 1 yemek kaşığı alıp keklerin ortasına koyun ve kek kırıntılarıyla kaplayın.
- isterseniz muhallebiyi koyduğunuzda içine bütün ceviz,fındık ve muz dilimleri koyabilirsiniz.
- pastacıklarınızı 1 gece buzdolabında bekletirseniz emin olun daha da lezzetleşiyor..
- afıyet olsun....
veya büyük kare borcam ;
Not; Keki küçük bir kalıpta yapmayın ki keki kalın olmasın..Ama kalın olursa şöyle bir kurtarma şansınız var;keki enine 2'ye kesip 2 tane kekcik elde etmek:))
Benım tavsiyem ilk resimdeki büyük tırtıklı kiş kalıbıdır.Hem kek ince oluyor hemde daha çok kekcik çıkıyor:)
Düşünceli arkadaşım teşekkürler...
YanıtlaSilİyiyim çok şükür işlerin yoğunluğu ve yazın rehaveti eklenince biraz arayı açtım :) Yakında yeni tariflerle aranızdayım... Minik pastacıklara bayıldım ellerine sağlık... Sevgiler..
ELİNE SAĞLIK YEVRİM AMA TARİFİN SIRASI KARIŞIK Bİ EL ATIVER.
YanıtlaSilhihi halenzenin sahalara dönüşü bizde gülmekten yarılma etkisi yapıyo:))
YanıtlaSilbu köstebekcikler şahane görünüyor canım,ellerine sağlık..
not. benim rss ayarlarım bozuk olduğu için blogrolda yeni tarif eklesem de görünmüyor:)
Canım, köstebekler çok şirin, çok lezzetli duruyor:).
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgilerimle;).
aslı
Köstebekler harika görünüyor .Minik versiyonuna bayıldım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAYSELCİM BİŞEY OLMADIGINA SEVINDIM..BEKLIYORUZ:)
YanıtlaSilAYLIN CANIM KOPYALARKEN YANLIS YERE TIKLAMISIM HERALDE:)DÜZELTTİM:)
PRENSES BENDE AYNI FIKIRDEYIM:pp TEŞEKKURLER..
SEVGILERLE..
ASLICIM SAGOL CANIM HOSGELDIN:))
TUBACIM BU VERSIYONU HEM DAHA KOLAY HEMDE GARANTI...SEVGILERIMLE..
canım benim en kısa zamanda beraber yapsak ne dersin. seninle mutfak daha eğlenceli geliyor bana ..... mehmet hikmeti ve seni çooook öpüyorum....
YanıtlaSilköstebek pastalar çok şirinler..ellerine sağlık cnm..ben bir keresinde denedim ama kremaları dümdüz oldular .beğenmedim tiplerini..bi dahada denemekten korktum aaçıkcası...
YanıtlaSiliyiki halenzemi ikna etmişim..hayatımıza renk kattı demi:)))
sevgiler
Bu gunun feyzi uzerinize,rahmeti gecmisinize,bereketi evinize,
YanıtlaSilnuru ahiretinize,sicakligi yuvaniza dolsun.
Berat kandiliniz kutlu olsun.
Kostebek pastalar cok seker olmus harika bir sunum.
YanıtlaSilcanim ellerine kollarina saglik
bende uzun zamandir denemek istiyordum.
tv de gormustum ama olculeri tam alamamistim. cesaret edemedim.
tarifini gorunce sevindim insallah en kisa zamanda deneyecegim.
kucak dolusu selam ve sevgiler.
Cok sahane olmuslar, ellerine saglik. Hayirli kandiller.
YanıtlaSilSen hiç dert etme komşucuğum gönüller bir olsun yeter! (Aşkolsun ayrıca o söylediklerine, ne demek cesaretimi mazur gör? Ben erişilmez biri miyim ne ayıp!)
YanıtlaSilelinize sağlık. tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilbu arada , Abana neresi diye sormuşsunuz..Kastamonun ilçesi.gitmenizi tavsiye ederim.
cok guel gorunuyor ellerınıze saglık
YanıtlaSil____________
mutlu saglıklı huzurlu bır hafta dılerım
cok guel gorunuyor ellerınıze saglık
YanıtlaSil____________
mutlu saglıklı huzurlu bır hafta dılerım
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilsevgli saliha
YanıtlaSilharika bir fikir olmuş,
ellerine sağlık,
masanız çok cici ve çok keyiflii..
svglr
Ne şirin olmuş bu köstebekler Saliha'cığım..Bayıldım ben bunlara ve tadına bakmak istiyorum..))Ellerine sağlık tatlım..)
YanıtlaSilKocaman sevgilerle..
ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.benim ilk denedğimde de kuru olmuştu ıslamıştım daha sonra ama böyle çok gzel olmuş..deneyeceğim..sevgilerimle..
YanıtlaSilKostebek pastaları dün akşam yaptım ölcüleri biraz arttırdım ve vaktim olmadiği için vanilyalı puding kullandım keki bir harika oldu. Tadına bakanlar çok begendi. En kısa zamanda kendi kremasıylada denemek istiyorum.
YanıtlaSilTarifi paylaştığınız için teşekkürler.
Blogunuz bir harika denemelerim devam edecek tabiki yorumlarım da.
Sevgiler
Yasemin
hatıce ablacım tesekkurler..yaparız neden olmasın..
YanıtlaSilözgul tesekkur ederım canım hosgeldın sayfama:=)
tijencım ulasılmaz degıl ama cok guclu bır kalemsın bu bır gercek:))
haydı mutfaga tesekkurler canım...
nunu sagol canım,
gülcüğüm ne kadar zarıf ve nazıksın sagol canım:))ıns..bıryerlerde bulusuruzda ben sana özel yaparım yeterkı ıste:))
yosunbuka evet cok kuru oldu toplanması bı sorun kesmesı bı sorun ama bu kek malzemelerı cok guzel tutuyor:))
sevgılı yasemın..ellerıne saglık,yıyenlere de afıyet olsun.vanılyalı pudıng pratık bır fıkır olmuş,aklımda olsun muhallebı yapmaktan daha cabuk olur..dok karıstır bu kadar:))
bende bu kekten cok memnun kaldım dıgerıne nazaran...zıyaretın ve özelliklede yorumun ıcın tesekkurler...tekrar beklerım:))
hatice hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor pastacıklar en kısa zamanda yapmak istiyorum ama anlamadığım bir yer var "muhallebiden 1 yemek kaşığı alıp kekciklerin ortasına koyun ve kek kırıntılarıyla kaplayın" demişsiniz kekciklerin ortasına derken keki enlemesine 2'yemi keseceğim arasına mı koyacağım sizden cevabı alıp hemen yapacağım
YanıtlaSiliyigünler,köstebek pasta yapmak istiyordum,diğer tarifteki kekin kuru olduğu yorumlarını okuyunca sizinkini denemeye karar verdim,keki gerçekten dağılmıyor kolayca şekil alıyor,ben orta boy borcamda su bardağıyla 12 kek çıkardım,kekinden memnun kaldım,
YanıtlaSilyalnız kreması çok akışkan oldu o yüzden bir yemek kaşığı koyduğum gibi dağılmaya başladığından çok zorlandım,aynen dediğiniz gibi muhallebiyi pişirdim baya bir koyu kıvamlı oldu hatta zor karıştırılıyordu ,soğuttum krem şantiyi ekledim karıştırmakta zorlandım topaklı gibi oldu,sonra krem şlantili haliyle ocağa koyup biraz pişirdim,bu seferdde akışkan oldu,dolapta beklettim ama faydası olmadı,acaba krem şanti koyunca tekrar pişirmeyelimmi,nerede hata yapmış olabilirim?
gülşah
sevgiler...
merhabalar..
YanıtlaSilbu pastayı yapmayı düşünüyorum ama kullandığınız borcam ile ilgili biraz daha bilgi vere bilirmisiniz? orta boy demişsiniz.. kare ? dikdörtgen? tam olarak hangi borcamı kullandınız?
teşekkürler..
Meryem Rümeysa
sevgili gülşah öncelıkle gecıken cevap için cok ozur dılerım rahatsızım bu sebeble gormemısım:( ama yorumları onaylı yaptım ve artık gozumden yorum kacmıcak ıns:)) sonradan ocakta ısıttıgından cıvımıştır..
YanıtlaSilistersen tarıftekı un mıktarını 1 ymek kaşıgı yapabılrısın,istersen un 2 y.k koy ama nişastayı ekleme senın tercıgın....muhallebı pişip soguduktan sonra hazırladıgın santıyı eklıceksın..
sevgılerımle...
Sevgili Meryem Rümeysa;klasik kare borcam veya buyuk tırtıklı yani kiş kalıbı şeklindeki borcam olacak.görselleinide eklıyorum şimdi..kucuk bır kalıp olursa kek kalın oluyor ama onunda kolayı var kalın olursa kekı enine keserek 2 tane elde edersin..kolay gelsın...yapınca yorumlarını beklıyorum..
sevgıler...
sevgili cennet cevabım epeyce gec ama aynı sorunu olupta okuyucak olanlara yazayım..yuvarlak cıkardıgın kekın ortasına 1 tatlı muhallebıden koyup üzerine robottan gecırıgın kırıntıları dök yapışsın sonra kırıntıların oldugu tabaga daldır iyice bula kırıntılara...
YanıtlaSilmerhabalar ben gülşah daha öne soru sormuştum size,bu pasta benim favorim oldu,kekinin kıvamı herşey harika,hatta kremasının içine yarım poşette çırpılmış kaymak tadında şanti ekliyorum krema daha harika oluyor sizede tavsiye ederim:)
YanıtlaSilbenim sorum şuki siz bu tatlıyı çok sık yapmışsınızdır eminim,hiç hazır krema puding vs.ile yaptığınız oldumu,kıvam açısından hazır bir ürünle yapmak istesem neyle yapayım önce size sorqayım dedim,şimdi akışkan birkrema hazırlamayayayımda çöpe gitmesin.
sevgiler...
sevgili gülşah merhaba:)) pastamın favorın olmasına ve her yapısında memnun kalmana ınan çok sevındım kaymak tadında şanti kullanmak gercekten guzel fikir bunu bende deneyeceğim..ben hazır pudıng kullanmıştım pratik olsun dıye pakettekı tarıfınden daha az sütle yaptımki koyu kıvamda olsun..mesela 3.5 s.b süt yerine 2.5 s.b sütle pişirdim 1 paket muzlu pudıngı...sonuc mukemmel tavsıye ederim...sevgılerımle....
YanıtlaSilKare borcam isiya dayaniklimidir acaba elimde kalip bulunmadgi icn kostebek pasta yapcm ve bunda kekin hamuunu pisirmek istyrm ama cam catlar diye korkuyorum bir sorun olur mu daha once yuvarlak borcamda yaprim fakat kare olan icn pek fikrim yok tskkrler
YanıtlaSil