Cuma, Ağustos 15, 2008

****PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA ****yeni versiyonu****




Hem Çocukların Hem Büyüklerin Gözdesi......

Karışık sebze salatası yazımı ekleyecektim ama istek üzerine ''porsiyonluk köstebek pasta''yı yazıyorum.Her yapışımda yiyenleri şaşırtan ve bol bol övgü alan bir pasta;porsiyonluk köstebek pasta;

Herkesin yaptığı gibi bende de tarifler, zamanla edindiğim tecrübe ve damak tadı duyarlılığına göre değişikliklere uğruyor.İlk tarifi defalarca yaptım.Yaptıkçada farkına vardım ki keki kuru olduğu için yerken çok dağılıyor.Böylelikle yeni kek tarifi uygulamaya başladım ve pastamı tekrar yiyenler bir değişiklik olduğunu farketti.Kek yumuşak,nemli yerken çok dağılmıyor.Kek orta boy borcama uygun,12-14 adet kekcik çıkıyor.Birde bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.


Halenze,ne desem sana bilmem,okurken gözlerim yaşardı.Oğlum ;anne nıye gülüyorsun dedi durdu..Allah içinden huzuru,neşeyi hiç eksik etmesin taze anne!! Sizde okumak isterseniz tıklayın da içiniz şenlensin:)))


Geçelim tarife;


Malzemeler:

Keki için:

  • 2 tane yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilin
  • 2.5 su bardağı un__ 2. bardaktan sonra ölçülü koymaya dikkat edin___


Kreması;

  • 2 su bardağı süt,
  • 2 silme çorba kaşığı un,
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu,
  • 1 silme çorba kaşığı nişasta ,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt,
  • 1 avuç kadar fındık ,ceviz veya meyve

Yapılışı;
  1. kek için yumurta ve şekeri 5-6 dk köpük olana kadar çırpın.
  2. un,kakao,k.tozu ve vanilini eleyin.
  3. sütü ekleyin karıştırın.sıvıyağı ekleyip tekrar az karıştırın.
  4. elediğiniz kuru karışımı azar azar ekleyin ve telle karıştırın.
  5. orta boy borcama döküp,180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  6. kremayı tencerede karıştırıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
  7. krem şantiyi sütle hazırlayıp soğuyan muhallebiye ekleyip çırpın.
  8. kekten çay bardağı ile parçalar çıkarın ve kalanı rondodan geçirin.
  9. muhallebiden 1 yemek kaşığı alıp keklerin ortasına koyun ve kek kırıntılarıyla kaplayın.
  10. isterseniz muhallebiyi koyduğunuzda içine bütün ceviz,fındık ve muz dilimleri koyabilirsiniz.
  11. pastacıklarınızı 1 gece buzdolabında bekletirseniz emin olun daha da lezzetleşiyor..
  12. afıyet  olsun....
not;orta boy borcamdan kastım ;Büyük tırtıklı borcam;

veya büyük kare borcam ;


Not;   Keki küçük bir kalıpta yapmayın ki keki  kalın olmasın..Ama kalın olursa şöyle bir kurtarma şansınız var;keki enine 2'ye kesip 2 tane kekcik elde etmek:))
       Benım tavsiyem ilk resimdeki büyük tırtıklı kiş kalıbıdır.Hem kek ince oluyor hemde daha çok kekcik çıkıyor:)

29 yorum:

  1. Düşünceli arkadaşım teşekkürler...

    İyiyim çok şükür işlerin yoğunluğu ve yazın rehaveti eklenince biraz arayı açtım :) Yakında yeni tariflerle aranızdayım... Minik pastacıklara bayıldım ellerine sağlık... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ELİNE SAĞLIK YEVRİM AMA TARİFİN SIRASI KARIŞIK Bİ EL ATIVER.

    YanıtlaSil
  3. hihi halenzenin sahalara dönüşü bizde gülmekten yarılma etkisi yapıyo:))

    bu köstebekcikler şahane görünüyor canım,ellerine sağlık..


    not. benim rss ayarlarım bozuk olduğu için blogrolda yeni tarif eklesem de görünmüyor:)

    YanıtlaSil
  4. Canım, köstebekler çok şirin, çok lezzetli duruyor:).
    Ellerine sağlık..
    Sevgilerimle;).
    aslı

    YanıtlaSil
  5. Köstebekler harika görünüyor .Minik versiyonuna bayıldım.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. AYSELCİM BİŞEY OLMADIGINA SEVINDIM..BEKLIYORUZ:)

    AYLIN CANIM KOPYALARKEN YANLIS YERE TIKLAMISIM HERALDE:)DÜZELTTİM:)

    PRENSES BENDE AYNI FIKIRDEYIM:pp TEŞEKKURLER..
    SEVGILERLE..

    ASLICIM SAGOL CANIM HOSGELDIN:))

    TUBACIM BU VERSIYONU HEM DAHA KOLAY HEMDE GARANTI...SEVGILERIMLE..

    YanıtlaSil
  7. canım benim en kısa zamanda beraber yapsak ne dersin. seninle mutfak daha eğlenceli geliyor bana ..... mehmet hikmeti ve seni çooook öpüyorum....

    YanıtlaSil
  8. köstebek pastalar çok şirinler..ellerine sağlık cnm..ben bir keresinde denedim ama kremaları dümdüz oldular .beğenmedim tiplerini..bi dahada denemekten korktum aaçıkcası...



    iyiki halenzemi ikna etmişim..hayatımıza renk kattı demi:)))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bu gunun feyzi uzerinize,rahmeti gecmisinize,bereketi evinize,
    nuru ahiretinize,sicakligi yuvaniza dolsun.
    Berat kandiliniz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  10. Kostebek pastalar cok seker olmus harika bir sunum.
    canim ellerine kollarina saglik
    bende uzun zamandir denemek istiyordum.
    tv de gormustum ama olculeri tam alamamistim. cesaret edemedim.
    tarifini gorunce sevindim insallah en kisa zamanda deneyecegim.

    kucak dolusu selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Cok sahane olmuslar, ellerine saglik. Hayirli kandiller.

    YanıtlaSil
  12. Sen hiç dert etme komşucuğum gönüller bir olsun yeter! (Aşkolsun ayrıca o söylediklerine, ne demek cesaretimi mazur gör? Ben erişilmez biri miyim ne ayıp!)

    YanıtlaSil
  13. elinize sağlık. tarif için teşekkürler.
    bu arada , Abana neresi diye sormuşsunuz..Kastamonun ilçesi.gitmenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  14. cok guel gorunuyor ellerınıze saglık
    ____________
    mutlu saglıklı huzurlu bır hafta dılerım

    YanıtlaSil
  15. cok guel gorunuyor ellerınıze saglık
    ____________
    mutlu saglıklı huzurlu bır hafta dılerım

    YanıtlaSil
  16. sevgli saliha
    harika bir fikir olmuş,
    ellerine sağlık,
    masanız çok cici ve çok keyiflii..
    svglr

    YanıtlaSil
  17. Ne şirin olmuş bu köstebekler Saliha'cığım..Bayıldım ben bunlara ve tadına bakmak istiyorum..))Ellerine sağlık tatlım..)

    Kocaman sevgilerle..

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.benim ilk denedğimde de kuru olmuştu ıslamıştım daha sonra ama böyle çok gzel olmuş..deneyeceğim..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  19. Kostebek pastaları dün akşam yaptım ölcüleri biraz arttırdım ve vaktim olmadiği için vanilyalı puding kullandım keki bir harika oldu. Tadına bakanlar çok begendi. En kısa zamanda kendi kremasıylada denemek istiyorum.
    Tarifi paylaştığınız için teşekkürler.
    Blogunuz bir harika denemelerim devam edecek tabiki yorumlarım da.
    Sevgiler
    Yasemin

    YanıtlaSil
  20. hatıce ablacım tesekkurler..yaparız neden olmasın..

    özgul tesekkur ederım canım hosgeldın sayfama:=)


    tijencım ulasılmaz degıl ama cok guclu bır kalemsın bu bır gercek:))

    haydı mutfaga tesekkurler canım...

    nunu sagol canım,

    gülcüğüm ne kadar zarıf ve nazıksın sagol canım:))ıns..bıryerlerde bulusuruzda ben sana özel yaparım yeterkı ıste:))

    yosunbuka evet cok kuru oldu toplanması bı sorun kesmesı bı sorun ama bu kek malzemelerı cok guzel tutuyor:))

    sevgılı yasemın..ellerıne saglık,yıyenlere de afıyet olsun.vanılyalı pudıng pratık bır fıkır olmuş,aklımda olsun muhallebı yapmaktan daha cabuk olur..dok karıstır bu kadar:))

    bende bu kekten cok memnun kaldım dıgerıne nazaran...zıyaretın ve özelliklede yorumun ıcın tesekkurler...tekrar beklerım:))

    YanıtlaSil
  21. hatice hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor pastacıklar en kısa zamanda yapmak istiyorum ama anlamadığım bir yer var "muhallebiden 1 yemek kaşığı alıp kekciklerin ortasına koyun ve kek kırıntılarıyla kaplayın" demişsiniz kekciklerin ortasına derken keki enlemesine 2'yemi keseceğim arasına mı koyacağım sizden cevabı alıp hemen yapacağım

    YanıtlaSil
  22. iyigünler,köstebek pasta yapmak istiyordum,diğer tarifteki kekin kuru olduğu yorumlarını okuyunca sizinkini denemeye karar verdim,keki gerçekten dağılmıyor kolayca şekil alıyor,ben orta boy borcamda su bardağıyla 12 kek çıkardım,kekinden memnun kaldım,
    yalnız kreması çok akışkan oldu o yüzden bir yemek kaşığı koyduğum gibi dağılmaya başladığından çok zorlandım,aynen dediğiniz gibi muhallebiyi pişirdim baya bir koyu kıvamlı oldu hatta zor karıştırılıyordu ,soğuttum krem şantiyi ekledim karıştırmakta zorlandım topaklı gibi oldu,sonra krem şlantili haliyle ocağa koyup biraz pişirdim,bu seferdde akışkan oldu,dolapta beklettim ama faydası olmadı,acaba krem şanti koyunca tekrar pişirmeyelimmi,nerede hata yapmış olabilirim?
    gülşah
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. merhabalar..

    bu pastayı yapmayı düşünüyorum ama kullandığınız borcam ile ilgili biraz daha bilgi vere bilirmisiniz? orta boy demişsiniz.. kare ? dikdörtgen? tam olarak hangi borcamı kullandınız?

    teşekkürler..

    Meryem Rümeysa

    YanıtlaSil
  24. sevgili gülşah öncelıkle gecıken cevap için cok ozur dılerım rahatsızım bu sebeble gormemısım:( ama yorumları onaylı yaptım ve artık gozumden yorum kacmıcak ıns:)) sonradan ocakta ısıttıgından cıvımıştır..
    istersen tarıftekı un mıktarını 1 ymek kaşıgı yapabılrısın,istersen un 2 y.k koy ama nişastayı ekleme senın tercıgın....muhallebı pişip soguduktan sonra hazırladıgın santıyı eklıceksın..
    sevgılerımle...

    Sevgili Meryem Rümeysa;klasik kare borcam veya buyuk tırtıklı yani kiş kalıbı şeklindeki borcam olacak.görselleinide eklıyorum şimdi..kucuk bır kalıp olursa kek kalın oluyor ama onunda kolayı var kalın olursa kekı enine keserek 2 tane elde edersin..kolay gelsın...yapınca yorumlarını beklıyorum..
    sevgıler...

    YanıtlaSil
  25. sevgili cennet cevabım epeyce gec ama aynı sorunu olupta okuyucak olanlara yazayım..yuvarlak cıkardıgın kekın ortasına 1 tatlı muhallebıden koyup üzerine robottan gecırıgın kırıntıları dök yapışsın sonra kırıntıların oldugu tabaga daldır iyice bula kırıntılara...

    YanıtlaSil
  26. merhabalar ben gülşah daha öne soru sormuştum size,bu pasta benim favorim oldu,kekinin kıvamı herşey harika,hatta kremasının içine yarım poşette çırpılmış kaymak tadında şanti ekliyorum krema daha harika oluyor sizede tavsiye ederim:)
    benim sorum şuki siz bu tatlıyı çok sık yapmışsınızdır eminim,hiç hazır krema puding vs.ile yaptığınız oldumu,kıvam açısından hazır bir ürünle yapmak istesem neyle yapayım önce size sorqayım dedim,şimdi akışkan birkrema hazırlamayayayımda çöpe gitmesin.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. sevgili gülşah merhaba:)) pastamın favorın olmasına ve her yapısında memnun kalmana ınan çok sevındım kaymak tadında şanti kullanmak gercekten guzel fikir bunu bende deneyeceğim..ben hazır pudıng kullanmıştım pratik olsun dıye pakettekı tarıfınden daha az sütle yaptımki koyu kıvamda olsun..mesela 3.5 s.b süt yerine 2.5 s.b sütle pişirdim 1 paket muzlu pudıngı...sonuc mukemmel tavsıye ederim...sevgılerımle....

    YanıtlaSil
  28. Kare borcam isiya dayaniklimidir acaba elimde kalip bulunmadgi icn kostebek pasta yapcm ve bunda kekin hamuunu pisirmek istyrm ama cam catlar diye korkuyorum bir sorun olur mu daha once yuvarlak borcamda yaprim fakat kare olan icn pek fikrim yok tskkrler

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)