Hafif ve oldukça lezzetli bir kek oldu.Ben portakal suyunu 1.5 su bardağı kullandım ama bana göre az geldi,hafif ıslak olmuştu ben ıslaklığı çok olmasını tercih ederim.tekrar yaptığımda bu sefer 2 bardaktan deneyeceğim.Siz az isterseniz 1.5 çok ıslak isterseniz 2 bardak portakaldan yapabilirsiniz.
Malzemeler
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Portakal Suyu
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 2.5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Portakal kabuğu Rendesi
- 2 Su Bardağı Portakal Suyu
- 1 Çay Bardağı Şeker
- Bütün malzemelerinizin oda ısısında olması yada kek yapmaya başlamadan 30 dk. önce çıkarmanız yaptığınız kekin güzel kabarmasını sağlayacaktır.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sıvıyağı portakal suyunu sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Elediğiniz unu ve k.tozunu azar azar ilave edin.
- Karışımı düz bir fırın tepsisine döküp 35-40 dk. pişirin.
- Şerbet için;portakal suyunu ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın.
- Pişen kekinizi 10 dk. dinlendirip kekin her yerine gelecek şekilde döküp birazdinlendirip servis yapın.
- Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)