Çarşamba, Kasım 26, 2014

Pırasalı (Hazır Yufkadan) Kolay Gözleme





3. kardeşimize kavuşmaya az kaldı ve mümkün olduğu kadar az yoran ama çocukların isteklerini de göz ardı etmek istemeyen bir anne olarak pratik lezzetler seçiyorum bu aralar..
Hazır yufkadan pırasalı gözleme nefis bişi yanına ayran veya çay harika gidiyor.. Hiçbir zorluğu yok sadece pırasaları yıkaması,hafif kavurma işlemi var o kadar.. Eminim çoğu kişinin zaman zaman yaptığı bir tariftir fakat bazen insanın aklına gelmiyor ve uzun zaman önce yapıyordum yine yapayım diyebiliyor..

Hemen tarife geçelim;


Malzemeler;
  • 2 Adet Hazır Yufka
  • 7-8 İnce Dal eğer kalınsa 4-5 Dal Pırasa
  • 1-2 Dilim Yarım Yağlı Peynir--İsterseniz eklemeyebilirsiniz ben çok yakıştırıyorum--
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Taze Çekilmiş Karabiber
  • Tuz
  • Tereyağı ;pişince üzerine sürmek için..

 
 
Hazırlanışı;
  1. Pırasaları ince dilim halinde doğrayıp yıkayın ve sirkeli suda 5 dakika bekletip süzün.
  2. Süzülen pırasayı zeytinyağında diriliği hafif gidene kadar kavurun ve baharatları ekleyip soğuması için kenara alın.
  3. Soğuyunca çatalla ezdiğiniz peyniri ilave edip karıştırın.
  4. Yufkalarınız büyükse ikiye kesip yuvarlak kısmını 3 parmak kalınlığında içeri doğru katlayıp harçtan koyun ve zarf gibi katlayın.
  5. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.
  6. Tavayı ısıtıp gözlemeyi tavaya alın kesinlikle yağlamayın bu yüzden tavanız teflon yada seramik olsun; iki tarafını kızarana kadar pişirin.
  7. Servis tabağına alırken hala sıcakken iki tarafına tereyağı sürün.
  8. Afiyet Olsun!!


1 yorum:

hoşgeldiniz:)