Çarşamba, Ekim 08, 2014

Pancarlı Kuskus Salatası

 
 


Kışın şifa kaynaklarından biri pancar....çorbası,salatası,turşusu her şekilde yemeklere giriyor.Ben bu mevsim açılışı salatasıyla yaptım.Bu salatayı okuldönüşü büyük oğlum için hazırladım akşam yemeğine kadar besleyici bir öğün ve farklılık oldu.Sizde çocuklarınıza kış akşamları atıştırmalık olarak,günlerinizde farklı bir alternatif olarak sunabilirsiniz.Hatta kahvaltı davetlerinize bile yapabilirsiniz.Tercihiniz hangi öğün ve sunum olursa olsun mutlka deneyin hem nefis hem besleyici ve sağlıklı....
 
**Ben salatamda pancar turşusu kullandım ama market ve halk pazarlarında tazesi var..Taze alırsanız yapraklarından da ayrı bir salata yapabilirsiniz.
 
Pancarlı Kuskus Salatası Tarifi;
  • 1 Paket Kuskus Makarna
  • 3 Adet Taze Pancar veya 200 gr. kadar Pancar Turşusu
  • 2 Adet Havuç
  • 3-4 Dal Taze Soğan
  • Dereotu/Taze Nane -->istediğiniz miktarda
  • 5 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Tuz,Karabiber

 
Pancarlı Kuskus Salatası Nasıl Yapılır;

  1. Pancarları kabuklarını soymadan güzelce temizleyin ve bol suya tuz ilave edip haşlayın.
  2. Haşlanan pancarların kabuklarınızı soyun ve rendeleyin.
  3. Konserve turşu pancar kullanıyorsanız küp şeklinde olan pancarları rendeleyin konserve suyunu ocağa alıp kuskusu bunun içinde haşlayın ben bu şekilde yaptım.:))
  4. Haşlama suyunda kuskus makarnayı yaklaşık 11 dk. haşlayın ve süzüp soğutun.
  5. Ayrı yerde havucu rendeleyip taze soğan,dereotu ve naneyi incecik kıyın.
  6. Mayonezle yoğurdu karıştırın.
  7. Bütün malzemeleri büyük bir kasede bir araya getirip buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapın.
  8. Afiyetle yiyin!!


1 yorum:

  1. Mımmm nefis olmuş,pancarlı bütün lezzetlere varım..Kuskuslada çok yakışıyor.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)