Kilerdeki hazır pasta tabanının tarihinin geçmek üzere olduğunu görünce kremalı, yemesi hafif, sonbahar kokan bir pasta yapmak istedim.Hiç tatlı yiyemiyorum ama yapmak üretmek istediğim körelmedi aksine yemesem de yapıp yedirince çok mutlu oluyorum..Birde yaptıklarım beğeniliyorsa değmeyin keyfime :)) he birde çatkapı misafire denk geldiyse ne mutlu :))))
İnciri ailecek çok severiz kayınvalidemin bahçesinden bol bol yedik bu sene şükürler olsun..Veda babında pastamda da kullandım...
malzemeler;
- 1 Adet Pasta tabanının Tek Katı
- 1 Kase İncir -yaklaşık 10 Adet
- ıslatmak için; 1 küçük çay bardağı süt
kreması için;
- 1 Lt Süt
- 5 _tepeleme_ Yemek Kaşığı Un
- 3 _tepeleme_ Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Paket Krem Şanti
- 1 Adet Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
üzeri için;
- 1 Paket Bitkisel Kiwi-Elma Jölesi
- Ceviz,Şekerleme,Kuru Erik
İncirli Pasta Nasıl Yapılır;
- Pasta tabanımızı kelepçeli kalıba yerleştiriyoruz ve sütle ıslatıyoruz.
- İncirleri yıkayıp soyup ikiye kesip kalıbın kenarlarına yerleştiriyoruz.
- Krema malzemelerini tencereye alıp karıştırıyoruz ve ocağı yakı kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Ocağı kapatmadan önce şantiyi ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
- Pişince altını kapatıp karıştırarak ılıtıyoruz tereyağı ve limonun suyu ve kabuğunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Pasta tabanımıza döküp üzerini düzeltip dolaba kaldırıyoruz.
- Kremamız dolapta dinlenirken jöleyi paketteki talimatlara göre pişirip ılıtıp pastamızın üzerine döküyoruz.
- Dolapta 1 gece dinlendirip ertesi gün üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
- Afiyet olsun...
Eline saglik canim
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil