Nasılsınız Sevgili Dostlar hafta sonu geldi dolayısıyla balık günleri :) ;
En sevdiğim balıktır kendisi tabii ki somondan sonra :) Beyaz etli olması kılçıksız ve kendine has balık kokusunun olmaması sebebiyle bizim çocukların gözdesidir :) Genelde anneler çocuklarına zar zor balık yedirirler işte biz annelere tavuk eti tadında kokmadan pişen kılçıksız nefis yerken balık olduklarını anlayamayacakları bir lezzet ;Dil balığı veya Pisi balığı.
Sezon açıldı tezgahlarda arz-ı endam etmeye başlar artık; bu resim geçen sene kışa ait daha sonbaharda olduğumuzdan brokoli ve karnabahar yok fakat siz bunların yerine patates havuç ikilisini kullanabilirsiniz gayette nefis olur :) Ben de hafta sonu balıkçıma koşup hasret gidereceğim inşallah :)
Bu tarifimiz en basit güveç tarifi,sırasıyla bu tarifler gelişerek gelmeye devam edicek,nefis tarifler var sırada takipte kalınız efendim :))
Dil Balığı Hakkında Püfler;
*dil balığı çok nazik ve çabuk pişen bir balıktır bu sebeble haşlama ve kızartma işleminde çok tutulmamalıdır yoksa dağılır..
*hassas yapısından dolayı genelde un ve mısırunu karışımına bulamanız gerekebilir.
*dil balığı çok faydalı özellikle çocuklar için tercih edilmesi gereken bir balıktır.
Güveçte Dil - Pisi Balığı;
- 4 Adet Dil Balığı Filetosu (kişi başı 1 adet baz alınarak)
- Brokoli
- Karnabahar
- 1 Su Bardağı Mısır Unu
- 1 Su Bardağı Un
- Tuz,Karabiber
- Hazır balık baharatı-aktarlardan isteyebilirsiniz.
- Kızartmak için Sıvıyağ
Yapılışı;
- Filetoları 2' ye bölün.
- Mısır unu,un ve baharatları geniş bir kasede karıştırın.
- Filetoları bu karışıma arkalı önlü batırarak kızdırdığınız sıvıyağda çok hafif kızartın.
- Kızarttığınız balıkları güveç kabına alın.
- Brokoli ve karnabaharı dilediğiniz miktarı buharda 5 dk kadar haşlayın ve dil balıklarının yanına yerleştirin.
- Üzerine dilerseniz taze baharat;kekik veya biberiye serpip aleminyum folyoyla sarın ve fırında 15 dakika pişirin.
- Yanına bol salata daha ne olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)