Çarşamba, Ağustos 27, 2014

Tavada Çikolatalı Pasta

 
 
Herkese gönülden Merhabalar;
 
Önce Rumma'da sonra Cahide Sultan'da.. Birçok arkadaşımda görüp uzun zamandır yapmak istiyordum.
 
Ablamız (görümcem) Adana'dan yıllık izne gelince yeğenlere kısmet oldu yapmak :)) Gerçi daha dolapta dinleniyor ama lezzeti tam yerinde olduğuna eminim..hem hasta yengelerine çok pratik bir yöntem oldu bu pasta işi:))
 
Biliyorsunuz pasta yapmak kolay değil belli püfleri var fakat bu pasta gerçekten çoook kolay..Bebek bekleyen bebeğini büyüten aynı zamanda misafir ağırlamak için can atan annelere süper bi yöntem :))
 
Fırın çalışmıyor elektrik tasarrufu da cabası...Yapılırken izlenecek yolu  Cahide Sultandan  uyguladım fakat kek ve krem tarifleri kendi tarifimle yaptım.Çok teşekkürler Cahide Sultan :))
 
püfü; Tavanız muhakkak 24 cm olsun büyük olursa kek ince olur ama ben bu şekildede severim derseniz istediğiniz tavada yapabilirsiniz,ben dolgun pastaları sevdiğimden 24 c.lik tava da yaptım..
 
 
Tavada Çikolatalı Pasta
 
malzemeler;    24 cm.lik tava
  • 3 Orta Boy Yumurta -büyükse 2 adet-
  • 1 Su Bardağı +3 Yemek Kaşığı  Un
  • 1 Su bardağı +3 Yemek Kaşığı Şeker
  • Yarım Çay Bardağı Süt
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 (silme) Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin veya 1 Adet Rende Limon Kabuğu
 
 
Krema Malzemeleri;
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 5 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • Limon Kabuğu Rendesi
 
 
 
 
 
 
Tavada Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır;
 

Öncelikle ocağınızda pişireceğiniz gözü 2 kat aleminyum folyoyla kaplayın.



  1. Yumurta ve şekeri beyazlayıp hacmi 2 katına çıkana kadar çırpın.
  2. Sıvıyağı sütü ekleyip düşük ayarda karıştırın.
  3. Un,kakao ve k.tozunu eleyip yavaşça ekleyin.
  4. Tavanızı yağlayıp hafif unlayın ve karışımı dökün.
  5. Tavanın ağzını kapakla kapatın ve kızık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin
  6. Süre sonunda açıp kontrol edin pişmemişse biraz daha pişirin.



 

Kremasının Yapılışı;

  1. Tereyağı ve limon kabuğu hariç bütün malzemeyi tencere koyup karıştırın sonra ocağı yakıp kıvama gelene kadar pişirin.
  2. Pişince tereyağı ve limon kabuğunu ekleyin ve karıştırarak soğutun. 


 
Kekimiz pişince resimdeki gibi yumuşacık nemli bir pandispanya gibi oluyor;
 
 
 
7)  Kek ılınıp kremamız soğuyunca kestiğimiz kekin arasına ve üzerine kremamızdan koyuyoruz dilerseniz meyva vs de koyabilirsiniz.


 
 



 
Pastamızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz bu kadar kolay pasta yapınca daha bi mutlu oluyor insan :))))
 

 


4 yorum:

  1. Salihacım ellerine sağlık..hem pratik hem lezzetli olmuş..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. haha! ilk kez tavada bir kek görüyorum, gayet de güzel duruyor!! çok yaratıcı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler üstelik çok kolay haydi sizde deneyin :))

      Sil

hoşgeldiniz:)