Çok güzel bir Pazartesi değil mi? Sendrom falan yok nefiss bir kek var :))
Evdekiler taze meyveli keklere mesafeli yaklaşsa da ben yapıp önlerine koymaktan vazgeçemedim.. Meyveyi tabiatına uygun yemeyi severiz hani bazen 1-2 tane kalır da size masum masum bakarlar işte bu armutlarda öyle bakıyor bana hadi bizi nefis bir kekle buluştur diyorlardı sanki :)) Çikolatalı keklere taze meyva çok yakışıyor denemenizi tavsiye ederim :))
KEK YAPIMINDAKİ PÜF NOKTALARI;
****Kekleri pudra şekeri ile yapmanızı tavsiye ederim kıvamı ve lezzeti daha farklı oluyor...
****Bütün malzemeler;Tereyağı,süt,yoğurt,yumurta vb. mutlaka oda ısısında olmalı...
Çikolatalı Armutlu Kek;_StepbystepCakes'den adapte edilmiştir_
malzemeler;
- 125 gr. -oda ısısında- Tereyağı
- 175 gr. Pudra Şekeri
- 4 Adet 'L' Yumurta
- 250 gr.Un
- 50 gr. Kakao
- 50 gr. Bitter Çikolata
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Adet Olgun Armut
- 150 ml.Süt
- üzerine serpmek için pudra şekeri
Çikolatalı Armutlu Kek Nasıl Yapılır;
- Fırınınızı 180 derecede ayarlayın.
- Pudra şekeri ve oda ısısındaki tereyağı mikserde yüksek derecede beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin ve homojen şekilde karışana kadar çırpın.
- Un kakao ve k. tozunu eleyin ve karışıma ekleyin.
- Armutları küp şeklinde kesin,çikolatayı kıyın ve mikseri durdurup kek karışımına ekleyip spatula ile alttan yukarı doğru karıştırın.
- Kalıbınızı tereyağı sürüp unların fazla unu mutlaka silkin ve kek harcını döküp fırına sürün..
- 30 dakika ile 45 dakika arası pişirn fakat bu tarz keklerde dikkat edilmesi gereken fazla pişirmemek fazla pişirilirse kuru oluyor ve yakışmıyor :))
- Afiyet bal olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)