Uzun zaman önce çekirdek ailemin sade pilav
isteklerini yerine getirmek için ocağın başına geçtiğimde sade olsun ama
aromalı olsun diyerek kilerime bakarken keşfettim defne yaprağını…
Her zaman tazesini bulamasam da kuru defne yaprağını
pilavlarımda sık sık kullanır oldum.Pirinç ölçmek için devamlı kullandığım bir
kupam var,pilav yaparken aynı ölçü kabını kullanmak çok önemli tabii birde
pilavınızı tanımak,pilavın kıvamını nasıl sevdiğiniz de mühim kimisi lapaya
yakın kimisi tane tane, kimisi hafif dişe gelir seviyor.Biz tane tane dökülen
pilavı seviyoruz…Ben genelde aynı ölçü kupamı kullanmama rağmen başka bir bardak
kullanmak zorunda kalsam bile ölçüm 1’e 1 yani 1 kup pirinç =1 kup sıcak su veya et suyu…her
zaman iyi sonuç alırım…ama herkes yapa yapa kendi ölçüsünü oluşturuyor o yüzden
yeni yapmaya başlayanlara tavsiyem her zaman aynı marka pirinç alın ölçmek için
aynı ölçü kabı veya su bardağı kullanın…Misss gibi bir pilav hadi sizde deneyin bayılacaksınız!!!
Malzemeler;
·
2 Kupa Veya Su Bardağı (200 Ml.) Pirinç
·
2 Kupa Veya Su Bardağı Sıcak Su Veya Sıcak Et/Tavuk
Suyu
·
3-4 Adet Orta Boy Defne Yaprağı
·
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
·
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
·
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
·
Pirinci Islatmak İçin Yeterince Su Ve Tuz
Yapılışı;
1.
Öncelikle pirinci bir kaseye koyup 1 tatlı kaşığı tuz
serpip, üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su dökün ve 20 dakika su ılınana
kadar bekleyin.
2.
Ilınınca pirinci 2 veya 3 kere yıkayın ve süzün.
3.
Tencereye yağları alın ve kızdırın.
4.
Çaydanlığınızda suyunuzu ısıtmaya başlayın.
5.
Pirinci ekleyip kavurun.İlk etapta birbirine yapış
yapış olan pirinç kavruldukça, kaşıkla karıştırırken tane tane dökülmeye başladığında suyunu ekleme
zamanı gelmiş demektir.
6.
Suyunu ekleyince defne yapraklarınıda koyun ve
pirincin altına doğru yerleştirin.
7.
Tencerenin kapağını kapatın.
8.
Suyunu çekince ocağı kapatıp pilavı 15 dk.demlenmeye
bırakın.
9.
Demlenen pilavı hafif karıştırıp servis
yapabilirsiniz.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli görünüyor pilav. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
miiisss gibi olmuştur salihaa...
YanıtlaSilhayırlı cumalar...
Çok hoş rahiyaların yükseldiği nefis bir pilav olmalı. Denemek gerek kesinlikle. Hoş fikir için teşekkürler. Elleriniz dert görmesin.
YanıtlaSilMerhaba Saliha,
YanıtlaSilDefne yapraklarini et yemeklerinde kullaniyordum ama iki kisi olunca, tüm kavanozu kullanmam mümkün degildi. Pilavi deneyecegim.
Tarif icin tesekkürler,
ekmektutkusu.com 'dan Yasemin