Pazartesi, Aralık 27, 2010

Karnabaharlı Gözleme

KARNaBAHARLI GÖZLEME


Delik-deşik uykular,başlarda güzel gidiyorken sonradan huy değiştiren kardeşinin beşiğinde uyurken yakalanan bir abi,bitirilemeyen işler,akşamın bi saati bile hazır olamayan yemek,sık sık; ''hiç bişeye yetişemiyorum'' diye zırlayan bir anne :)) işte kısaca iki çocuklu bir hayat :) herşeye düzelecek,bu günlerime şükür diyerek hayatımın normale döneceği günü bekliyorum,döner mi sizce ? :))
Kendine has kokusundan dolayı  karnabahar sevenlerin çoğunlukta olduğunu sanmıyorum,bizim evde de bu böyle...karnabaharın vücut direncini arttırıp koruduğunu öğrenince nasıl sevimli hale getiririm diye düşündüm ve karnabahar pane'yi denedim.
Karnabahar pane'yi beğenilmesinden aldığım cesaretle :) aklıma geçen senelerde bir blogda görüp kaydettiğim tarif geldi,yaptım ve sonuç başarılı. :)..karnabaharın kokusu hiç hissedilmiyor sanki patatesli gözleme yiyormuş gibi oluyorsun :) ..
Haşlarken çıkan kokuyu haşlama suyuna eklediğim sirkeyle önledim.Yufkaların içine sürdüğüm sulu yoğurtda ayrı bir lezzet kattı.
Karnabaharın çabuk pişmesini göz önüne alırsak pratik ve kısa sürede hazırlanabilen bir aperatif veya yanına ayranla birlikte bir öğün diyebiliriz :)  ekonomik ve lezzetli oluşu da cabası..
Hatta karnabaharlı içi kullanarak normal börek bile yapılabilir,ne dersiniz?
Biz çok beğendik.Hafta içi yemek yerine atıştırmalıkla geçirmek isteyenlere,akşam taze demlenmiş çayın yanına ne yapayım diyenlere enfes bir tarif,mutlaka denemelisiniz,tavsiye ederim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun:)


KARNaBAHARLI GÖZLEME (1)



Malzemeler: Tarif,www.pelininmutfagi.blogspot.com'dan uyarlanmıştır...

  • 5 Adet Yufka
  • 1 Adet Küçük Karnabahar
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • Yarım Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • Yarım Tatlı Kaşığı Kimyon
  • Yarım Tatlı Kaşığı Zencefil
  • Yarım Tatlı Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz 
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
İçine Sürmek İçin;
  • Yarım Su Bardağı Süt veya Çırpılmış Hafif Sulu Yoğurt


Yapılışı;
  1. Karnabaharı alt kısmına bıçakla artı şeklinde kesin ve koçanını çıkarın,haşlıyacağınız suya 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin ve buhar sepetinde veya tencereye koyduğumuz suyla yumuşayıncaya kadar 10 dk.kadar haşlayın. Haşladıktan sonra minik minik doğruyoruz,zaten çok kolay doğranacaklar ezilirlerse endişelenmeyin.
  2. Soğanı ve sarmısağı doğrayıp zeytinyağı ile 2dk.pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Biber salçasını ekleyip 1-2 dk. daha kavuruyoruz.
  4. Karnabaharları,baharatları ekleyip altını kapatıp karıştırıyoruz.
  5. Yufkanın birini yayıp içine hafif sulu çatalla çırptığımız yoğurttan sürüyoruz.
  6. Bir ucunu katlayıp içi katladığımız yere koyuyoruz bunu bir gözlecide görmiştüm böylelikle iç yufkanın ince yerine denk gelmiyor ve yırtılmaları önlüyor.
  7. Diğer kenarlarınıda içe doğru zarf gibi katlayıp yağladığımız tavada kızarana kadar pişiyoruz.
  8. Diğer yufkalarımıza da aynı işlemi uygulayarak pişiriyoruz.

21 yorum:

  1. hımmmm nefiss gözüküyor.tadı kimbilir nekadar lezzetlidirrr:) ellerine sağlık tarifini aldım.becerebilirsem..blogun harika.izleyicin oldum.bloguma beklerim.sewgiler

    YanıtlaSil
  2. tarif için sağolun
    en kısa kazamanda denemeliyim

    YanıtlaSil
  3. Tatlı Annecik!!!
    kıyamam ben sana:)
    iki çocukla hayat normale dönermiş korkmasın dedi annem:)
    sabretcekmişsin azcık:)
    gözlemelerine de bayıldık ana kız vallahi:)
    pek güzellerr:))
    sevgili pepela'da görmüştüm hint gözlemesi diye ama o daha farklı idi senin yorumundan da çok güzel olmuş canım benim:)

    YanıtlaSil
  4. tuttum bu tarifi ben de. İki çocuklu kadın olmak kolay değil ama hayat hep güçlüklerle dolu değil mi zaten Salihacım. Allah kolaylıklar versin

    YanıtlaSil
  5. adaşım çok güzel olmuş..valla denemek lazım...bizdede pek sevilmezde:)))

    normale dönmeyi bende çok gözlerle bekliyorum..çünkü gazel başlarda daha çok gece uyurken artık sık sık uyanmaya başladı...off..ne diyim işte..daha var anlıycan....hatta zorlaşmaya başladı :))

    YanıtlaSil
  6. pesssss demek istiyorum!!! hiç aklıma gelmedi demek istiyorum!!! ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  7. Salihacığım düzelir inan neler geçmiyor ki sabır bu kadar yoğunluğun arasında harika şeyler çıkarıyorsun ellerine sağlık çok öpüyorum seni ve prensleri sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  8. Günaydınlar binbirçeşni, güne merhaba demek bile bence çok güzel, sen zannetme ki bir sen öylesin herkes senin uğraşlarının aynısını veya biraz farklı versiyonunu yaşıyor. bak iştah açıcı karnabaharlı gözleme resmin bile yaşamın ne kadar güzel olduğunun kanıtıdır değil mi.. hadi bırak karamsarlıkları da bana sende güzel bir yorum yaz.. her sabah usanmadan baktığım güzel bloğuna kocaman sevgiler bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  9. Ben cesaret edemiyorum iki çocuklu bir anne olmaya:))

    Biliyorum geçer bu günler ama zor gerçekten. Allah yardımcın olsun canım

    Tarif süper gerçekten. Özellikle karnabahar yemeyenler için

    Ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. hiç denememiştim.çok değişik olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Ahh canımmm yaaa mutlaka geçecek sen de biliyorsun... Birazcık zaman güzel anne... Karnıbahar sonunda gözlemeye de girmiş demek :) Ben de son zamanlarda yemeği haricinde değişik versiyonlarını deniyorum, yemekten daha keyifli oluyorlar... Ellerine sağlık canım... Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Nefis görünüyor.Ellerinize saglik. Berlinden sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. degisik olmus gercekten. gozlemenin her turlusunu yerim,buna da hayir demem ama sanirim ispanakliyi terich ederim :))

    YanıtlaSil
  15. Salihacım yazdıklarını okuyunca iki sene önceki halim geldi aklıma nerdeyse aynı kareler bizde de yaşanıyordu ne çok ağlıyordum o zaman herşeyinyoluna gireceğini söyleyenlere inanmıyordum ama inan ki bu günler geçecek bebeğin büyüyecek uykusu düzene girecek,abisi onu kabullenmeye başlayacak tabi arada kıskanlık da yapacak ve sen bu günleri hatırlayınca gülümseyeceksin:))
    karnıbaharı bu şekilde hiç denemedim yapsam yedirebilirmiyim ufaklıklara bilemiyorum ama senin ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  16. Düzelir Saliham,hersey rayina oturana kadar :) Ama masAllah yine de üstesinden geliyorsun.Baksana gözleme bile yapmisin :)
    Ilk firsatta deneycem ins,karnibahar bu aralar cok pahali azcik ucuzlasin :)
    Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  17. Allah yardımcınız olsun benimde kızım 40 günlükken oğlum ilkokul birinci sınıfa başlamıştı çok zorlanmıştım ama Allahın izniyle hepsi geçiyor. Tarifte gerçekten çok değişikmiş ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. O kadar çabuk büyüyorlar ki, bu günleri de gülerek hatırlayacaksınız:))
    Karnabaharlı gözleme çok nefis olmuş, ellerinize sağlık. Üstelik çok da pratik bir tarif.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Hmmmm,denemek lazim,görüntü güzel...
    Yeniyilin size ve ailenize saglik,huzur getirmesi
    dilegiyle,sevgiler

    YanıtlaSil
  20. hayat normale donmuyor . aslinda biz hayata adapte oluyoruz :))))2. dogumumun ilk donemlerinde sik sik " bir daha asla bebek lafi duymak istemiyorum ! " derken , bi bakmisim 3. yu dogurmusum :))))

    YanıtlaSil
  21. Hiç duymamistim karnibahrlisini!! ellerine saglik, not ediyorum

    ★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★2011★ YENİYIL'DA★* 。*˛.
    ˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛.*.★*HERŞEY*★ 。*
    ˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥GÖNLÜNÜZCE OLSUN♥ ˛* ˛*
    .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。2011
    *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)