Binbirçeşni’nin 'rulo pasta' ve 'sadrazam lokumun'dan'
sonra en çok tıklanan 3.cü tarifi budur efendim,herkese gönülden teşekkürlerr J tam kıvamında tutan bir tarif.Ben bu tarifle 3 adet
küçük boy veya tek bir büyük boy veya fırın tepsisine yayarak ekstra büyük bir
pizza hazırlıyorum.
Diğer mayalı hamurlarım gibi, bu hamurda 1 hafta
buzdolabında tazeliğini koruyor.Yani hamuru hava almayan bir kapta buzdolabında
muhafaza edebilir dilediğiniz zaman dilediğiniz miktar alıp hemen pizzanızı
pişirebilirsiniz.Ben hafta sonu için mayaladığım hamurdan kalanları hafta içi
okuldan gelmek üzere olan oğlum için çıkarıp oda ısısına getiriyorum ve
malzemelerini yayıp pişiriyorum.Okul sonrası akşam yemeği öncesi nefiss bir
beslenme oluyor J
Her yazım da yazıyorum ama tekrarlamakta fayda var
malzemlerin marka ve oran farklılıklarını fırın ısısını göz önünde bulundurun
derim.Hamura ekleyeceğiniz su ılık olmalı ve dikkatli eklemelisiniz.Hadi bugün
okuldan gelen çocuğunuza veya akşam yemek yerine daha eğlenceli bir tadım için
bu tarifi deneyebilirsiniz; mantar ve mozzarellanın uyum harika…
Temel Pizza Hamuru;
·
500
Gr. Çok Amaçlı Un;3 Su Bardağı Un
·
1 Paket
İnstant Maya
·
1
Tatlı Kaşığı Tuz
·
1 Tatlı Kaşığı Şeker
·
Yarım
Çay Bardağı Z.Yağ
·
1.5
Su Bardağı Su
·
PİZZA
HAMUR ÜSTÜ SOSU;
·
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
·
1
Yemek Kaşığı Biber Salçası
·
Yarım
Çay Bardağı Süt
·
PİZZA
ÜZERİ İÇİN MALZEME;
·
1
Paket Rende Mozzarella Peyniri
·
200
gr. Dilimlenmiş Mantar
Yapılışı;
1.
Un
, bir kaba koyun ve ortasını açın.
2.
Kabın
bir kenarına tuz,diğer kenara şeker dökün.
3.
Ortasına
maya ve zeytinyağı ekleyip yavaş yavaş karıştırın.
4.
Karıştırırken
suyu da yavaş yavaş dökerek ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
5.
Hamuru
45 dk.—1 saat üzeride nemli bez örterek mayalanmaya bırakın ;nemli bez hamurun
üstünün kabuk tutmasını önler.
6.
40
dakikanın sonunda tekrar yoğurarak hamurun gazını çıkarın.(8 dk kadar)
7.
Hamura
şekil vererek (elde döndürerek açarsanız daha güzel olur)tekrar 30 dk. bekletin
ve üzerine biraz un serpip yine nemli bir bez örtün.
8.
Fırını
180 de ayarlayıp ısırıtın cok kızgın olmamalı. Yapılışı;
9.
Pizza
sosu için;Bütün Malzeme Boza Kıvamına Gelene Kadar Çatalla Çırpılır.
10.
Üzerine
önce 2-3 kaşık sostan sürün ve önce biraz mozzarella sonra dilimlenmiş
mantarları dizin tekrar mozzarella serpip ısınmış fırında 15-20 dk. Pişirin.
canim ellerine saglik...
YanıtlaSilcok lezziz olmustur eminim
sevgiler
Ben de sana gelince bana da bu pizzadan yap tamammı hocamm? :)
YanıtlaSilEllerine sağlık çiçeağmm...
:)
Evde pizza yapmak gibisi yok. Dışarda yemiyoruz biz de artık. Hamuru buzdolabında hazır tutmak güzelmiş. Pratik bir uygulama. Ellerinize sağlık Saliha Hanım.
YanıtlaSilSalihacım ev yapımı pizzaya bayılırım,çok güzel oluyor..ev yapımı bir başka..pizzana bayıldım..yarın yapılacak..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBeğenilmeyecek gibi değil ki, ellerinize yüreğinize sağlık.
YanıtlaSilSevgi, selam ve dua ile...
Pizza mantarla zaten bir harika. Mozzarella peyniri ile uyumunu daha önce denemedim. Gerçi gerçek pizza mozzarella ile yapılıyormuş biz kaşar peyniri ile yapmaya alışmışız. Bir de sizin tarifinizi uygulamak lazım. Görüntüsü hoş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHarika bir pizza olmuş elinize sağlık
YanıtlaSil