Haftaya çok leziz bi yemekle başlayalım istedim.Bizim
işimiz çok düğün yaklaşıyor kardeşimi (kaynım) evlendiriyoruz ve çooookkk
mutluyuz J bütün telaşlar yorgunluklar böyle mutluluklar için
olsun diyorum ben.Dün çeyizi serdik yedik içtik yorulduk eğlendik musmutlu
evlerimize dağıldık.Allah cc huzurlarını ve mutluluklarını daim kılsın.
Ispanak ve mantarlı patates Oktay ustaya ait ben çok
sevdim,köfte ise benim kendi tarifim.Özellikle et yemeklerine köftelere çok
yakıştırırım kimyonu..bir de bakliyat ıslatırken kullanırım ki gazını
alsın..köfteyle ilgili bi püf vereyim köfte harcını ne kadar çok yoğurur
özleştirirseniz pişerken dağılmaz ve lezzetli olur.Hatta robotta çekin derim
ben J haftanın ana
yemeğinin tarifi buyrun;)
Ispanak,Mantarlı Patates Çanakları için;
·
Yarım kg. Ispanak
·
1 Adet Soğan
·
250 gr.Mantar
·
Tuz,karabiber
·
6 Adet Orta Boy Patates
·
1 Su Bardağı Sıvıyağ
·
Üzeri için 200 gr Kaşar Rendesi
·
500 gr. Kıyma
·
Yarım Su Bardağı Galeta Unu veya Ekmek Kırıntısı veya
3-4 Ekmek İçi
·
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
·
1 Adet Yumurta
·
2-3 Çimdik Tuz
·
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
·
Kızartmak için 1 Su Bardağı Sıvıyağ
Yapılışı;
1.
Patatesleri enine kesip ortalarını hafifçe kazıyıp
çıkarıyoruz.Çıkanları dolapta saklayıp omlet yapabilirsiniz veya şimdi
yapacağımız harca ekleyebilirsiniz.
2.
Sıvıyağı kızdırıp patatesleri arkalı-önlü her yerini
kızartın ve mutfak kağıdına çıkarıp süzülmesini sağlayın az da olsa kalori
azaltalım dimi ama J
3.
Ispanakları temizleyip doğrayalım ve soğuk suya
alalım.2-3 Su yıkadıktan sonra en son sirkeli suda muhakkak
bekletin.sirkeli sudan sonra süzgeçte süzdürün.
4.
Soğanı yemeklik kıyın ve sıvıyağda kavurun.
5.
Mantarları temizleyip dilimleyin ve soğanlara ekleyin.
6.
Mantarlar su salıp tekrar çekince süzülen ıspanakları
ilave edin ve ıspanaklar pişene kadar kavurun.
7.
En son tuzunu karabiberini ekleyip ocağı kapatın.
8.
Kızaran patatesleri fırın kabına dizip mantarlı
ıspanaklı harcı içlerine eşit şekilde paylaştırın.Fırın kabına biraz sıcak su
ekleyip patateslerin üzerine rende kaşar paylaştırın ve 200 derece fırında
kaşarlar kızarana kadar pişirin.
9.
Köfte için malzemeleri iyice yoğurun mümkünse 10
dakika.Vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlemdirin.Şekillendirip kızgın
yağda arkalı önlü kızartıp patateslerle birlikte servis yapın.
Offff Salihacığım nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık kolaylıklar diliyorum sevgiler...
YanıtlaSilSalihacım sizlere kolay gelsin Allah tamamına erdirsin inşallah. Çanaklara bayıldım canım çok güzel ellerine sağlık..
YanıtlaSilKöfteyi çok severim hemen denemem lazım :)
YanıtlaSil