Bu kek içine eklenilen su sayesince yumuşacık ,haşhaş sayesinde ise
çıtır çıtır nefis bişi oluyor J Ailemizin milli keki oldu desem yeridir çünkü Hatice
ablam her konsey toplantısında bu nefis kekten yapıyor bize.Yani tarif Hatice ablaya ait :)
Konsey toplantılarını beklemeyeyim bir de kendim
yapayım dedim. Bence evde süt veya yoğurt olmadığında her kekte
deneyebileceğiniz bir malzeme; su.Tarif oldukça kolay belki haşhaşınız yoktur
onu da temin ederseniz denemekte geç kalmayın derim sonuç harika…
Haşhaşlı Kek;
Malzemeler;
·
3
Adet Yumurta
·
1.5
Su Bardağı Şeker
·
2
Su Bardağı Un
·
1
Çay Bardağı Sıvıyağ
·
1
Çay Bardağı Su
·
3
Yemek Kaşığı Haşhaş
·
1
Paket Kabartma Tozu
·
1
Paket Vanilin Veya 1 Limon Kabuğu Rendesi
Yapılışı;
1.
Malzemeler
muhakkak oda ısısında olmalı, keki yapmaya başlamadan yarım saat evvel dolaptan
çıkarmanız yeterli olur.
2.
Fırını
180 derc. Isıtmaya başlayın. Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar yaklaşık 3-4
dk çırpın.
3.
Sıvıyağı
ekleyin biraz çırpın ve suyu da ilave edin karıştırmaya devam edin.
4.
Haşhaşı
ve vanilini de eklediktan sonra kabartma tozu eklediğiniz elenmiş unu yavaş
yavaş ekleyip karıştırın.
5.
Kek
kalıbını yağlayıp heryerine gelecek şekilde un serpin ve fazla unu silkin.kek
karışımını içine döküp tezgaha kalıbı hafifçe bırakır şekilde vurun ki içindeki
hava gitsin güzel kabarsın.
6.
Takriben
40-45 dakika ki fırınınızı tanımak çok önemli bazı fırınlar 30 dak.bazıları 1
saatte pişiriyor pişirin.pişerken gözünüz kekinizin üzerinde olsun J
7.
Piştikten
sonra nemli bir mutfak bezinin üzerine alın ve 5 dakika bekletin. Sonra ters
çevirip soğumasını bekleyin.
8.
Afiyet
olsun J
Hashasli keklere bayiliyorum... Cok guzel olmus. Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilŞuan 1 dilim yiyebilmeyi nasılda isterdim.
YanıtlaSilHaşhaşın girdiği her şeyi çok seviyorum.
Mutfağa girip kek yapacağım zaman, İnşaAllah ilk bu keki denemek istiyorum Salihacığım.
Hem kekin görüntüsü hem de fotoğrafı mükemmel gerçekten.
Ellerine yüreğine sağlık canım.
Sevgilerimle...
Cok nefis görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık Salihacığım.Nefis görünüyor.Kucak dolusu sevgiler...
YanıtlaSilşu haşhaşla yapılan herşeye bayılıyorum çıtır çıtır nefis
YanıtlaSilsenin kekinde çok güzel olmuş
ellerine sağlık canım
ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok hafif oluyor...
Salihacığım nefis görünüyor , evde hazır haşhaş varken denemek lazım.. ılık su vaya süt gerçektende kek çok yumuşak bir doku kazandırıyor. eline sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilO citir citir tat nefis oluyor , goruntusude harika emeklerine saglik...
YanıtlaSilÇok seviyorum haşhaşlı keklerin görüntüsünü. O minik tanecikler sanki bir şirinlik katıyor :)
YanıtlaSilTadını da severim tabi. Ellerinize sağlık.
Bende portakalli haşhaşli yapmıştım ve bekliyor, çok severek yerim. Haççe ablanın ellerine sağlık cnm...
YanıtlaSilHaşhaşlı kek harika görünüyor,
YanıtlaSilDaha önce hiç yapmamıştım,denemek şart oldu,
Ellerinize sağlık,
emirlehayatguzel.blogspot.com
Salihacım kekede,resimede bayıldım..Uzanıp alasım geldi,çok canlı olmuş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ben haşhaşın herşeye eklenmesine bayılırım. Neli olsa yerim! Kekiniz de harika..Ellerinzie sağlık...
YanıtlaSilharika fikir...haşhaşımda var ne duruyorum kek yapayım dimi...ellerinize sağlık harika görünüyor...
YanıtlaSilÇıtır çıtır haşhaşla,yumuşacık kek ve o güzel fincanında çayınla,çok güzel bir fotoğraf olmuş..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Kek yapmaktan korkan ben,nedense bu tarifi görünce hemen kanım kaynadı :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Salihacım,ilk fırsatta deneyeceğim inşAllah:)
Fırınımı çok tanımadığımdan gözüm kekin üzerinde olacak :)
Salihacım nasıl güzel fotoğraf kareleri bunlar,sen bayağı ustalaşmışsın.. Super,hepsine bayıldım.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKekin içindeki o çıtır çıtır lezzetini çok seviyorum. Ellerinize sağlık olsun:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Salihacım
YanıtlaSilyaptım denedim.gerçektende harika bir kek.hemencecik bitti.benim için bir kekin güzel olması eşimin beğenmesi demektir:)
YanıtlaSilşşşşiişişillm
Siladınızı yazsaydınız hıtap ederken zorlanmazdım fakat begnemenıze cok sevındım afıyetler olsun :))
YanıtlaSil