Perşembe, Şubat 19, 2009

TARÇINLI KEK


ADI FARKLI,İÇİ FARKLI:)


Adının Tarçınlı kek olduğuna bakmayın.İçinde demlenmiş çay ve bal var , en önemli özelliği ise yumurtasız olması.Diyet yapanlar için eksi protein,yumurta alerjisi,kolestrol ve diyabet sorunu olanlar içinse ideal:)Ne kadar kabarmış değil mi?Tadını da evdeki herkes beğendi.Yumuşak dokulu ve lezzetli oluyor.Bugün ikindi çayınızın yanına veya çocuğunuzun okul dönüşü bir bardak sütle yemesi için hemen deneyin derim:)



TARÇINLI KEK;


Malzemeler:


  • 250 ml (2,5 çay bardağ) ılık çay,

  • 210 g (1,5 çay bardağı) bal

  • 150 ml (1,5 çay bardağı) sıvı yağ

  • 215 g (2,5 çay bardağı) toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tarçın,1 limon kabuğu rendesi

  • 440 g (4 su bardağı) elenmiş un

  • 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

  • 100 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz içi


Üzeri için:



  • 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri


Hazırlanışı:



  1. Çayı derin bir kaba alın. Balı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

  2. Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, limon kabuğu rendesi, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın.

  3. Cevizi de ekleyip karıştırın, 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.

  4. 170°C (önceden ısıtılmış) Yaklaşık 50-55 dakika.

  5. Keki fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

  6. AFİYET OLSUN:)

38 yorum:

  1. Harika kabarmış, enfes görünüyor, içindekilerle, lezzetiyle tam bir kış keki olmuş. Ellerine sağlık Salihacığım...

    YanıtlaSil
  2. Canım yumurtasız kek süper fikir ellerine sağlık
    canım maşallah nasılda kabarmış ilk fırsatta deniycem kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık,nefis görünüyor kekin.yumurtasız olması bayatlamasını da geciktirir dimi? içindeki malzemeler de harika.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. harıka bır tarıf goruntu nefıs ellerıne saglık canım sevgıler...

    YanıtlaSil
  5. Yumurtasız böyle kabarması gerçekten çok ilginç. Harika görünüyor mutlaka deneyeceğim. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. salihacığım ne geçerli bir tarifmiş böyle..
    yumurta kalmayınca güzel çözüm.
    ben çok sevdim..
    teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  7. Annem de yapardı eskiden çaylı kek bak şimdi hatırladım senin keki görünce... Ne de güzel kabarmış... Ellerine sağlık arkadaşım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. canım ya benimde böyle yumurtasız bir kek tarifim var ama böyle güzel kabarmamış..şaştım valla..
    süpersin yine..
    ellerine sağlık..
    maşallah diyorum...

    YanıtlaSil
  9. Yumurtasiz böyle kabardiysa eger yumurta olsaydi nasil olacakti kimbilir?
    Cocuklarin okul dönüsü fikri beni mutlu etti,eger yaparsam eminim benim kizlarda mutlu olacak.Eline saglik Salihacigim:)
    Selam ve dua ile...
    Serap.

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşım bir kek bukadarmı muhteşem olur anlatamam enfes bir görüntü maşallah diyelim...
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. canım
    ellerine sağlık.kekler benim için denenmesi en kolay tarifler hemen deneyeceğim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bayıldım bu keke.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görünüyor.Yumurtasız olmasına rağmaen çok güzel kabarmış.Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. oyyyyy bittim dukendim))nasıl güzel bir menüydü o öyleee..bugün misafirlerim var gelseler de şööyle doyana kadar yesem))kek nasılda kabarmış yumurtasız.pumpumu mutlak denemeliyim..oyy açım valla çok açımm))

    YanıtlaSil
  15. cicim bal muhtesem bir aroma katmıstır :) eminim! canikom bu arada kalpler karsılıklı diyorum baskada bir şey demiyorum :)))

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

    yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

    - Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
    - Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
    - Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
    Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com

    YanıtlaSil
  17. Canım ellerine sağlık...
    balı o kadar tüketiriz aklıma gelmezdi keke koymak bi dahaki pişirdiğim kek kesin ballı :)))
    Öperim çok...
    sevgiiler...

    YanıtlaSil
  18. Salihacım
    Ellerine sağlık.Kek harika görünüyor yumurtasız oluşu tadında bir farklılık oluyor mu?

    mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
  19. canım ellerine sağlık harika görünüyor..keyifli bir hafta geçirmen dileğiyle..sevgiler..öpüldünn:))

    YanıtlaSil
  20. Çaylı kek denemiştim sonuç harıkaydı. Ama yumurtasız olması şaşırttı beni.
    Keki kabartan malzemenin yumurta olduğunu sanırdım.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. Salihacığım ne güzel kabarmış, üstelik yumurtasız! ayrıca un miktarı da çok olmasına rağmen! marifetli arkadaşım, ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Icine cay konulan pasta hic duymamistim.Cok enteresan bir tarif.Lezzetli görünüyor,ellerine saglik Salihacim.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  23. limonlu kek,
    deryam,
    neslıhanım,
    banun,
    pelincim,
    nunum,
    ayselim:),
    domatesim:),
    serabım:)
    melısa,
    sevde,
    aysegul,
    fundacım:),
    mutfaktelaşı,katılamadıgım ıcın cok ozurdılıyorum:(
    pelincim:),
    leyyaaplam,
    gokcemmmm,
    yemekgezegeni,
    safiye,
    hansa,
    dilekcim,
    fatoşum,
    lavantinim,
    haticemmmm,
    yarencim,olmazmı cok klasıktır çaylı kek:)

    arkadaslar,hepınıze teker teker tesekkurlerımı yolluyorum...cok sagolun...

    en ıcten sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  24. Çok ilginç yumurtasız olması,evde yumurtaolmayan acil durumlar için de ideal,ellerine sağlık canım...Selamlar....Sevgiler....

    YanıtlaSil
  25. Nefis olmuş gerçekten ve çok güzel kabarmış,ellerine sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. cok guzel gorunuyor kekin canim...
    ellerine saglik canim
    bir kek sever olarak notumu aldim kesin deniycem
    sevgiler...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  27. ne kadar güzel kabarmış çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık,sevgiler....

    YanıtlaSil
  28. merhabalar...kek gerçekten harıka.bayıldım.tarıf lısteme ekledım.ellerıne sağlık..

    YanıtlaSil
  29. Yorumlar cok güzel bende en yakın zamanda deneyeceğim inş. Cumartesi misafırlerim var ve gelen arkadaşlardan birisine yumurta yasak ne yapsam diye düşünürken bu tarıfi buldum umarım yaptığımda sizinkı gibi lezzetlı olur ve beğenılır.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  30. Az öncekı mesajımda yazacaktım ama unuttum tarıfın ve yorumların etkısınden olacak:)merak ettiğim şey bal koyulmasa herhangı bi sorun olurmu acaba tadında yada kabarmasında falan ?balın yerine şeker miktarı biraz daha artırılsa olurmu?

    YanıtlaSil
  31. sevgili Tuba Kiraz merhaba :))) teşekkür ederim guzel sözlerin için deneyince muhakkak yorumunu beklerim :)) bal kabartmasına etken değil koymasanda olur şeker miştarını 1 çay bardağı daha arttırırsın kafi gelir..
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  32. Asıl ben teşekkür ederim mesajıma cvp verme nezaketinde bulunduğunuz için:)Cumartesi günü kısmet olursa mısafırlerım için yapıcam ve hemen yorumları paylaşacağımdan emın olabilirsiniz,sevgiler..

    YanıtlaSil
  33. Ben takıpcilerim yorum yazıp benımle duygularını paylaştıgında çook mutlu oluyorum sevgılı tuba..şimdiden kolay gelsin....

    YanıtlaSil
  34. Sevgili Saliha, ben buna bayıldım.Şimdi mutfağa gidiyorum.Sana bu akşam tekrar yorum yazacağım, çünkü akşam çayında yiyeceğiz.
    süper...

    YanıtlaSil
  35. Dilecim begenmene çook sevındım inan beklıyorum yrumlarını :) afıyetler olsun :))sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar,sözümde duramadım hemen yorum yazcam dedmiştim:(aama denk gelmedi malesf cocuk filan olunca.Keki denedim tadı,kabarması falan iyiydi ben yuvarlak kek kalıbında yaptım ondan mı bilemıyorum ama bı ara pişti mi diye baktığımda içi hamurdu yanacak korkusuna rağmen biraz daha bekledım pişmesini nacizane benım fikrim unun biraz daha azaltılmasından yana cünkü içi hamur kıvamında oluyo hem daha fazla kabarmasını hemde daha gec pişmesine sebep oluyo.Sevgilerimle

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)