Muhallebili Kadayıf, aldığı bütün övgüleri hakeden bir tatlı.Kurban bayramı içinde baklavaya alternatif olabilir diye düşünüyorum.Tarif,Portakal ağacından.Tek püfü yenileceği gün yapılması,ertesi güne kalırsa kadayıflar yumuşuyor.Aslında yumuşak da güzel ama kadayıfı çıtır çıtır yemesi daha zevkli:)Tavsiyem; denenmesi gereken tariflerden.
Muhallebili Kadayıf;
Malzemeler:
- 300gr kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
- 1kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema--200 ml.--
- Kadayıfı derin dondurucuda 1 saat bekletin. Dondurucudan alıp ufalar gibi kırın ve tencereye koyun.
- İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muahllebinib Yapılışı:
- Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
- Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
- buzdolabında 1-2 saat bekletip öyle servis yapın.
Saliha,
YanıtlaSilGercekten cok hos gorunuyor. Ben de denemek istiyorum, bu kadar ovguden sonra.
iffet
salihacığım ellerine sağlık..nefis olmuş..afiyetler olsun..
YanıtlaSilBayram tatlısına bir secenek...ellerınıze sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık saliha hanımm nesif bir görüntü tamda bayram önü...
YanıtlaSilSalihacığım ben de hala deneyemedim bu tatlıyı:(
YanıtlaSilaslında bir sebep deneyen arkadaşlar ertesi güne yumuşadığını yazmış, miktarlarda bana çok göründüğü için bir günde bitiremeyiz, bitirmemeliyiz diyerek kalabalık bir grup bekliyorum:))
ama bu görüntüden sonra artık denemeli, ellerine sağlık, güzel bir hafta diliyorum...
sevgiler...
enfes görünüyor canim ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık, benim de favorilerimden.
YanıtlaSilPüfünü biraz kolaylaştırdım ben, önceki gün pişirip, yeneceği gün kadayıfı serpiyorum. Muhallebiyle buluşmadıkça çıtırlığını kaybetmiyor.
merhaba canım kadayıf çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım seni arkadaş listeme ekledim sende beni aklersen sevinirim sevgiler
YanıtlaSilçok severim;) harika görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilÇok güzel takipcinizim.Sevvgilerrrrrr
YanıtlaSilGerçekten harika bir lezzet ellerine sağlık...
YanıtlaSilSalihacığım ellerine sağlık!Görüntü 10 numara olmuş, eminim tadıda öyledir. :)
YanıtlaSilSevgiler
aman çeşnim can çeşnim tarifleri enfes çeşnim;
YanıtlaSilya 5,5 aydır ilk defa bir resimde ağzmın suyu akmanın eşiğinden döndü çok canııımmm istediiiiii......
yarın yapsammı...
ama işim çok...
ama canımda çok istedi...
en iyisi şimdi yapıyım ...
ama kadayıfım yok
:(:(:(:(:(
canım benim yine döktürmüssün. Ellerine sağlık. Bu tatlıya bayılırım.Ben krema yerine muhallebisi sogugunca içine toz krem şanti katıyorum. Birde bu tatlı ile ilgili yeni bir duyum aldım. Tatlının en çok zahmeti kadayıfları kavurmak . Bunun için hazır piyasada satılan şerbeti dökülmemİş kadayıflardan ufalıyolarmış. Bana daha pratik geldi.Buda değişik bir alternatif olabilir. Hatice Ablan
YanıtlaSilSaliha bende kadayıflı tatlıları yemiyorum ama görüntüsü enfes,benimde aklıma giriyorsunuz :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilAfiyet olsun..
Salihacım harika nefis ötesi olmuş desem duygularımı anlatmaya yetermi canım:)))))
YanıtlaSilcanım ellerıne sağlık benımde denediğim bir tariftir.Denemeyenlere tavsıye ederim.Sevgiler arkadasım.
YanıtlaSilellerinize sağlık,hiç denemedim en kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim ,müthiş gözüküyor.
YanıtlaSilBir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramın bereketli olsun!
YanıtlaSilBERLINDEN SEVGILERLE
Kurban bayramınız kutlu olsun canım sevgiler selamlar
YanıtlaSilAnnemde ne zamandır istiyordu bir ara yapsam güzle olucak:)
YanıtlaSilellerine sağlık
***
Bayramın mübarek olsun inşAllah,rabbim güzle bir bayram birde kavurma yemeyi nasib etsin inşALlah ağız tadıyla:)
iyi bayramlar sevgiler güzellikler diliyorum salihacığım..
YanıtlaSilBayramin kutlu olsun canim, sevdiklerinle birlikte daha nice güzel bayramlar diliyorum.
YanıtlaSilKurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...
YanıtlaSilCanım bayramını kutluyorum. Sevgiyle mutlu bayramlara...
YanıtlaSilmerhaba saliha hn . Bayramdan önce bende yaptım gerçekten lezzeti gzüelve hafif bir tatlı . elinize sağlık
YanıtlaSilhilal
www.sagliklimutfak.blogspot.com
merhaba öncelikle ellerinize sağlık. kadayıfı önceden kavurup buzdolabında saklayabilirsiniz. böylelikle zamandan da kazanılmış oluyor . hemde her zaman çıtır çıtır ikram edebiliyorsunuz . ayrıca tek kişilik kaselerde yapılırsa servis açısından çok kolay oluyor ...
YanıtlaSilhılalcım tesekkurler:)
YanıtlaSilsevgılı adsız püf noktası ve degsık bır sunum önerısı ıcın tesekkurler:)deneyecegım:)
sevgılerımle..
deneyen var mı bu tarifi
YanıtlaSil