Perşembe, Ocak 24, 2013

Mozzarella ve Mantarlı Pizza

 
 




Binbirçeşni’nin 'rulo pasta' ve 'sadrazam lokumun'dan' sonra en çok  tıklanan 3.cü tarifi budur efendim,herkese gönülden teşekkürlerr J tam kıvamında tutan bir tarif.Ben bu tarifle 3 adet küçük boy veya tek bir büyük boy veya fırın tepsisine yayarak ekstra büyük bir pizza hazırlıyorum.
Diğer mayalı hamurlarım gibi, bu hamurda 1 hafta buzdolabında tazeliğini koruyor.Yani hamuru hava almayan bir kapta buzdolabında muhafaza edebilir dilediğiniz zaman dilediğiniz miktar alıp hemen pizzanızı pişirebilirsiniz.Ben hafta sonu için mayaladığım hamurdan kalanları hafta içi okuldan gelmek üzere olan oğlum için çıkarıp oda ısısına getiriyorum ve malzemelerini yayıp pişiriyorum.Okul sonrası akşam yemeği öncesi nefiss bir beslenme oluyor J

Her yazım da yazıyorum ama tekrarlamakta fayda var malzemlerin marka ve oran farklılıklarını fırın ısısını göz önünde bulundurun derim.Hamura ekleyeceğiniz su ılık olmalı ve dikkatli eklemelisiniz.Hadi bugün okuldan gelen çocuğunuza veya akşam yemek yerine daha eğlenceli bir tadım için bu tarifi deneyebilirsiniz; mantar ve mozzarellanın uyum harika…

Temel Pizza Hamuru;

·         500 Gr. Çok Amaçlı Un;3 Su Bardağı Un

·         1 Paket İnstant Maya

·         1 Tatlı Kaşığı Tuz

·          1 Tatlı Kaşığı Şeker

·         Yarım Çay Bardağı Z.Yağ

·         1.5 Su Bardağı Su

·         PİZZA HAMUR ÜSTÜ SOSU;

·          1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

·         1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

·         Yarım Çay Bardağı Süt

·         PİZZA ÜZERİ İÇİN MALZEME;

·         1 Paket Rende Mozzarella Peyniri

·         200 gr. Dilimlenmiş Mantar

Yapılışı;

1.      Un , bir kaba koyun ve ortasını açın.

2.      Kabın bir kenarına tuz,diğer kenara şeker dökün.

3.      Ortasına maya ve zeytinyağı ekleyip yavaş yavaş karıştırın.

4.      Karıştırırken suyu da yavaş yavaş dökerek ekleyin ve yoğurmaya devam edin.

5.      Hamuru 45 dk.—1 saat üzeride nemli bez örterek mayalanmaya bırakın ;nemli bez hamurun üstünün kabuk tutmasını önler.

6.      40 dakikanın sonunda tekrar yoğurarak hamurun gazını çıkarın.(8 dk kadar)

7.      Hamura şekil vererek (elde döndürerek açarsanız daha güzel olur)tekrar 30 dk. bekletin ve üzerine biraz un serpip yine nemli bir bez örtün.

8.      Fırını 180 de ayarlayıp ısırıtın cok kızgın olmamalı. Yapılışı;

9.      Pizza sosu için;Bütün Malzeme Boza Kıvamına Gelene Kadar Çatalla Çırpılır.

10.  Üzerine önce 2-3 kaşık sostan sürün ve önce biraz mozzarella sonra dilimlenmiş mantarları dizin tekrar mozzarella serpip ısınmış fırında 15-20 dk. Pişirin.


7 yorum:

  1. canim ellerine saglik...
    cok lezziz olmustur eminim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben de sana gelince bana da bu pizzadan yap tamammı hocamm? :)
    Ellerine sağlık çiçeağmm...
    :)

    YanıtlaSil
  3. Evde pizza yapmak gibisi yok. Dışarda yemiyoruz biz de artık. Hamuru buzdolabında hazır tutmak güzelmiş. Pratik bir uygulama. Ellerinize sağlık Saliha Hanım.

    YanıtlaSil
  4. Salihacım ev yapımı pizzaya bayılırım,çok güzel oluyor..ev yapımı bir başka..pizzana bayıldım..yarın yapılacak..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Beğenilmeyecek gibi değil ki, ellerinize yüreğinize sağlık.
    Sevgi, selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  6. Pizza mantarla zaten bir harika. Mozzarella peyniri ile uyumunu daha önce denemedim. Gerçi gerçek pizza mozzarella ile yapılıyormuş biz kaşar peyniri ile yapmaya alışmışız. Bir de sizin tarifinizi uygulamak lazım. Görüntüsü hoş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)