Mandalinalı pastamın içine kullandığım krema tarifi :) kıvamı ne çok cıvık ne de çok katı pasta için uygun kıvamda.Aslında içine giren mandalina suyunun tadı çok baskın değil ama kakaonun keskinliğini bastıran bir tadı var,tabii kullandığınız mandalinaların ekşiliği,tatlılığı önemli bir etken.Eğer kokusu,tadı keskin bir mandalina kullanırsanız muhallebinin tadı da daha baskın oluyor.
Mehmet hikmetin Cuma günleri tost-ayran-puding günü.İlk zamanlarda forumda okuduğum pudingi yapıyordum.Gerçekten oranları güzel ayarlanmış,nişasta şeker oranına dikkat edip,içine süt veya süt yerine değişik meyve suları ekleyerek farklı pudingler yapabilirsiniz hatta aşağıdaki gibi 1 kg süt yerine isterseniz 1-2 bardak sütten bile puding yapabileceğiniz güzel formüle edilmiş bir puding tarifi..
Bazen Mehmet'in beslenmesi için;1 bardak sütten tek porsiyonluk muhallebi bile yapıyorum.Resimleri hazır,tarifini de yakın zaman da eklerim.
İçindeki güzel mandalina kokusunu farketmiş olucak ki, 3 haftadır Mehmet Hikmet beslenmesine benden bu muhallebiyi istiyor.Ölçülerden yaklaşık 8 kişilik çıkıyor.Tavsiye ederim hafif,lezzetli,pratik :) bir hafta sonu tatlısı.
Çikolatalı ,Mandalinalı Muhallebi; tarif sofra-kasım 2006 sayısından uyarlanmıştır.
malzemeler;
- 1 kg. süt
- 1 s.b mandalina suyu
- 1 s.b şeker
- 3 y.k pirinç unu
- 3 y.k nişasta
- 4 y.k kakao
- mandalinalardan 1 s.b elde edene kadar sıkın.
- sütü tencereye alın ve mandalina suyu,şeker,nişasta,kakao,pirinç unu'nu ekleyin ve ocağı açmadan telle iyice karıştırın.
- ocağın açıp muhallebi kıamına gelip kaynamaya başlayınca 2-3 dk daha kaynatıp ocağı kapatın.
- muhallebiyi 5 dk. telle karıştırarak ılıtın ve kaselere boşaltın.buzdoalbında 1 saat soğuyana kadar bekletin.
- istediğiniz gibi soğuk olarak servis yapın.
Ellerine sağlık canım,çok pratik ve de şık bir tatlı olmuş..
YanıtlaSilKakao koymadan yapsak o zaman rengi mandalina rengi olur mu acaba?
tadını tahmin edebiliyorum nefis olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
zeliha,mandalına rengı olmaz sanırım cunku süt mıktarı mandalına suyundan daah fazla belli yarı yarıya süt-mandalınasuyu kullanılırsa olabılır.ama kakaosuz da guzel olacaktır...
YanıtlaSilpastaneden tesekkurler..
Ben de iki gün önce sütlü tatlı yaptım hindistancevizli, birazına da çikolata kattım. Pasta kreması gibi oldu, ama kaşık kaşık tükettik. Ellerine sağlık Saliha,çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilCok lezzetlidir eminim ki. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilSalihacım canım nasılsın? doğuma çok az kalmış.. İnan zaman su gibi akıyor.. Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.. Senin yakışıklıda okula başlamış, yerim onu ben.. maşallah paşama.. muhallebide nefis olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilKocaman Sevgiler..
Not: Bir ihtiyacın olursa mutlaka ara olur mu? öpüyorum.
pelince.com
Süt ve meyve suyunun bir arada kullanılması ilginç ama portakal ve çikolata müthiş uyumlu olduğuna göre mandalina ile de iyi olduğunu düşünüyorum. Çok şık görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Canımmm ellerine sağlık harika olmuş çikolataya as
YanıtlaSilla dayanamam:))Kocaman öpüyorum.
Çok güzel görünüyor mandalina mutlaka harika bir tat katmıştır.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsalihacım nefis canım ellerine sağlık. bende kağan için deniyeyim bunu.
YanıtlaSilsevgiler
tadi bilmem de snum harikulade gorunuyor! eller dert gormeye!
YanıtlaSilMandalinalı pastadan sonra,pudingi de 'enfes' görünüyor.Mehmet Hikmet'i Rahman c.c sizlere bağışlasın anneciğisi,hayırlı,uzun ömrü olsun. (MaşaAllah çok güzel bir ismi var,kaç yaşında minik paşa:)
YanıtlaSilGönülden sevgi ve selamlarımla
Görüntü çok güzel ama sadece benim endişem kako ile nasıl gitti mandalina?
YanıtlaSilellerine sağlık.
zeynep haniportakal çikolataya nasıl yakısır aynen öyle fakat portakal kadar baskın bır tadı yok..
YanıtlaSilcafe papela çok teşekkürler...oğlum 5.5 yaşında...
lamacım,
betülüm,
handan,
deryacım,teşekkürler hepinize..
seda portakal kadar baskın bir tadı yok ama kakaonun acılıgını aldıgı kesın...
pelin canım çook sagol bı tanem.
nesrin tesekkurler..
narınce afıyet olsun:)teşekkürler..