Cumartesi, Kasım 06, 2010

Çikolatalı,Mandalinalı Muhallebi



çikolatalı mandalinalı muhallebi (3)


Mandalinalı pastamın içine kullandığım krema tarifi  :) kıvamı ne çok cıvık ne de çok katı pasta için uygun kıvamda.Aslında içine giren mandalina suyunun tadı çok baskın değil ama kakaonun keskinliğini bastıran bir tadı var,tabii kullandığınız mandalinaların ekşiliği,tatlılığı önemli bir etken.Eğer kokusu,tadı keskin bir mandalina kullanırsanız muhallebinin tadı da daha baskın oluyor.

Mehmet hikmetin Cuma günleri  tost-ayran-puding  günü.İlk zamanlarda forumda okuduğum pudingi yapıyordum.Gerçekten oranları güzel ayarlanmış,nişasta şeker oranına dikkat edip,içine süt veya süt yerine değişik meyve suları ekleyerek farklı pudingler yapabilirsiniz hatta  aşağıdaki gibi 1 kg süt yerine isterseniz 1-2 bardak sütten bile puding yapabileceğiniz güzel formüle edilmiş bir puding tarifi..


Bazen Mehmet'in beslenmesi için;1 bardak sütten  tek porsiyonluk muhallebi bile yapıyorum.Resimleri hazır,tarifini de yakın zaman da eklerim.
İçindeki güzel mandalina kokusunu farketmiş olucak ki, 3 haftadır Mehmet Hikmet beslenmesine  benden bu muhallebiyi istiyor.Ölçülerden yaklaşık 8 kişilik çıkıyor.Tavsiye ederim hafif,lezzetli,pratik :) bir hafta sonu tatlısı.



çikolatalı mandalinalı muhallebi (10)




Çikolatalı ,Mandalinalı Muhallebi;  tarif sofra-kasım 2006 sayısından uyarlanmıştır.
malzemeler;
  • 1 kg. süt
  • 1 s.b mandalina suyu
  • 1 s.b şeker
  • 3 y.k pirinç unu
  • 3 y.k nişasta
  • 4 y.k kakao
yapılışı;
  1. mandalinalardan 1 s.b elde edene kadar sıkın.
  2. sütü tencereye alın ve mandalina suyu,şeker,nişasta,kakao,pirinç unu'nu ekleyin ve ocağı açmadan telle iyice karıştırın.
  3. ocağın açıp muhallebi kıamına gelip kaynamaya başlayınca 2-3 dk daha kaynatıp ocağı kapatın.
  4. muhallebiyi 5 dk. telle karıştırarak ılıtın ve kaselere boşaltın.buzdoalbında 1 saat soğuyana kadar bekletin.
  5. istediğiniz gibi soğuk olarak servis yapın.


14 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,çok pratik ve de şık bir tatlı olmuş..
    Kakao koymadan yapsak o zaman rengi mandalina rengi olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  2. tadını tahmin edebiliyorum nefis olmuş
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. zeliha,mandalına rengı olmaz sanırım cunku süt mıktarı mandalına suyundan daah fazla belli yarı yarıya süt-mandalınasuyu kullanılırsa olabılır.ama kakaosuz da guzel olacaktır...
    pastaneden tesekkurler..

    YanıtlaSil
  4. Ben de iki gün önce sütlü tatlı yaptım hindistancevizli, birazına da çikolata kattım. Pasta kreması gibi oldu, ama kaşık kaşık tükettik. Ellerine sağlık Saliha,çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Cok lezzetlidir eminim ki. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  6. Salihacım canım nasılsın? doğuma çok az kalmış.. İnan zaman su gibi akıyor.. Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.. Senin yakışıklıda okula başlamış, yerim onu ben.. maşallah paşama.. muhallebide nefis olmuş,ellerine sağlık..

    Kocaman Sevgiler..

    Not: Bir ihtiyacın olursa mutlaka ara olur mu? öpüyorum.

    pelince.com

    YanıtlaSil
  7. Süt ve meyve suyunun bir arada kullanılması ilginç ama portakal ve çikolata müthiş uyumlu olduğuna göre mandalina ile de iyi olduğunu düşünüyorum. Çok şık görünüyor, ellerine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canımmm ellerine sağlık harika olmuş çikolataya as
    la dayanamam:))Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor mandalina mutlaka harika bir tat katmıştır.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. salihacım nefis canım ellerine sağlık. bende kağan için deniyeyim bunu.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. tadi bilmem de snum harikulade gorunuyor! eller dert gormeye!

    YanıtlaSil
  12. Mandalinalı pastadan sonra,pudingi de 'enfes' görünüyor.Mehmet Hikmet'i Rahman c.c sizlere bağışlasın anneciğisi,hayırlı,uzun ömrü olsun. (MaşaAllah çok güzel bir ismi var,kaç yaşında minik paşa:)
    Gönülden sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  13. Görüntü çok güzel ama sadece benim endişem kako ile nasıl gitti mandalina?
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. zeynep haniportakal çikolataya nasıl yakısır aynen öyle fakat portakal kadar baskın bır tadı yok..
    cafe papela çok teşekkürler...oğlum 5.5 yaşında...
    lamacım,
    betülüm,
    handan,
    deryacım,teşekkürler hepinize..
    seda portakal kadar baskın bir tadı yok ama kakaonun acılıgını aldıgı kesın...
    pelin canım çook sagol bı tanem.
    nesrin tesekkurler..
    narınce afıyet olsun:)teşekkürler..

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)