Perşembe, Ocak 07, 2010

Hansa'nın Islak Keki & Balcoon Cafe

ISLAK KEK (1)



Ben hayatımda hiç ıslak kek yapmadım desem, inanır mısınız? :) bekarken ıslak kek işlerine kuzenim Hüsniye bakardı.Hüsniyenin ıslak kekinin adı;Kara kızdı,çok sık yapardı, ıslak ıslak nefis bişi olurdu....olurdu diyorum çünkü uzuuuun zamandır yemedim kara kızını,buradan okursa ablacığına yapar artık ;))

Benim canım arkadaşım Hansamın sayfasında şööööleeee bi gezineyim derken ıslak kekini gördüm,arkadaşımdan talimatları aldım,sonra doğru mutfağa.Keki yaparken kıvamı bana normal keklerden daha sıvı geldiği için epey kaygılandım ama güzelce kabarıp miss gibi pişince, sosunu gezdirip, hem ılınmasını bekledim, hem de oturup hayran hayran seyrettim ıslak kekimi :)) sosuna sütlü çikolata koydum ve vanilya ekledim,sosun pişirilmesi hadisesini de çoooookkkk sevdim.
Mehmet Hikmet, ıslak keki çook sevdi,üzerine en sevdiği şekerlemelerden serptik, bir bardak sütle beraber afiyetle yedi.En güzeli de tepside bir bardak süt ve bir dilim keki her gördüğünde yüzündeki kocaman gülümsemesiydi:)




ISLAK KEK



Islak Kek;

Malzemeler;
  • 3 adet (iri boy) Yumurta
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2-2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 paket kakao (ben 3-4 yemek kaşığı ekledim)
  • İri Çekilmiş Fındık
  • 1 Paket Bitter veya Sütlü Çikolata


Yapılışı;
  1. Yumurta ve şekeri önce düşük sonra hızlı ayarda 10 dk. çırpıyoruz.
  2. Süt,sıvıyağ,kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz ve 1 s.b ayırıyoruz.
  3. Un ve k.tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
  4. Yağlanmış büyük borcama döküp ısınmış fırında 180 der. pişiriyoruz.
  5. Kekimizin pişmesine yakın, biz ayırdığımız karışımı derin bir tavaya alıp içine vanilya ve kırılmış bitter çikolata ekleyip muhallebi yapar gibi karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkan kekimizin üzerine pişirdiğimiz karışımı yayıyoruz.
  7. Kekimiz soğuyunca dilimleyerek servis yapıyoruz.






2009'un son günlerinde,2010'a 3 kalmışken, kardeşim ve oğlumla boğaz keyfi yapmaya gittiğimiz Balcoon Cafe.Çamlıca tepesini tırmanırken, eşsiz boğaz manzarısıyla birlikte bu şık,nezih cafeyle karşılaşıyorsunuz.
Bu güzel boğaz resimleri gülümsemeye ihtiyaçtan dolayı konuldu :) şükür herşeyimiz var sağlığımız sıhhatimiz yerinde ama bazı huzursuzluklarda olmuyor değil hayatta..böyle zamanlarda engüzel ilaç heralde bu tür bir yerde çay içip manzaranın keyfini çıkarmak:):)







***********
Cuma günü sabahın çok erken saatlerinde,kaynımın yemin töreninde bulunmak üzere Bolu'ya gidiyoruz.İnşaallah dönüşte hem yorumlara hemde arkadaşlarımın sayfalarına uğrayacağım tabii blogger müsaade ederse:)
***********


36 yorum:

  1. Canım benim afiyet şeker şerbet olsun...
    Hayatındaki tüm sıkıntılar ıslak kek kadar kolay pişip gitsin peşinden bi bardak su iç inşallah...
    o boğaz kafeye geliceğin bir gün alo de uçarım yanına dır dır eder kafa dinletmem sana...
    birde kekin enfes olmuş canımcım eline sağlık.
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. hansam asıl ben teşekkür ederim her seyıcın anladın dimi:)

    YanıtlaSil
  3. ilk denemeye göre kek süper doğrusu.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık...ıslak kekin harika olmuş..tarif için hansacığıma teşekkürler...

    görüntü harika...bende çok severim bu tür kekleri..

    manzara harika...dediğin gibi her günüm şükürle geçiyor...herşeyimiz var ve önemlisi sıhhatliyiz...Allahıma sonsuz şükürler olsun....

    YanıtlaSil
  5. Kek nefis görünüyor sabah kahvemın yanına pek bir yakışdı hani :))
    Manzarada süper şimdi İstanbul da olmnak var dı ya diye iç gecirdim..

    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor... :)

    YanıtlaSil
  7. Afiyet olsun canım:)))
    süt sever bir oğlun olduğu için çok şanslısın :) annem bize içiremezdi sütü çocukken,ıslak kek yapmamış olman gerçekten çok şaşırtıcı artık hep yaparsın:)iyi yolculuklar çeşnicim:)

    YanıtlaSil
  8. saliha hanım kek müthiş balkon kafe bir harika laynınıza hayırlı teskereler dilerim benimde patronumun yemin töreni var kütahyada rabbim hayırlısı ile dönüşler nasip etsin.. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık
    Çamlıca'yı bilirim,çok güzeldir
    Bolu'dan fotoğraf isteriz:)

    YanıtlaSil
  10. kek nefis görünüyor eline ,sıkıntılardan tez vakitte kurtulursun İnşaAllah,hayırlı yolculuklar dilerim

    YanıtlaSil
  11. Ahh istanbul ahh:)))

    Elerine sağlık canım süper gözüküyor...

    Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  12. http://www.imdb.com/title/tt1288403/

    YanıtlaSil
  13. bir blog arkadaşım beni layık görmüş ve bir blog ödülü yollamış bana. benim de 12 bloga göndermem lazım imiş.severek izlediğim 12 bloga yolladım.benden size bir sunshine award blog ödülü.

    YanıtlaSil
  14. Islak keki ablamda cok yapardi, bizde de o gorev ona aitti sanki... Ellerine saglik, cok hos gorunuyor...

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  15. Canım senden haber bekliyordum ama sanırım yoğunsun. Mail atmıştım sana kurs ile ilgili.
    Eğer sana ulaşamaz isem bir başka arkadaşı yönlendirmeliyim.
    Haber verirsen sevinirim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Canım benim ellerine sağlık. Sunumu da çok şık. Çok beğendim. Fotograflarda çok güzel. Sanırım kaynın asker, hayırlı teskereler dilerim. Sağm salim gidip gelmişsinizdir inşallah :)
    Çok sevgiler

    YanıtlaSil
  17. sali,hacım kek super ellerine saglık afiyet bal olsun
    kaynınada hayırlı teskereler diliyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Canım merhaba.Blogumda senin için birşey var:)Uğrarmısın.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Islak keki ben de çok severim..boğaz görüntüsü de harika..orda olmak vardı:(

    YanıtlaSil
  20. slm saliha abla keki denemek istiyorum ama kabartma tozu kulanılmıyormu?nasıl kabarıyor merak ettim beni aydınlatırsan sevinirim:)ilknur

    YanıtlaSil
  21. arkadaslar hepınıze teker teker sevgılerımı yolluyorum..
    İlknurcum merhabalar:)nasılsın canım:):) evet kullanılıyor hatırlattıgın ıcın sagol ben hazır kekunu kullandım oyuzden yazmayı unutmusum, 1 paket kabartma tozu kullanacaksın:) umarım begenırsın afıyet olsun sımdıden:):)sevgılerımle

    YanıtlaSil
  22. ilknur selam saliha abla sağol iyiyim sen nasılsın?haftaya yeni tanıştığım misafirlerimi ağırlayacağım.dolayısıyla menü telaşındayım:)sultan lokumunu ıslak kekini ve ev kumpirini yapmayı düşünüyorum.seninde fikrini alayım saliha abla patates salatasımı kumpirmi daha iyi olur.kumpir değişki geldi onu yapma niyetimdeyim.sen ne dersin

    YanıtlaSil
  23. ılknurcum merhabalar:)bence kumpir yap:)1 kilo patatesten 6 kişilik çıkıyor fakat emın ol yetmıyor:)çolul çocukta varsa 2 kilo patatesten yapsan iyi olur:)servis yaparken bıraz zorlanılıyor ama herkes cok begenıyor.sadrazam lokumu demek ıstedın heralde:) oda cok hafif ama muhakkak 1 gun evvelden yapman lazım dinlenince tadı tam yerine oturuyor,ıslak kekde ben buyuk yuvarlak borcama yaptım,en az 7-8 dilim çıkıyor..börek ne yapacaksın:)ben daha senın böreğini denemedim sırada beklıyor:)görumcemler gelıcek onlara yapmayı dusunuyorum,,şimdiden kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  24. SLM SALİHA ABLA.EVET SADRAZAM DİYECEKTİM SULTAN OLMUŞ:)VALLA MİSAFİR İÇİN MENÜYE KARAR VERMEK YAPMAKTAN ZOR:)VALLA BÖREK ISPANAKLI KIYMALI DÜŞÜNDÜM,KUMPİR,ISLAK KEK,SADRAZAM LOKUMU,BİRDE MAYONEZ HAŞLANMIŞ TAVUK VE CEVİZİÇİNİ KARIŞTIRIYORUM GÜZEL BİR MEZE ONU YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM YETRLİ OLUR HERALDE BİRDE ÇÖREKOTLU KURABİYEDE GÜZEL OLUYOR ONU EKLEMEKTE KARARSIZ KALDIM MALUM EV TEMİZ OLACAK HEPSİ YAPILACAK HELE BİZİM AFACANLA KOLAY DEĞİL.NASIL MENÜM GÜZELMİ SALİHA ABLA

    YanıtlaSil
  25. ilknurcum menun bence harıka:)cok becerıklısın masallah..bence börek, kumpir, ıslak kek sadrazam kavugu ve haslanmıs tavuklu mezen cok güzel bence..hatta tavuklu tarıfının ayrıntılı olarak yazarsan eger cok sevınırım:)kurabıyeler vaktın kalırsa yap ama zaten menun guzel cocukda var kalan vaktınde cocugunla ılgılen derım ben..cocuklar mısafır geldıgınde bıraz ıhmal edılıyor, uzuluyorum:)sımdıden kolay gelsın..sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  26. slm saliha abla tavuklu meze:bir adet tavuk göğsü haşlanır didiklenir 1 su bardağı ceviz içi ezilir mayonezle hepsi harç yapılır bu mezeyi kim yese beğeniyor bir nevi yalancı çerkes tavuğu deniliyor ama çerkes tavuğu farklı ve zor birde buzdolabında dinlendirince lezzetleniyor.valla marifetli olan sizsiniz baktıkça hangisini yapsam diyorum:)karar veremiyorum öpüyorum saliha abla seni ve tatlımıtatlı oğlunu.bizi güzel yemeklerle buluşturmaya devam et:)birgünde siz misafirim olun beklerim.

    YanıtlaSil
  27. ilknurcum en kısa zamanda gelirim canım inş:)bende en kısa zamanda senı oglun ve rukıyeyle beraber beklıyorum olurmu:)guzel sözlerın ıcın cok sagol canım benım:) bırsey soracagım tavuk mezesınde mayonezın yanında yogurtta varmı acaba? bende senı ve yakısıklı oglunu opuyorum:)

    YanıtlaSil
  28. slm saliha abla benim yaptığımda yoğurt yok sadece mayonez.inş.en kısa zamanda görüşmek üzere rukiye bayağ yoğun inş.birlikte ortak zaman bulabiliriz selamlar

    YanıtlaSil
  29. süper bir görüntü,eminim tadı da mükemmeldir...eline sağlık
    bu arada sana ödülüm var bir ara uğrarsan sevinirim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  30. ilknur
    saliha abla kekte sıvıyağ miktarı yok bir su bardağımı yazarsan sevinirim öpüyorum çok

    YanıtlaSil
  31. ilknurcum tarıfı ammada eksık yazmısım:) ne yazıkki kımsede farketmemiş:) 1 su bardağı olucak canım...

    YanıtlaSil
  32. olsun saliha abla bazen olabiliyo:)ben alışveriş mağazalarında çocukta olunca durmuyo kafam karmaraşık oluyo çantamı masaya bırakıp unuttuğum oluyo:)bir bardak yağ unutulmuş çokmu:)birde kumpiri bir gece önceden pişecek şekilde hazırlasam tepsiye sonraki gün fırına sürsem olurmu?öpüyorum çok ilknur

    YanıtlaSil
  33. canım anne olunca bin yere bölünüyor ınsan değilmi:)evet canım mesela ben herseyını hazıladım buzdolabına koydum ertesı gun 10 dk fırıda tutup cıkardım sonra uzerıne ketcap ve mayonez sıktım:)kolaylıklar dılıyorum:):)sonra haberdar et benı nasıl gectı dıye:)

    YanıtlaSil
  34. slm saliha abla bugün misafirimi ağırladım.aslında bir arkadaşım daha gelecekti kızı hastalandı gelemedi.dolayısıyla bunca hazırlığım bir arkadaşım için olmuş oldu.olsun yinede arkadaşlar herşeye değer değilmi?menüm peynirli kol böreği,kumpir,ıslak kek,tavuk meze,muzlu rulo pasta.hepside güzel oldu arkadaşım çok beğendi güzel bir sohbet oldu.ama onun 2,5 yaşındaki oğlu efe ve burak oyuncak çekişmesi yaşadı:(niyetimiz onlar oynasın onlar mutlu biz mutlu:)ama öyle olmuyor bazen.neyse genel olarak güzeldi.ama burak klasik gününün dışına çıkmanın acısını çıkardı şimdi uyuyor:(öpüyorum seni tariflerin için teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. abamyaparım tabı ama tarıfte bı yerv ar 2,5su bardagı süt dıyo 1bardak şeker dıyo tersı olmıcakmı yoksa böylemı tarıff hüsniye sagatci

    YanıtlaSil
  36. hüsniyecim tarif bu şekilde..1 su bardağı ayırıyoruz ya ondan süt mıktarı fazla..dene memnun kalırsın ben begenerek yapıyorum..
    sevgılerle canım..

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)