Resim içime sinmedi pek:( üzerini sıvadığım maydonozun resimde bukadar sorun çıkaracağını tahmin edemedim:( ama önümüzdeki planlanmış çay saatlerine bu salatadan yapacağım için inş. daha net bir fotoğraf ve dilimlenmiş halini çekebilirim.
Benim yoğurtlu harcım ekmeklerime az geldi gibi ama ekmeğin marka farklılığından veya benim mayonez ve süzme yoğurdu eksik tartmamdan dolayı olabilir...2. kez yapışımda daha dikkatli davranıp iyice tartıcam,çünkü uzun yıllar severek yapacağım bir tarif :)
Tabaklarına servis yaptığımda tarif istenince;tamamdır yayınlanır dedım:) ben lezzetini,tavuk olmasına rağmen hafifliğini çok beğendim.Tarif,Sevgili Ufuk Mutfakta'dan...çok teşekkürler...
Malzemeler:
- 1 paket tost ekmeği
- 1 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü
- 200 gr kadar süzme yoğurt
- 200 gr kadar mayonez,
- 2 diş sarmısak,tuz
- 1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için )
- 1 adet haşlanmış yumurta(üzerini süslemek için)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı pul biber
- yeterince dereotu ( süslemek için )
Hazırlanışı:
1. Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın.
2. Süzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.
3. Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına, tavuklu malzemeti ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.
4.Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.
5. kinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.
6.Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak. Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.
7. Ayırdığınız yoğurt,mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın. ve üstüne aleminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
8. Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin.
9.Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.Etrafını maydonozla süsleyin ve rendelediğiniz yumurtayla süsleyin.
dilediğiniz gibi süsleyin,afiyet olsun...
ellerinize sağlık.bende çok istiyorum bu salatadan yapmayı ama kısmet olmadı bi türlü.sevgiler.
YanıtlaSilCanım enfes bir salata ellerine sağlık çokta şık kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilboşver resmi yenilersin nasılsa :))
YanıtlaSilbu salata malzemelerinden dolayı bayıla bayıla yiyebileceğim bir lezzet olmuş,ellerine sağlık canım...
kesinlikle kurtarıcı lezzetli şık asırlık bir tarif mutlaka denencekk
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
Görüntüde lezzette süper bayılırım...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
Bunu bende denemek istiyorum ellerine sağlık canım..mutlu pazarlar:)
YanıtlaSilbence görüntü süper.eline sağlık
YanıtlaSilÇok iştah açıcı olmuş, sunum çok hoş, ellerine sağlık
YanıtlaSilcanımm sunum harika olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım merhaba.Harika bir görüntü.Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilbende almıştım tarifi ama halen dnemedim en kısa zamanda yapmam lazım harika bir lezzeti olduğuna eminim seninkide güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık.
YanıtlaSilBir daha ki sefer yaptıgınızda dilim şeklinde fotolarsanız merakımı gidermiş olursunuz :)
çok defa yedim ama hiç denemedim. ben de denemek isterim bunu sanırım gelecek ilk misafirlerime. ellerine sağlık
YanıtlaSilOlá, amiga!
YanıtlaSilConheci seu cantinho e amei...
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso!...
Parabéns!!!
Uma ótima semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
hep denemek istediğim bir tarif,ellerine sağlık görüntü çok güzel gözüküyor :)
YanıtlaSil