Lezzetten çatladılar:)
Hani bi reklam varya; çatladı mı? çatladı mı? yok çatlamadı .... diye işte benim poğaçalarım ne zaman yapsam lezzetten çatladılar:) Yeğenler seçici olduğundan değişik tarifler yerine klasik poğaça yapayım dedim ve arşivden kolay bir tarif aradım.Galeta unlu poğaça, bunu yemem şunu yemem diye burun kıvıramayacakları tarzda bir lezzet oldu .. . Çünkü; tükenince tekrar istendi, tekrar tekrar yapıldı.
Tarifi not almışım ama kimden hatırlayamadım.Sanırım bir poğaça etkinliği yapılmıştı ve oradan almıştım.Patatesi fazla haşlayınca, poğaçanın hamuruna da biraz ekleyeyim dedim, hamura artı bir kıyırlık ve lezzet verdi.Denenmeye değer bir tarif, eminim herkesin galetalı poğaça tarifi vardır ama birde böyle deneyin bakalım, beğenecek misiniz?
GALETA UNLU POĞAÇA;
Malzemeler;
• 150 gr. Yumuşak tereyağı
• 1 adet haşlanmış, rendelenmiş patates
• Yarım çay b.sıvıyağ
• Yarım çay b. Yoğurt
• 1 yumurta; Akı içine Sarısı üzerine
• 1 paket susamlı, mahlepli kabarta tozu eğer yoksa k.tozu, 1 tatlı k. Mahlep
• 1 tatlı k.tuz
• Aldığı kadar un
Içi için;
• 2 adet haşlanmış patates
• Nane, tuz
Üzeri için;
• Yumurta Sarısı
• Galeta unu
Yapılışı;
1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Yumuşamış tereyağı, patates, yoğurt, sıvıyağ, yum.akını iyice karıştır.Un, Mahlep, k.tozu, tuzu ekle ve yoğur.30 dk. dinlendir.
3. Içi için patatesi rendeleyin nane ve tuzla karıştırın.
4. Hamurdan parçalar koparıp elinizde açın Patatesli içten bir miktar koyun ve kapatıp yuvarlayın.Önce yumurtaya sonra Galeta ununa batırıp tepsiye dizin ve fırına koyun.
5. 20-25 dk. sonra üstleri kızardığında POĞAÇALAR hazırdır.
AYYY ÇOK GÜZEL ÇATLAMIŞ BUNLAR HARİKA OLMUŞ ELİNE SAĞLIK
YanıtlaSilsusam çörek otu tesekkurler:)
YanıtlaSilufff yaaaa! buz gibi hava ve şimdi bunlarla yanıdna sıcacık bir çay, bol sohbet hatta ismi lazım değil bir film olacaktı ;)
YanıtlaSilellerine sağlık
çok leziz duruyorlar
Canım benim valla süper çatlamışlar hemde ellerine
YanıtlaSilsağlık enfes olmuşlar.Hayılı geceler çok öptüm...
Hep denemek istediğim ama sıra gelmeyen bir tarif bu.Ellerin dert görmesin canım...
YanıtlaSilgerçektende lezzetten çatlamışlar ,ellerine sağlık pek lezzetli gözüküyorlar
YanıtlaSilsevgiler
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
YanıtlaSilSevgilerle..
Ellerine sağlık lezzetinden şahane çatlamış,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsoruya hemen cevap veriyorumm lezzetinden ve arkadaşımın hamaratlığından çatladılaarr:))
YanıtlaSilİçine biraz da kaşar rendele ya da beyaz peynir ufala bak sıcakken bir kane ye o eriyen peynir başını döndürücek canım:)))
YanıtlaSilellerine sağlık,bayıla ayıla yerim bu poğaçaları ben bayılırım :D
Bu kadar övgü aldıysa tamamdır o zaman,tez zamanda denenecektir..
YanıtlaSilSalihacım ellerine sağlık..
Salihacığım ellerine sağlık, nefis görünüyor, lezzetinden de çatlamış:)
YanıtlaSilkızkardeşimin de yaptığı galetalı poğaça var, hatta geçen hafta tekrar yaptığında çayımıza eşlik etmişti:)
yemeden önce tereddütüm olan bir poğaçaydı ama gerçekten çok lezzetli oluyor, seninkinin hamurunda patates de var, bayatlamasını geciktiriyordur değil mi? gerçi o kadar dayanıyormu bilmem:))
elmalı kurabiyeleri denediğinde beğenirsin umarım, ben hamurundan çok memnun kalmıştım:)
sevgilerimle...
Saliha, pogacalar gercekten ikincilerini isteyecek kadar nefis gorunuyor. Eline saglik,
YanıtlaSiliffet
Ellerinine saglik Selihacim.Canim bende senin blogunu iyi takip edebilmek icin blogunu canim arkadaslarimin yanina kaydettim .Hersey gönlünce olsun sevgiler öptüm.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık kıyır kıyır nefis olmuştur...
YanıtlaSilgörüntüsünden de belli çok güzel olduğu ellerine sağlık :)
YanıtlaSilcanım bu lezzet şahanedir.benim vazgeçilmezimdir.çok sık yaparım.hemen her davette.ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilmintinin mutfagı teşekkürler:)
YanıtlaSilama benimkiler çatlamadılar? neden acaba? Fırın da daha evvel bişey yapmıştım ısı mı yüksek geldi acaba? Ayşe
YanıtlaSilsevgili ayşe,bazen çatlamadığıda oluyor,eğer lezzetli olduysa bence çok takılma ama evvelden pişiripte o ısıya attınsa etkısı vardır dıye düşünüyorum...
YanıtlaSilsevgılerımle