Pazar, Kasım 01, 2009

Fırında Pazı Bohçası


Umduğumuzdan daha çok hoşumuza gittiği için yayınlamakta sabırsızlandım.Kış aylarının sağlıklı sebzelerinden Pazı, bol miktarda A,B,C vitamini sayesinde bünyeyi kuvvetlendirici etkisinin yanı sıra düşük kalorili olması cabası.Pancar grubunda olmasına rağmen grubtaki diğer sebzelerin aksine kökleri değil yaprakları tüketiyoruz çünkü yapraklarının iriliğinin aksine kökü dallı ve az etli.
Genelede çorbalarda kullandığım ve pazı güzellemesini :) yaptığım pazıyı bu kış her türlü yemekte kullanmayı düşünüyorum.Bohçası da inanın çok lezzetli oldu.Bence davet masalarında başrolü kapabilir:))

Malzemeler;
  • 1 demet pazı
  • 250 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 s.b pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1,5 y.k salça
  • 1,5 s.b sıcak su
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber
Yapılışı;
  1. Pazıları ayıklayıp yıkayın.Tencereye su ve tuz koyup kaynatın.Pazıları sırayla içine atıp 2-3 dk bekletin.çok bekletirseniz yapraklar erir.
  2. Küp doğranmış soğanları kıymayla beraber tavadayağla beraber 2-3 dk. kavurun.Salçayı ekleyip karıştırın.Yıkanmış pirinçleri ekleyip sıcak suyu dökün,tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Hafifçe haşlanmış yapraklarını küçük bir kaseye karşılıklı çarpı şeklinde serin ve hazırladığınız harçtan koyup sarkan yaprakları karşılıklı olarak kapatın.Kaseyi ters çevirip pazı bohçasını çıkarıp yağlanmış fırın kabına dizin.
  4. Kalan yarım kaşık salçayı 1 su bardağı suyla açın ve pazıların üzerine dökün.Domates dilimleriyle süsleyip aleminyum folyayla veya yağlı kağıla kabın üzerini kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk.pişirin.
  5. fırından çıkarıp 5dk bekletin ve servis yapın.
  6. afiyet olsun.

15 yorum:

  1. kardeşim bu ne güzel resim iştahım kabardı doğrusu pazıyı da çok severim.
    eline sağlık.
    çok öptüm canımcım.......

    YanıtlaSil
  2. Canim iyi aksamlar.Pazinin sarmasini bende severim ama böyle daha hos olmuslarafiyetler olsun .Amerikane hamuru kek gibi deyil daha hafif üzerinde ki glosur veriyor sanki tadini.Canim sana iyi geceler hersey gönlünce olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  3. salihacım çok güzel bir tarif.En yakın bir zamanda hemen denicem.Bizimkiler fırın yemeklerinede bayılır.Ellerine sağlık. Hatice ablan

    YanıtlaSil
  4. görüntüsüyle mest oldum canım....gerçekten harika görünüyor....pazıyı ıspanaktan daha çok severim..tam benlik bi tarif gibi..

    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Yiyenlere afiyetler olsun harika gözüküyor....


    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiye...

    YanıtlaSil
  6. hep pazı alıp yapacagımı bilemezdim.hep klasik şeyler denerdim ama bu tarif tam bana göre.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. Cancağız ellerine sağlık,özledim yoksun ortalarada:)
    harika olmuş canım,yapıp yapıp yiyelim bu kış:)

    YanıtlaSil
  8. salihacım canım ellerine saglık şahane olmuş afiyet bal şeker olsun

    YanıtlaSil
  9. Saliha tam bir vitamin deposu,nefis olmuş.. bayıldım görüntüsüne.. ellerine sağlık...

    güzel bir hafta diliyorum..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Salihacım ben sevmiyorum sebze yemeklerini özellikle de yeşil yapraklıları. Ancak bu şekilde etle karıştırarak yiyebiliyorum. Bu tarfile ben bile yerim pazıyı. Ellerine sağlık. Görüntü şahane. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglik canim cok nefis gorunuyor sevgiler

    YanıtlaSil
  12. mutlaka deneyeceğim ..enfes görünüyor...

    YanıtlaSil
  13. http://nisasena.blogspot.com/2009/11/teyzemin-bebisleri.html

    YanıtlaSil
  14. canımın içi çok hoş görünüyor ama ben esas lutensiyayi çok merak ettim.önümüzdeki yaz mutlaka deneyeceğim.sen rahat ol güzelim benim durumumu senden farklı değil seni anlıyorum:))hiiç kasma.annene çok geçmiş olsun,hayırlı şifa diliyorum.seni güzel oğlunu öpüyorum.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)