Cuma, Eylül 11, 2009

İftar Sofraları ~ 4 / 2009







Bu sene Ramazan ayı, bizi üzen, huzursuz eden haberlerin yanısıra, çok bereketli,hareketli geçti.Arşivime (üstelik daha yayınlanmayı bekleyen)oldukça güzel tarifler,çekirdek ailemizin anılarına çok güzel anlar eklendi.Bayram için geri sayım başladı neredeyse tam 1 hafta kaldı,gerçi bayram arefesi bizimde hastane telaşımız başlıyor malesef bayram bize bayram olamayacak gibi çünkü bu pazar annemizi hastaneye ciddi bir ameliyat için yatırıyoruz, aslında geçtiğimiz pazartesi olacaktı fakat ertelendi.Dualarınızı bizden eksik etmeyin olurmu?
Eğer iftara davetli değilsek, kayınvalidemlerle iftar için birbirimize gidip geliyoruz.Misafircilik oynuyoruz bir bakıma,napalım canımız sıkılıyor:).İftar kalabalıkla güzel oluyor.Geçen hafta bendeydik, bu sefer annemler de yiyelim dedik.Gerçi bende de olsak kayınvalidemde de olsak,sen yorgunsundur deyip,yemeklerin çoğunu bizzat kendisi yapıyor sağolsun.Çoğu zaman bana etrafı toparlamaktan başka yapıcak birşey bırakmıyor.

Şefika annemle menüyü,uzun zamandır canımızın çektiği lezzetlerden oluşturmaya karar verdik. Ben dalyan köfteyi yapmak istiyordum,yassı taş kadayıfıysa uzun zamandır canım çekiyordu, şefika annem tv'de görmüş arpa şehriye pilavını ve bizde deneyelim bakalım nasıl olucak diyordu,ratatuyun ise hoş bir anısı var bizde:)ben çok severim ratatuyu.Çorba ise,Şefika annemin klasiklerinden.


Girdik mutfağa köfte malzemesini yoğurdum,kayınvalidem ratatuy için biber közledi.Şefika annem püreydi,şehriye pilavıydı derken salatayıda hazırladık ve elbirliği ile güzel bir menü çıkardık:)çok güzel bir Ramazan akşamıydı.Bu kadar ayrıntılı yazmamın sebebi yıllar sonra bu satırları okuduğumda tekrar bu güzel duyguları hatırlamak isteyişim ve bu hatıraları oğluma okutmak :)



Menümüz;

  • Kıymalı domates çorbası
  • Dalyan köfte(garnitürlü)
  • Püre
  • Arpa şehriye pilavı
  • Ratatuy
  • Mevsim salata
  • Yassı taş kadayıf

Kıymalı Domates Çorbası




Dalyan Köfte,Arpa Şehriye Pilavı,Ratatuy,Püre



Ratatuy







Yassı,Taş Kadayıf

12 yorum:

  1. ELLERİNİZE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYORLAR....MUHTEŞEMLER..SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  2. Canım herşey harika gözüküyor....

    YanıtlaSil
  3. Canım haklısın bazen hafımaz bize oyun oynuyor ve güzel anlarda yaşadıklarımızı bize unutturuyor. İyi ki ayrıntılı anlatmışsın. Albüm gibi okuyunca tekrar aynı duyguları hissedebilirsin canım.
    Sofranız çok güzel olmuş. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.
    Annen için acil şifalar diliyorum canım. Umarım önemli bir şeyi yoktur ve ameliyat çok başarılı geçer ve size bayram müjdesi gibi gelir canım.
    Tüm kalbimle dua ediyorum canım
    Sağlıklı ve mutlu bayramlar sizinle olsun canım
    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım anneciğinin ameliyatı başarılı geçecektir inşallah,sen içini ferah tut..Sofra ise harika,kayınvalidenle ilişkine bayılıyorum...Allah bozmasın,kocaman maşallah...

    Lezzetler ise süper,dalyan köfteye bende dün bir kitaptan bakıp yapmayı düşünüyordum ama ben kesin toparlayamam onu ortada :))nefis olmuş hepsi...Ellerinize sağlık...

    Mutlu haberler hep sizinle olsun... Senin yakışıklı ne yapıyor,kreşe devam mı???
    Öpüyorum....

    YanıtlaSil
  5. canım annene acil şifalar diliyorum.dilerim en kısa sürede eski sağlığına kavuşur.
    Allah yar ve yardımcısı olsun...
    sofranız yemekleriniz tüm emekleriniz yine çok güzel ve çok özel...afiyet olsun sizlere...iyi hafta sonları canım kardeşim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım Allah annene acil şifalar versin.Dualarım sizinle.
    Kayınvalidenin ve senin ellerine sağlık.Eee, boşuna dememişler gelin kayınvalide toprağından yaratılır diye.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. merhaba sofran çok iştah açıcı görünüyor şu saatte bile insanın canı çekiyor doğrusu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Canım benim allah annene acil şifalar versin çok dua edicem inş.
    sen bu satırları ilerde oğluna okut oda gelinine okutsun gelininde blog yapsın bizde saliha annemle bunları pişirdik desin inşallahhh sağlıkla gör hepsini :):)
    öpüyorum salihacım tekrar acil şifalar.Rabbim Hz. Eyüp a.s. ın şifasını nasip etsin.

    YanıtlaSil
  9. Allah sifa versin cok gecmis olsun, insaAllah ameliyat cok iyi gecerde sag selim taburcu olur iyilesir...
    SariGul Bedia

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)