Patlıcan,et,yoğurtla yapılan hem kolay hem lezzetli bir yemek Ali Nazik.Annem bize yoğurtlu patlıcan kısmını sık sık yapar ve ''ali nazik budur!'' der.Bende hayır kıymalısına alinazik denir diye inatlaşırdım ama bugün bir kebab ustasından, bu yemeğin özelliğinin sosu, yani yoğurtlu patlıcanında olduğunu öğrendim.
Esas Ali nazik;yoğurtlu patlıcan kısmıymış:) usta, üzerine acılı adana kebabı (görümcemin kulakları çınlasın harika yapar,tam kebab ustası olmuş kendisi) kesip daha sonra ufakçana :)) bir satırla iyice kıydı ve sarımsaklı yoğurtlu patlıcanın üzerine koyup, kor ateşte ısıttı.
Tarifler arasında kalmam klasikleşti artık,ilk yaptıklarımda başka bir tarif uygulamıştım ama bu sefer Sevgili Arkadaşım Nazife'nin tarifini uyguladım ve çok beğendik.Patlıcan severlere şiddetle tavsiye edilir,hafta sonu ailece yenilecek bir menüye çok şık ve lezzetli bir alternatif olur,aklınızda olsun....yanında muhakkak şalgam olmalı:))
Ali Nazik;
Malzemeler :
- 5-6 adet patlıcan
- 250 gr kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1'er çay kaşığı karabiber,kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :
- Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra çatalla 3-4 yerinden delinerek fırında veya ocakta közlenir.
- Tavaya kıyma konup kavrulur, içine biraz sıvı yağ, karabiber, tuz, küçük küçük doğranmış domates ve biber eklenerek pişirilir.
- ,Közlenen patlıcanları biraz soğuttuktan sonra küçük küçük doğranıp sarımsaklı yoğurt ve 1 çay kaşığı tuzla karıştırılıp servis tabağına alınır.
- Üzerine hazırlanan kıyma dökülür ve maydanoz ve kırmızı pul biber ile süslenip servis yapılır.
- afiyet olsun...
Cok guzel olmus,Dorusu uzerine adana kebabi koyma fikri pek hosuma gitti.Ellerine saglik
YanıtlaSilBen cok severim. Bu ve bunun gibi patlican yemekleriyle buyudum diyebilirim.Eline saglik
YanıtlaSilIffet
antepte 8 yıl kalınca yemeklerinin kokusu bir anda burnuma geldi...keşke patlıcan yiyebilseydim...eminim çok lezzetlidir.antepli bir arkadaşım üzerinin kebabını iri çeilmiş kebaplık eti tuz ve karabiberle kavurup patlıcanın üzerine döker üzerinede bol tereyağlı sos sanki iskender kebap...
YanıtlaSilsalihacım senin yaptığında çok güzel görünüyor eline yüreğine sağlık tatlım...sizlere afiyet bal şeker olsun bende yutkunayım bari))))) çok öptüm sevgiler....
çok sevdiğim çokda güzel yaptığım bir yemek ama ben satır kıymadan sote şeklinde hazırlayarak yapıyorum
YanıtlaSilCanımmm harikasın sevmeyen yoktur sanırım elleri
YanıtlaSilne sağlık kocaman öpüyorum...
Merhabalar canım...
YanıtlaSilBende hep yoğurtlu patlıcanlı kısmı ali nazik diye inatlaşıyordum ve bu doğrulandı:))
Ellerine sağlık nefis gözüküyor
şahane görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilçok güzel canım .bende ramazanlarda çok sık yaparım.eline sağlık.
YanıtlaSiloo enfes olmuş ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilhayırlı cumalar
Salihacığım ellerine sağlık çok güzel görünüyor gerçekten.Hayırlı cumalar cnm oğluşunuda senide kocaman öptüm...
YanıtlaSilBENCE DE SÜPER BİR YEMEK.ELLERİNE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ.AYRICA EKSTRA BİLGİ İÇN ÇOOOK TEŞEKKÜRLER SALİHACIĞIMMM.SEVGİLER..
YanıtlaSilHarika gorunuyor valla , ellerinize saglik..
YanıtlaSilPatlıcanı çok severim,ali nazik'i ev yapımı hiç yemedim...
YanıtlaSilEnfes gözüküyor ,ellerine sağlık...
Bilgi içinde teşekkürler,bende ayrıntısını bilmiyordum...
Güzel bir hafta sonu diliyorum..
saliha hanım sizi mimledim:))
YanıtlaSilsaliham ne güzel yapmışsın eline sağık canım.
YanıtlaSilne zaman geliyosun bana hadi bekliyorum.....
İmamla birlikte bende bayıldım doğrusu.Hiç dayanamam.eline sağlık.
YanıtlaSilEline sağlık patlıcan ve et ile yapılan bütün lezzetleri çok severim.Görüntüde çok süper.
YanıtlaSiliyi haftalar canım.