Şimdiye kadar hiç yapmadığım pratik ama lezzetli bu tatlıyı, görümcemin çok sevdiğini öğrenince yapmaya karar verdim.Karar vermekle kalmıyor tabii ki,tarifte lazım:)aksilik bu ya net kesik.Evde dergilerde tarif ararken hem ben dergilerin içinde kayboldum hem oda dergilerden dolayı dağıldı:)tarifi bulamadığım gibi birde oda topladım:)tamam çok uzun sürmemiş olabilir ama dergileri tekrar istif edip kutularına koymak her defasında çok zor geliyor bana..
Yakılan şekerle yapılan şerbetin ağır olduğuna karar vermiş biri olarak,bu yöntemi denemedim.Nasılsa misafirler gidene kadar birkaç deneme daha yapacaktım bu sebeble önce aklımdaki miktarlarla yaptım tatlıyı...pudingli kısım hariç şerbeti biraz sulu oldu, anladım ki bir dahaki yapışım da şekeri fazla ama suyu daha az tutmalıyım:)
Evdeki h.cevizli pudingi kullandım ama pudingli harç gözüme az gözükünce, vanilyalı pudingi de hazırlayıp üzerine yaydım.Ablam, muhallebili olan katı biraz yüksek (fazla) olmuş ama h.cevizi çok yakışmış dedi.Bu tatlıyı sanırım ben kalın muhallebili sevdim,tıpkı cheesecake'de sevdiğim gibi..
PUDİNGLİ ETİMEK TATLISI;
Malzemeler;
- 1 paket etimek
- 1 paket hindistan cevizli puding
- 1 paket vanilyalı puding
- 6 s.b. süt
- 1,5 bardak şeker
- 2,5 bardak su
- etimekleri orta boy bir kaba sıralayın.Suyu,şekeri tencerede şeker eriyene kadar kaynatın.
- Şerbeti ilk sıcaklığı çıkınca etimeklerin her katı ıslanacak gibi dökün.
- 3 bardak sütle h.cevizli pudingi hazırlayıp etimeklerin üzerine yayın.3bardak sütle bu defa vanilyalı pudingi hazırlayın ve yayın.Tatlı soğuyunca üzerine fındık serpip buzdolabında 1 saat bekletin.
Markette alışveriş yaparken, keşkül krizimin tutmasıyla alınan hazır keşkülle yapıldı bu tatlı:)ablamla beraber yaptık.Şerbetini ablam hazırladı.Ama bu defa şerbet çok tatlı geldi bize.Birde keşkül kısmı çok inceydi:):):)
Malzemeler;
- 1 paket hazır keşkül
- 1 paket etimek
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Etimekleri borcama dizin.Şerbet için,şeker ve suyu kaynatın ve sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökün.keşkülü paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın ve etimeklerin üzerine yayın.
Tam kıvamında bir şerbet oldu,tavsiye ederim.Bundan böyle bu ölçülerle yapacağım bu pratik tatlıyı.Aslında etimeklerle elimdeki tarife göre çok farklı bir tatlı yapacaktım ama etimekler az gelince bu şekilde yapıldı.Yani muhallebinin fazla gelmeside bu yüzden:)
Binbirçeşninin notu;
Muhallebisi ince olsun derseniz aşağıdaki ölçüleri yarıya indirmeniz yeterli...Birde ilk sıcaklığın çıkması tabiri;pişirdiğiniz muhallebi,sos vb. pişirip, ocağı kapattıktan sonra soğumaya yardımcı olmak için biraz daha karıştırmak ve 5 dk beklemek anlamına geliyor...
ÇİKOLATA SOSLU,MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI;
Malzemeler;
- 1 paket etimek
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 bardak su
Muhallebi için;
- 1 lt. süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- Etimekleri borcama dizin,şerbeti kaynatıp hazırlayın ve etimeklerin üzerine dökün.
- muhallebi için; bütün malzemeyi önce karıştırıp sonra pişirin ve ilk sıcaklığı çıkınca etimeklerin üzerine yayın.
- Çikolata sosu için; bir kapta malzemeleri topak kalmayana kadar karıştırın ve ocağı yakıp pişirin. ilk sıcaklık çıkınca muhallebinin üzerine yayın.
- dolapta 1 saat bekletin ve dilediğiniz şekilde süsleyin.
saliha'cım harika bir dosya olmuş :) eline sağlık.
YanıtlaSilMutlu pazarlar Salihacığım.Hepsi birbirinden güzel olmuş.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSiletimek tatlıya cok acık ben ilk duydugumda ıyyyk dedim ama annemin verdiği tarifide bloga koymaktan geri durmadım yalan değil :)
YanıtlaSilMmm... bu tatlilara dayanir mi? Ellerine saglik. Hangisini denesem diyor insan.
YanıtlaSilSelametle...
Kurdugum cümle yanlis olmus ama anlasiliyordur herhalde.:)
YanıtlaSilyeşil kivim teşekkürler canım,
YanıtlaSilmüjdem sagol,
gökçem bende sevmezdım ama bu kadar denedıkten sonra:)sevıyom galıba,
lavantın sagol,ben anladım merak etme:):):)
Ne güzel çeşit çeşit etimek tatlısı bayılırım.Çok sık yaparım.eline sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık..
YanıtlaSilhem şerbetli hemde hafif tatlılardan biri bence etimekli tatlılar..
bende muhallebili yapıp,üstüne bir kat da kremşanti sürüp yaparım,o da şahane olur..
kolay gelsin..
Gerçekten tek kelime ile harika bir dosya:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Ben hiç yemedim,iki haftadır yemekteyiz programında adını duyuyorum ,ama lezzetini tam kestirememiştim.Sen çeşit çeşit yapmışsın,birinde karar kılıp denemem lazım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgiler.
Yakışıklıyı öpüyorum.
Bizim evde cok sevilen tatlidir etimek tatlisi, cikolata soslu olani cocuklar daha da sevdikleri icin o daha cok tercih ediliyor..
YanıtlaSilHer ikisi de harika görünüyor, ellerine saglik Saliha'cim. Sevgiler.
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor her ikiside bende çok yaparım Bu ayda çilek soslusunuda tavsiye ederim.
YanıtlaSiltatlı şenliği mi var..nefis olmuş hepsi de.harikalar doğrusu..sevgiler..
YanıtlaSilGuzel bir dosya, ben de henuz bu tatliyi hic denemedim. Artik deneme sirasi gelince buraya bakarim.
YanıtlaSilIffet
eline sğlık saliş,ben mutlaka yakıyorum şekeri,onun üstüne pastacı kreması üstünede bir kar krem şanti en üstede bol ceviz eğer çok hızlı ve baştan savma yapmadıysam :)) millet hasta ooluo valla
YanıtlaSilSalihacığım bizde de çok sevilir bu tatlı, hele büyük oğlum bayılıyor:)
YanıtlaSildaha önce eklemiştim, çikolata soslusu ise hala arşivde eklenmeyi bekliyor:(
ben şekeri karamelleştiriyorum, öyle çok lezzetli oluyor, 1 paket etimek için ise birebir ölçü 2 bardak şeker ve su iyi geliyor...
seninkiler de çok lezzetli görünüyor, sunumları da çok güzel, ayrıca üç peynirli muffinler de çok nefis olmuş, geçen hafta ben de peynirli muffin yapacaktım, son anda evdeki istek başka yönde olunca yapamadım...
ellerine sağlık canım, sevgiler...
salihacım harika olmuş hepsi birbirinden güzel görünüyor.ellerine sağlık ...ya ne hikmetse bu aralar bizdede tatlı fazla tüketilmeye başlandı acaba bahar yorgunluğuna karşı alternatif savunma içindemiyiz canlanalım diye....
YanıtlaSilneyse çok öptüm canım güzel bir hafta geçirmen dileğimle...sevgiler....yeşim....
Saliha vallahi brova 3 tane hemide.Biliyorsun değilmi hafta içi ben gebzedeyim tatlıları hafta içine denk getir emi :))
YanıtlaSilmerhaba,ben etimek tatlısını şerbetle değil,sütle ıslatıyorum,şerbetliye göre çok daha hafif oluyor.ılık süte biraz şeker katıp,etimekleri kaşıkla sütün içinde çevirip,diziyorum.üzerine nişastalı muhallebi yapıp,soğuyunca toz krem şanti katıp mikserle çırpıyorum,etimeklerin üzerine yayıp,en üste çikolata sos...süper oluyor,mutlaka deneyin.Bursa'dan sevgiler.nurhan
YanıtlaSilmerhaba sevgılı nurhan..fikrini bizimle paylaştığın için çok teşekkur ederım..bende yeni kaşfettiğim bi etimekli pasta yapıyorum nefiss oluyor..gercekten serbetlılere göre cok hafif:) sevgılerımle..
YanıtlaSilsaliha hanım benim şöyle şerbetli ekmek tatlısı gibi yada bol cevizli kıbrıs tatlısı krizim geldi 2 gündür:))oyüzden bugün etimekli tatlı yaparak yatıştıracağım ellerinize sağlık...
YanıtlaSil