Salı, Nisan 21, 2009

ZEYTİNYAĞLI BAKLA,ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Soframızdan eksik etmediğim zeytinyağlılar..Eşimin bıkmadan hergün yiyebileceği bir sebze bakla.Ben zeytinyağlı bakla yapacağım zaman içlerinden 6-5 tanesini, bakla çorbası için muhakkak ayırıyorum:) Faydası saymakla bitmez bu linkten inceleyebilirsiniz..




ZEYTİNYAĞLI BAKLA;
  • 1 kg. bakla
  • 2 y.k un
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı z.yağ
  • 2 adet kesme şeker ve tuz
  • dereotu

Yapılışı;

  1. Baklaları iyice yıkayıp unlu limonlu suda bekletin.yıkayıp unlu suda bekletmemizin sebebi pişirirken unlu suyu kullanacak olmamız.
  2. baklaları iriyse ikiye bölün,kılcıklarını alın.Tencereye soğanı,yağı,baklaları yerleştirin.
  3. limonlu unlu suyu,şekeri,dereotunun yarısını,tuzunuda ekleyip kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin.
  4. muhakkak soğuk ve üzerine kalan dereotu ve yoğurtla servis yapın.:)

Yer elmasını çok severiz,çiğ olarak da tüketilebilir,çok faydalı kalorisi çook az bir sebze..aman dikkat çok şişkinlik yapar:) daha ne faydası var derseniz bu linkten faydalanabilirsiniz..




ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI;

Malzemeler;
  • 1 kilo yerelması
  • 1çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • limonlu su
  • şeker,tuz

Yapılışı;

  1. yer elmelarını soyun ve limonlu suda bekletin.
  2. soğanı doğrayıp tencereye alın üzerine doğranmış havuçları ekleyip biraz kavurun.Sonra elmaları,yağı,şekeri,tuzu ,suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  3. ılık servis yapın.

9 yorum:

  1. Ne kadar nefis görünüyorlar canım..

    YanıtlaSil
  2. İkisi de çok güzel görünüyor... Ellerine sağlık Salihacığım... Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Zeytinyağlıdan asla vazgeçemem ellerine sağlık ca
    nım kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Salihacığım ellerine sağlık,tam mevsimi bunların.

    YanıtlaSil
  5. Ben de baklayi sok severim ama yerelmasi yedigimi hatirlamiyorum.
    Eline saglik.
    Iffet

    YanıtlaSil
  6. Yerelmasini denemistim ve pek tutmadim ama baklaya bayilrim.
    Hep bilindik yöntemle yaparim salcali, sarimsakli yogurtlu... Biz zeytinyagi kullansak da yapilsi degiysmez.
    Zeytinyagiyla yapilan bu yemekler daha cok ege tarafinda yapiliyor herhalde. Ve istanbul da...
    Bu türünü bilmiyorum ama deneyecegim bir gün.
    Ellerine saglik.
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  7. her biride sevdiğim taifden ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Rejimlik bir menü aslında.Bu hafta ben de yapmalıyım,ellerine sağlık....

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Salihacim gok nefis görünüyor gercekten. Ellerine saglik canim. Sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)