Salı, Nisan 14, 2009

ACEM PİLAVI




İçine et girdiği halde en beğendiğim pilav oldu kendileri:)İran saraylarında yapıldığı gibi Sultan 2.Abdülhamit'in ziyafet menülerinde yer alan bir lezzet.Yanına çorba ve salata yetiyor ama muhakkak komposto yapın pilavla çok yakışıyor.Tarif buradan.



Sevgili Mine mutfakta'nın düzenlediği, ye 44 Yöresel Yemeklere yolluyorum ve Mineye kolaylıklar diliyorum.





Acem Pilavı;


Malzemeler;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 500gr kuşbaşı et
  • 3 su bardağı et suyu ya da sade su
  • 2 orta boy soğan
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı çamfıstığı
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil ,tuz

Yapılışı;

  1. Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün.
  2. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletin.
  3. Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp tohumlarını havanda dövün. (ben kakule eklemedim)
  4. Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın. Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
  5. Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın. (ben baştan pilav tenceresinde yaptığım için bu işlemi atladım)
  6. Tüm baharları - + kuş üzümü ve çamfıstığını- ekleyin, etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın.
  7. 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatın ve bırakın 20 dakika dinlensin.
  8. Sonra büyük bir servis tabağını tencerenin üstüne kapatın, tencereyi ters çevirin ve Acem Pilavı'nı üstündeki etlerle birlikte servis edin.

12 yorum:

  1. Canımmmmmmmm ellerine sağlık harikasın süper olmuş kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. salihacım canım benim ziyaretine çok sevindim teşekkürler...pilavda harika olmuş eline yüreğine sağlık...bana mesaj konusunda yorum yazmışsın canım benim müsadenle bende fikrimi yazmak istiyorum belki biraz uzun olucak ama ....
    salihacım bana mesaj bırakmayan arkadaşlara gücenmiyorum çünki maalesef bende tarif verip çıkıyorum ve bir çok arkadaşımı çok istememe rağmen göz ağrım artmasın diye ziyaret bile edemiyorum.glokom rahatsızlığım iyice ilerledi ve sağ gözümde %45 görme alanımda tahribat olmuş bu aralarda çok iyi değilim ağrım var bu yüzden bilgisayar başında çok kalamıyorum ağrılarım artıyor... inanıyorumki ziyaret edemediğim dostlarım beni anlayacaklardır. mesaj konusuna gelince:
    tariflerime yorum yazılmış veya yazılmamış çok önemli değil...hatta her bir tarife binlerce yorum gelse bile bu beni olduğumdan daha üstün veya daha küçük yapmaz...burası sanal ortam insan kendini kaptırmamalı daha önce dediğim gibi benimki sadece HOBİ....
    yalnız şunuda belirtmek isterim ki sanal ortamda olduğunu unutup kendini kaptıran bazı kişilerin taraf tutarak oynadıklarını görüyorum bunada sadece gülüp geçiyorum.........buda sanırım hayatın gerçeği.....
    seni ve oğluşunu çok öptüm.....sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. resimde dumanının da gördüm sanırım pilavım.şahane olmuş canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Benim ev halkinind a severek tuketiyi bir pilav tarifi.Elelrine saglik canimm

    YanıtlaSil
  5. http.//belguzaranne.blogspot.comSalı, Nisan 14, 2009 4:56:00 ÖS

    merhaba guzel görünüyor pılav elıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bu pilavi en yakin zamanda denegecegim. Pilav yemegi cok seven bir oglu olunca insan, pilavin icine ne katsam diye dusunup duruyor. Cok guzel bir alternatif. Eline saglik canim.
    Iffet

    YanıtlaSil
  7. bu pilavı çok tuttum bennnn.koca tencereyei ben yiyebilirim yani.ellerine sağlık salihacığım..

    YanıtlaSil
  8. Enfes gorunuyor gercekten. Doyurucu bir pilav. Cok severim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  9. Canım harika olmuş gerçekten.Yarın denemek istiyorum nasipse.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. salihyacım bu pilavı him yemedim ama çok duydum inşallh bir gün denerim bende ellerine sağlık çok nefis duruyor..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. deryacım cok tesekkurler..
    yetur ablacım her kelımene katılıyorum senı cok sevıyorum canım benım..
    neslıhancım sagol canım,

    YanıtlaSil
  12. neslihan,
    lezzetsefası,
    berguzaranne,
    iffet
    defnecım,
    düşbhcesi,
    semcım,
    mujdecım
    herkese gonulden tesekkurler:)

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)