Anne olunca hayata daha bir ciddi yaklaşıyor insan,yaşam düzenini çocuğuna göre ayarlıyor.Yeme-içme adetleri,uyku düzenleri:)sosyal aktiviteler çocuğun hareketleri doğrultusun da ayarlanıyor.Ne mutlu bana ki;oğlum sayesinde sağlıklı yaşamayı benimsedim:).Mümkün olduğunca; eskisi gibi abur cubur yemiyoruz,gazlı içecekler tüketmiyoruz,sağlıklı ,besleyici yemekler yapmaya özen gösteriyorum,içinde katkı maddesi olmayan besinleri evimize sokmaya çalışıyoruz,ekmeğimizi bile evde yapıyoruz:) vee artık hiç mi hiç hazır bulyon almıyoruz:)
Evet,tavuk veya kırmızı et suyumu evde kendim hazırlıyorum.İlk başlarda çooook zahmetli geldi,açıkçası çok zorlandım ama artık elim alıştı.Kasaba her gidildiğinde muhakkak,bulyonluk tavuk ve kırmızı et alınıyor.Üstelik maliyeti de çok ucuz;2 tl ile 10 tl arası değişiyor.Çorbalık kemik diye isterseniz kasabınız size verecektir.Olmadı,haşlama tavuk veya et yemeği yaptınız suyunu kaplara koyup,yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Bana, bebek ve çocuklar için sağlıklı yemekler soranlara çok güzel bir başlangıç:)
TAVUK VEYA KIRMIZI ET SUYU;
· Çorbalık tavuk veya kırmızı et
· Su
· Tuz, tane karabiber,kimyon,köri,(köri tavuğa eklenecek)
· Defne yapraği, biberiye,maydonoz,kereviz yaprağı
· Bütün soğan,havuç,kereviz (kereviz isteğe bağlı)
& ölçü belirtmedim ama ilk yapacak olanlar,yarım kiloluk kemikli ete bu malzemelerden 1’er tane eklerse yeterli olur sanırım.
Yapılışı;
1. Bütün malzemeler düdüklüye veya tencereye konur.düdüklü zamandan kazanmanızı sağlar.
2. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su eklenir ve kapatılır.
3. Tavuksa 30 – 40 dk. etse 1 saat pişirilir.
4. Et suyu soğuyunca süzgeçten geçirilir ve buzluk kaplarına paylaştırılır.
5. Buzlukta donunca kaplardan buzdolabı poşetlerine aktarabilirsiniz.
vay be sen gercekten cok becerıklısın kesınlıkle:) ellerıne saglık cok ıyı fıkır
YanıtlaSilZEHRA,CANIM COK NAZIKSIN:))TESEKKURLER...
YanıtlaSilçok haklısın canım.
YanıtlaSilbizlerde yıllardır böyle yaparız.
çok sağlıklı ve doğal gerçektende..
sevgilerrrr
Canım ne kadar güzel bir fikir,süpersin hamarat arkadaşım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTakdire sayansiniz fikriniz ve uygulamaniz tam yerinde ellerinize saglik...
YanıtlaSilEline sağlık canım,benimde başvurduğum bir yöntem bu.Çok pratik oluyor el altında olması etsuyunun...Sevgiler....
YanıtlaSilharika bir fikir..ben de yapıyorum ama buzluk kaplarına koymuyordum.bu şekilde pratik olmuş.ellerine sağlık.slmlar
YanıtlaSilAy ne zahemt ne zahmet elinize sağlıkk...
YanıtlaSilBen kaynatıp etin tavuğun suyunu direk kullanıyorum yoksa ben tembelmiyim????
süpersin..harika bir fikir bu...
YanıtlaSilellerine sağlık canımm...bende bulyonlarda soğan tadı var diye alamıyordum..ben yaparsam soğan katmamış olurum...
öptüm ...
nunu,
YanıtlaSilderya
tesekkurler canlarım....
elmasekerı,cok nazıksın tesekkurler canım,
oyacım degılmı?cok guzel ve saglıklı...
suheyla dene bak..daha kolay..
hansa,ypk degılsın tabııkıde:))
adaşım,evet sogansızda olur:))
canım gerçekten süper bir fikirolmuş..evde yapılan hem daha lezzetli oluyo..
YanıtlaSilhemde içinde ne olduğunu bilerek yemek insnın içini rahatlatıyo..
ellerine sağlık..
çocuklu bir anne olarak mutlak deneyeceğim..sevgiler....
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbende dononeleri babye yedirdikten sonra kapları bir güzel yıkayıp içine et suyu döküp donduruyorum çorba pıt pıt diye atıveriyorum..
lezzetduragi.blogspot.com
vildan
Çok güzel bir fikir. Ben de kemik suyu yapıyorum ama cam kavonaza koyup kaldırınca bazen kırılıyor kavanozlar.Senin yöntemin çok güzel. Akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler. Fikir için teşekkürler.Sevgiler
YanıtlaSilbu bilgiler benim gibilere ilaç biliyorsun değilmi :)
YanıtlaSilBlogunuzun keşfinde çok geç kaldığıma inanıyorum. Müthiş çalışmalarınızın ancak bir kısmını inceleme fırsatım oldu. Sonra ki zamanlarda ilgim, çalışmalarınızın takibi yönünde olacak ve bilgi ve tariflerinizden yararlanacağım. Özellikle bulyon yapımı bir hayli ilgimi çekti, malzemelerin tedarikinden sonra ilk fırsatta deneyeceğim. Öncelikle bulyon tarifiniz için teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilBen de blogunu görüp bir türlü ziyaret etme şansını bulamayanlardan olarak bulyon fikrini çok beğendim.Ellerine sağlık .Bundan sonra görüşmek dileğiyle
YanıtlaSilYEŞİL DOMATESİM TEŞEKKÜRLER:))
YanıtlaSilVİLDANCIM,COK GUZEL BIR YONTEM DAHA...
PELİN,SAGOL CANIM,BU ŞEKİLDE COK PRATIK OLUYOR..
GÖKÇE,BENDE BIR TARIF BULDUGUMDA VEYA GUZEL BIR FIKIRLE KARSILASTIGIMDA İLAÇ GIBI GELIYOR,HAKLISIN:))
SEVGILI ADSIZ;NAZIK GUZEL SOZLERINIZ ICIN COK TESEKKUR EDERIM..ELIMDEN GELDIGINCE BILDIKLERIMI PAYLAŞMAYA ÇALIŞIYORUM..HERZAMAN YORUMLARINIZI VE ÖNERILERINIZI BEKLERIM:)
AYSEGUL,HOSGELDIN VE COK TESEKKURLER..SEVGILERIMLE..
BUTUN ARKADASLARIMA SEVGILERIMI YOLLUYORUM:))
Bu yöntemi duymuştum.Ben de kavanozlarda saklıyordum ama çok yer kaplıyor.Teşekkürler bizimle paylaştığın için.
YanıtlaSilSEVGILI KITCHEN SWEET KITCHEN ,BEN TESEKKUR EDERIM GUZEL YORUMUN ICIN:))
YanıtlaSilSEVGILERIMLE
fikir için teşekkürler,sağolun
YanıtlaSilBEN DE KENDİM BULYON KULLANMAM.ET SUYUNU BUZLUĞA ATIP GEREKİNCE KULLANIRIM.SENİ DE TABRİK EDERİM..
YanıtlaSilSalihacım, becerikli arkadaşım harika bir fikir, ellerine sağlık:).
YanıtlaSilBen yeni evli biri olarak şimdilik eve ve işe yetişmeye çabamdan pratik ne yöntem varsa ona başvuruyorum. Bizim eve de katkılı hiçbir şey giremez kesinlikle..Üşenmeyip bu bulyonlardan yapmalıyım ben de:). Bir kere yapıp buzluğuma atarsam sonrası için büyük pratiklik olacak.
Güzel bir haftasonu diliyorum.
Sevgilerimle:).
aslı
HARİKA.. üşenmesem de ben de yapsam hemen.
YanıtlaSilCanim masallah sana,her seferinde hayranlikla bakiyorum...çok haklisin bu sekil çok daha saglikli,vaktim olsa denicem ama kesin bir gun denerim insallah...harikasin,harika tariflerine devam diyorum:))opuyorum
YanıtlaSilhaydı mutfaga,ben tesekkurederım,sagolun guzel yorumlarınız ıcın:),
YanıtlaSilfunda,masallah bıze :))
aslı,evet sonradan buyuk rahatlık:)
pelin,denersın ıns..alıştınmı kolay:),
hurıye canım cok sagol,guzel ve nazık sozlerın ıcın..
herkese guzel bır pazar dılıyorum:))) bol soguk ve fırtınaya ragmen:))
ben et ya da tavuk yemiyorum, o yüzden sebzeli ya da domatesli bulyon yapımı nasıl olur diye düşünüyorum..sizce hangi sebzeler konmalı ve nasıl konmalı?
YanıtlaSilmerhaba hayırlı gunler
YanıtlaSilSEVGILI ADSIZ GEC KALAN YAROM ICIN ÖZUR..SEBZELI BULYON ISTEDIGINIZ AROMATIK SEBZELERI KEREVIZ VE YAPRAĞI HAVUC PIRASA DIMATES KAYNATTIKTAN SONRA AYNI YONTEMLE KAPLARA KOYUP DONDURABILIRSINIZ:)
YanıtlaSilSEVGILERIMLE
merhaba
YanıtlaSilbende ilk defa bulyon yapmayi deneyecegim marketlerde satilanlarin iceriginde kurutulmus et yaziyor benim de aklima tarifteki gibi yaptiktan sonra hepsini rondodan gecirsem acaba nasil olur diye dusunuyorum yemegin tadini ozellikle pilav sebze yemeklerini cok degistirir mi?