Ana yemek görevini üstlendiğimde,ne yapacağım diye düşündüm.Aklımdan; hasan paşa köfte,salçalı biftek gibi yemekler geçsede hem uğraştırıcı olmasın hem de önceden yaptığım bir yemek olsun dedim.
Sebzelisini, Oktay ustada görmüştüm ama tarifinde bazı eksiklikler vardı,bende malzemeleri kendi kafamdan yaptım.
Elbasan Tava'nın buradaki ana tarifine ; etlerin artan suyunda 3 adet patates , 3 adet havuç haşladım ve iri şekilde doğrayıp ilave ettim.Hamur malzemesini; et 1,5 kilo olduğundan,çoğalttım; 2 'şer bardak yoğurt ve una 3 yumurta kırdım ve etin suyuyla kıvamını açıp,ayarlayıp sebzeli etleri dizdiğim fırın tepsisine yaydım.
Böylesi hem bereketli hem çok daha lezzetli oldu,tavsiye ederim:)
Kardeşimin sevdiği bir pilav,değişik bir pilav denemek isteyenler için hem kolay hem leziz:)
HAVUÇLU PİLAV;
Malzemeler;
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 3 Su Bardak Sıcak Etsuyu
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağ +1 Yemek Kaşığı Mısırözüyağı+1 Yemek Kaşığı Ayçiçekyağı
- 2 Adet Rendelenmiş Havuç
- Tuz,Limon suyu
Yapılışı;
- pirinç tuzlu sıcak suda su soğuyuncaya kadar yaklaşık 20 dk bekletilir.
- tereyağ,sıvıyağlar tencerede kızdırılır ve 2-3 kere soğuk suda yıkanmış pirinç eklenir.
- pirinçler şeffaflaşıp,kaşıktan tek tek dökülmeye başlayınca sıcak et veya tavuk suyu ve 1-2 damla lion suyu,rendelenmiş havuçlar eklenir karıştırılır.
- pilav suyunu çekince bir kere daha karıştırılır ve ocak kapatılır ve demlenmeye bırakılır.
- afiyet olsun.
Klasik bir cümle;''Z.yağlı taze fasulyenin yapılışını bilmeyen yoktur'' diyeceğim:) gerçekten öyle ama hem bana gelen maillerden dolayı hem de arşivimde yer alsın istediğimden annemin üsülü yazacağım:)
Malzemeler;
- 1 kilo taze fasulye
- 4-5 adet küp doğranmış domates
- 2 adet yemeklik doğranmış orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- tuz,şeker 1 er tatlı kaşığı
- sıcak su
- soğanlar tencereye döşenir.
- üzerine büyüklüklerine göre , ikiye,üçe bölünüp yıkanmış,ayıklanmış fasulyeler dizilir.
- en üste de domatesler döşenir.
- tuz,şeker,sarımsak eklenir ve kapağı kaatılıp altı kısık şekilde açılır.
- fasulyeler bu şekilde 5 dk. pişirilir, suyunu saldığında suyun mıktarına göre su eklenir ve diriliklerini kaybedinceye kadar pişirilir:)
- çok sulu olmasın tadı kaçıyor:)
Bahçemizde mürdüm eriği ağacımız olduğundan, bu sene bol bol buzluğa stokladık.Çok lezzetli oluyor.Yarım kilo eriği temizleyin.üzerini 3-4 parmak aşacak kadar su ekleyip 2 bardak şeker ilave edin ve pişirin.soğutup servis yapın ;bu kadar:))
HERKESE BEREKETLİ,HUZURLU HAFTALAR NİYAZ EDERİM..
canım nefıs hersey cok nefıs ellerıne saglık öpüldün
YanıtlaSilcanimin icuuuuuuu dokturmusun gene ellerine saglik taklim opuyorum
YanıtlaSilBen bir tabak fasulye ve pilav alayim ee yanina bir kase de hosaf istiyorum:)
YanıtlaSilEllerine saglik canim,harika olmus hepsi.
Ayrica sana ugramayi unutuyorum hep ve izninle linklerime ekliyorum seni,aklimda olsun diye:)
Selamlarimi birakiyorum.
SERAP...
yemekler leziz...sobeledm sizi cevaplarsanız sevinirim....
YanıtlaSilSaliha'cığım,yemeklerin hepsi birbirinden lezzetliler..Ellerine sağlık canım..Senin yaptığın yemeklerin her biri çokkkk lezzetli görünüyor..)Harikasın tatlım..)Öpüyorum yanaklarından..
YanıtlaSilSevgiler..
Ellerine sağlık Salihacığım,herşey çok lezzetli görünüyor.Kompostonun rengi muhteşem.
YanıtlaSilElbasan tavayı senin tarifinle denemek istiyorum.
sevgiler...
Canım arkadaşım eline sağlık bu ne güzel bir iftar sofrası.Bayıldım
YanıtlaSilCnm benim yorumuna teşekkür ediyorum.Bu paçanga konusu yılan hikayesine döndü yahu.Ben de özellikle paçanga yazmadım yanlış olmasın diye.desene bu konuda iyi bir araştırma yapmak gerek.Bende domates ve biberlisini tercih ederim.
YanıtlaSilcnm tarifin nefis görünüyor ellerine sağlık.tarif defterime girdi bile:)öptüm
Salihacığım, canım benim enfes omuş her bişi.. Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilöpüyorum yanaklarından
sevgiler..
hepsi çok güzel olmuş ama ben taze fasulyeyi alayım ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım resimlerinde, menünde herşey harika olmuş. Komposto düşkünü olan ben bu resmi görünce hemen yapmayı düşünüyorum. Ellerine yüreğine sağlık...
YanıtlaSilSEDACIM CANIM SAGOL,GERCI KOMPOSTO RESMI COK NET DEGIL AMA YINEDE ISTAH AÇICI:)
YanıtlaSilAYSE PAMUK BUYUR AL AFIYET OLSUN:)
ZERRIN COK TESEKKURLER CANIM:))
Canim ellerine saglik cok guzel olmus.Bayilirim fasulyeye ve kompostaya bak oruclu oruclu canimi cektirdin .
YanıtlaSilben şu anda sadece tazefasulye yiyebilirim alimm bi tabak. diyet belası var başımdA:)) elelrine sağlık hayatım. çok öptüm seni.
YanıtlaSilOff canim yaaa,hersey nefis ve harika olmus...baka kaldim çok hos bir tarifmis ben bilmiyordum sahane gorunuyor vallahi...ellerine saglik,sevgiler...optm
YanıtlaSilellerınıze saglık cok guzel gorunuyorlar
YanıtlaSilCok nefis yemekler yapmisin yine Saliham,ellerine saglik.Ama hosafin rengine bayildim,ne kadar güzel görünüyor.
YanıtlaSiliftarda çok güzel olur fasulye bende çok severim ellerine sağlık kompostoda çok güzel olur tabiki:))
YanıtlaSilsevgilere
Herşey enfes görünüyor canım,eline koluna sağlık..
YanıtlaSilHayırlı iftarlar..
Beyaz bir güvercin gönderiyorum sana, kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi, tüylerinde nur var. Senin de kalbin nurla dolsun kadir gecen mübarek olsun
YanıtlaSilSevgi hak edenin, umut sabredenin, zafer inananın, mutluluk bekleyenin, bunların tümü senin ve sevdiklerinin olsun.
hayırlı kandiller
YanıtlaSilhepside enfes canim ellerine saglik
YanıtlaSilhayirli kandiller ve cumalar sevgiler
Kadir gecemiz mubarek olsun...
YanıtlaSilDualarda buluşalım...
Selamlar...
Sevgiler....
O gece boyunca melekler, Rablerinin izniyle ölü canlara hayat taşımak için bölük bölük inerler; her çeşit barış, huzur, saadet ve güven taşırlar... ta şafak sökünceye dek!.. Bu mübarek Kadir Gecesinde Allah dualarınızı kabul etsin.
YanıtlaSilSalişim tek kelimeyle enfes herbirşeyler, ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilKadir gecen mübarek olsun,
öpüyorum..
Kadir geceniz mubarek...dualariniz kabul olsun...kocaman opuyorum...sevgilerimle
YanıtlaSilcanım kandılını kutlarım sevgıler..
YanıtlaSilYağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan bu mübarek gecede dualarınız kabul, ameliniz makbul, Allah'ın selameti üzerinize olsun. Kadir Geceniz kutlu olsun.
YanıtlaSilayrıca tarifler de birbirinden nefiss. ellerine sağlık canım. sevgiler..
Canım Kandilin Mübarek Olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilHayırlı kandıller.Bu gece dualarınızın kabul,ibadetlerinizin makbul olmasını dilerim.
YanıtlaSilelbasan tava nefis olmuş canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilkandilin mübarek duaların kabul olsun..
hayırlı kandiller..
kadir gecemiz mubarek dualarimiz kabul olsun bu gece insaallah. Dualarinizda benide unutmayin olurmu :)
YanıtlaSilCanim kadir gecen mübarek olsun,tüm dualarimiz kabul olsun insal. Sevgilerimle.
YanıtlaSilevet , az once elbasanin tadina baktim . cok guzel olmus :) ozellikle esim cok begendi . asiri derecede yemek secen oglum bile tabagini bitirdi :) ben tek kisilik guvec kaplarinda yaptim . Fransada anca bu kadar oluyor :)))
YanıtlaSildedigim gibi , ikinci sefer mutlaka sebzeli yapacagim :)
tarif icin cok tesekkurler !
sevgili fırdevs begenene cok sevındım,afiyet olsun,ben sık sık sebzelı yapıyorum daha lezzetlı oluyor:)
YanıtlaSilsevgılerımle